21ος Αγώνας Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά

29-3-2015: Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Γόρτυνας, η Ιερά Μονή Κουδουμά και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης προκηρύσσουν τον 21ο Αγώνα Δρόμου & πεζοπορίας Κουδουμά.

Share

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Γόρτυνας, η Ιερά Μονή Κουδουμά και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης προκηρύσσουν τον 21ο Αγώνα Δρόμου & πεζοπορίας Κουδουμά την Κυριακή 29 Μαρτίου.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Γόρτυνας, η Ιερά Μονή Κουδουμά και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης προκηρύσσουν και σας προσκαλούν στον 21ο Αγώνα Δρόμου & πεζοπορίας επί ανωμάλου εδάφους, απόστασης 22,5 χλμ. Στέρνες – Κόφινας – Ιερά Μονή Κουδουμά, την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 10 το πρωί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου θα ισχύει η θερινή ώρα (μία ώρα μπροστά)

Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου δίνει ο Πάτερ της Ενορίας Στερνών με το χτύπημα της καμπάνας στις 10:00 το πρωί.
Οι πεζοπόροι αναχωρούν ελεύθερα το αργότερο μέχρι τις 08:45

Η πρόσβαση των δρομέων & πεζοπόρων στο χωριό Στέρνες θα γίνει με λεωφορεία του Δήμου Γόρτυνας που θα αναχωρήσουν από το Ηράκλειο (Στάδιο Ελευθερίας, Χανιώπορτα) στις 07:30 το πρωί. Για την επιστροφή η αναχώρηση από τις Στέρνες θα γίνει περίπου στις 16:30 το απόγευμα.
Εγγραφές στην κοινότητα Στερνών στις 08:30. Όλοι οι δρομείς και πεζοπόροι με την εγγραφή τους παραλαμβάνουν μπλουζάκι και καπέλο.
Η συμμετοχή όλων των αγωνιζομένων γίνεται με δική τους ιατρική ευθύνη.

Κατηγορίες νικητών: Ανδρών Γενικής, Γυναικών Γενικής, Βετεράνων 40-49, Βετεράνων 50 και άνω, Βετεράνων Γυναικών 40 και άνω, Εφήβων 17-19 ετών.

Έπαθλα: Κύπελλο, Μετάλλιο, Αναμνηστικό Δίπλωμα στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας. Μετάλλιο και Αναμνηστικό δίπλωμα για όλους τους τερματίζοντες δρομείς. Η Μονή Κουδουμά χαρίζει στον πρώτο κάθε κατηγορίας χρυσό σταυρό και στους δύο επόμενους αναμνηστικά δώρα. Οι πεζοπόροι θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.
Απονομές στις 13:00 στον προαύλιο χώρο της Μ. Κουδουμά

Θα ακολουθήσει νηστίσιμο γεύμα με φασολάδα, σουπιές, πατάτες φούρνου, λαχανοσαλάτα, ελιές, ταραμά, κρασί, αναψυκτικά.
Η επιστροφή στις Στέρνες γίνεται με επιβίβαση σε οχήματα των δεκάδων επισκεπτών.

Ιστορικό: Το 1995 επισκέφτηκαν αθλητές του ομίλου, την Μονή Κουδουμά και το χωριό Στέρνες και συζήτησαν την ιδέα του αγώνα δρόμου Κουδουμά στον Ηγούμενο, στους μοναχούς και χωριανούς. Από τότε έχει καθιερωθεί ως μία αθλητική και πολιτιστική διαδρομή που προβάλει την Μονή Κουδουμά, το Δήμο Γόρτυνας, τα Αστερούσια όρη και τους διοργανωτές του Αγώνα και αποτελεί θεσμό. Λαμβάνουν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα σε μία διαδρομή με ξεχωριστό σε ομορφιά φυσιολατρικό τοπίο.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: Δήμος Γόρτυνας: 2893 340214, Χρόνης Καλαϊτζάκης, Αντιδήμαρχος 6970062005, Παντατοσάκης Ιωάννης 6972865015, έφορος αγώνων Ο.Υ.Κρήτης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Multi sport περιπέτεια
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Vernon Endurance διοργανώνει στις 1-2-3 Ιουλίου 2011 αγώνα περιπέτειας non stop στον ορεινό όγκο του όρους Βέρνον στην Καστοριά. Ο αγώνας απευθύνεται σε ομάδες των 2 και 4 ατόμων όπου οι αγωνιζόμενοι θα αναζητούν σημεία ελέγχου με προσανατολισμό με χάρτη, εναλλάσσοντας ποδήλατο βουνού, ορεινό τρέξιμο, καγιάκ σε μη σηματοδοτημένη διαδρομή. Με χρονικό όριο τις 48 ώρες και χωρίς υποχρεωτική στάση κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αθλητές θα διανύσουν την ευρύτερη ζώνη του όρους Βέρνον.
Τελικός Δρόμος Προσανατολισμού
20/21-6-2015: «Διήμερο Εκδηλώσεων Προσανατολισμού» στον Αγ. Γεώργιο Γρεβενών
Δρόμος Μνήμης και Τιμής Μπλοκ 15 - Σκοπευτήριο Καισαριανής
15-10-2017: Αγώνας 14 χλμ. στην Καισαριανή
Back to Top