Μινωικό Μονοπάτι Μύθων

1-3-2015: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύθος και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης διοργανώνουν την Κυριακή 1 Μαρτίου τον ορεινό αγώνα Μινωικό Μονοπάτι Μύθων.

Share

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύθος και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης διοργανώνουν την Κυριακή 1 Μαρτίου τον ορεινό αγώνα Μινωικό Μονοπάτι Μύθων.
Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:

«Ανοιξαν απο τις  12 Ιανουαρίου 2015 οι εγγραφές για τον πολυαναμενόμενο Ορεινό αγώνα Μινωικό Μονοπάτι Μύθων (ΜΜΜ)  Ιεράπετρας  (26,3 χλμ   ±1350 μ ) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015.
Φέτος προστέθηκε ένας επιπλέον ορεινός αγώνας των 12,5 χλμ και υψομετρικής ανάβασης/κατάβασης ±650 μ., έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε περισσότερους αθλητές να τρέξουν και να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπία, δάση και φαράγγια της περιοχής των Μύθων.
Θεωρούμε ότι οι αγώνες διεξάγονται σε ένα από τα ωραιότερα – χωρίς υπερβολή – φυσικά τοπία της Κρήτης, δίνοντας τους μοναδική αξία και ιδιαιτερότητα.

Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Μυθιανού επιστήμονα Βασίλη Ζαχαρόπουλου.
Η διαδρομή του μεγάλου αγώνα παραμένει σχεδόν ίδια,  με μικρή αλλαγή αφού προστέθηκαν και άλλα τμήματα μονοπατιών και θα περνάει πλέον  μέσα από τον οικισμό του  Σελακάνου!, χωρίς να αλλάξει η χιλιομετρική κάλυψη και η υψομετρική διαφορά.

Πέρυσι πρώτη καλύτερη επίδοση είχε ο Φάνης Αρκουμάνης  με χρόνο 2:23:10, δεύτερη καλύτερη επίδοση ο Παντελής Καμπαξής με χρόνο 2:26:01  και τρίτη καλύτερη επίδοση ο Thomas Andersen από την Νορβηγία με χρόνο 2:30:55

Ο μεγάλος αγώνας των 26,3 χλμ., πληροί τα Νέα κριτήρια (2015)  για την συμμετοχή στον Olympus Marathon.

Για περισσότερες πληροφορίες- Εγγραφές στο site www.oykritis.gr»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Sitia Geopark Road Race
17-12-2017: Αγώνες στη Σητεία
Το πέρασμα του Αξιού
Ο Σύλλογος δρομέων και πεζοπόρων Κουφαλίων διοργανώνουν το 4ο Πέρασμα Αξιού, έναν αγώνα βουνού στις 25 Μαΐου.
Κώπαια - 4ος Αγώνας Γλα
27-7-2014: Αγώνας 10 χλμ. στο Κάστρο Βοιωτίας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο