1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Σταυρού «Σουγλιάνι Trail»

26-4-2015: Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σταυρού διοργανώνει την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 τον 1ο Αγώνα Ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «ΣΟΥΓΛΙΑΝΙ TRAIL» στο Στρατωνικό Όρος στο Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Share

Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σταυρού διοργανώνει την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 τον 1ο Αγώνα Ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «ΣΟΥΓΛΙΑΝΙ TRAIL» στο Στρατωνικό Όρος στο Σταυρό Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για έναν αγώνα trail σε μια όμορφη διαδρομή 25 περίπου χιλιομέτρων. Σύντομα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη και οι λεπτομέρειες του αγώνα.

Πληροφορίες για τον Φ.Ο.Σ.Σταυρου και τις δραστηριότητες του στην ηλεκτρονική σελίδα www.fosstavrou.gr καθώς και στο προφίλ του facebook *Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σταυρού*

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«1. ΓΕΝΙΚΑ: O Αγώνας “Sougliani Trail” θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου 2015 στο Στρατονικό Όρος, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης (κεντρική Μακεδονία). Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 24,1χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά +1500 μέτρα. Η ποικιλία της βλάστησης είναι μεγάλη και χαρακτηρίζεται από ένα μεικτό δάσος από σκληρόξυλα δέντρα. Στην περιοχή διακρίνονται τρεις δασικοί οικότοποι. Τα δάση φυλλοβόλων πλατύφυλλων με διάφορα είδη δρυός, καστανιές, οστρυές, φιλύρες, κότινους και οξιές με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα αρχέγονα δάση από οξιές, δρυς και αιωνόβιες μεγάλες καστανιές. Τα δάση αείφυλλων-σκληρόφυλλων πλατύφυλλων ειδών με άρκευθους, ίταμους, αριές, δάφνες, πουρνάρια, φιλύκια και κουμαριές και τα παραποτάμια δάση με είδη όπως, πλατάνια, σκλήθρα, γαύρους, σφενδάμια, ιτιές, λεύκες, φτελιές και φράξους. Στα δάση αυτά ζούνε λύκοι, αγριόγατοι και ζαρκάδια, αλλά και τα πολύ σπάνια τσακάλια που έχουν εξαφανιστεί από πολλούς τόπους της χώρας. Οι πληθυσμοί των θηλαστικών συμπληρώνονται από αλεπούδες, κουνάβια, σκίουρους, ασβούς, αγριογούρουνα, νυφίτσες και 3 είδη νυχτερίδας.

2. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Ο αγώνας “Sougliani Trail” γίνεται με σκοπό να γνωρίσουν οι αθλητές το ορεινό κομμάτι της περιοχής μας (Στρατονικό Όρος)που έχει πυκνή βλάστηση, βρίσκεται στα σύνορα  Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, πάνω από τα χωριά Σταυρός και Άνω Σταυρός Θεσσαλονίκης και Βαρβάρα Χαλκιδικής. Απέχει από την Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και Σέρρες 1 ώρα και σε πολλούς είναι άγνωστο.


3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες με ηλικία τουλάχιστον 18 ετών χωρίς να υπάρχει υποχρεωτικά κάποιος αγώνας ως κριτήριο. Επίσης η διοργάνωση έχει το δικαίωμα, οι αθλητές που έχουν αποβληθεί στο παρελθόν για σοβαρό ηθικό παράπτωμα στον ίδιο ή σε άλλο αγώνα για βαριά περίπτωση εξαπάτησης ή βίαιη συμπεριφορά, να μην γίνονται δεκτοί.4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
α) 1ο, 2ο & 3ο άνδρες νικητές του αγώνα
β) 1η, 2η & 3η γυναίκες νικήτριες του αγώνα
γ) Τον/την μεγαλύτερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή/τρια
δ) Τον/την μικρότερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή/τρια


5. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Η διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:
α) ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ : Υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στο διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι 12 Απριλίου 2015.
β) ΠΛΗΡΩΜΗ : Οι αθλητές θα πρέπει να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση και θα πρέπει να καταβάλλουν το τίμημα συμμετοχής τους στο χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου μέχρι και 12 Απριλίου. Μετά το τέλος της περιόδου πληρωμών, όσοι αθλητές δεν ανταποκριθούν, χάνουν το δικαίωμα συμμετοχής, το οποίο παραχωρείται σε επιλαχόντες του πίνακα προεγγραφών. Μετά και τις 20 Απριλίου κλείνει οριστικά η διαδικασία για κάθε κατηγορία υποψηφίων για συμμετοχή.

6. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 15 (δέκα πέντε) ευρώ και η καταβολή του γίνεται με κατάθεση με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του κάθε αθλητή στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης (Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας : 875/295020-04 ΙΒΑΝ: GR5301108750000087529502004). Αφού γίνει η προεγγραφή, αυτόματα θα κληθούν με ατομική ειδοποίηση να καταβάλουν το τίμημα της συμμετοχής τους στον αγώνα και μόλις ολοκληρωθεί και αυτή  διαδικασία, επισημα θα εμφανίζονται εντός λίγων ημερών τα ονόματα τους στον Πίνακα Συμμετεχόντων.   7. ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής είναι οι εξής: τροφοδοσία στον αγώνα 5 Σταθμοί, μπλουζάκι τεχνικό Dry Fit, μετάλλιο για όσους τερματίσουν έγκυρα, αριθμό αγώνα (bib), ιατρική υποστήριξη. Καλύπτεται επίσης η μετακίνηση στον χώρο τερματισμού, όσων αθλητών εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν, με οχήματα της διοργάνωσης. Για τη διαμονή τους, οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες λύσεις στην ευρύτερη περιοχή (κοιτώνες, ξενοδοχεία, κάμπινγκ).


8. ΑΚΥΡΩΣΗ: Εγγεγραμμένος αθλητής, δικαιούται να ζητήσει ακύρωση της συμμετοχής του και να λάβει ως αποζημίωση το 100% του ποσού που κατέβαλε, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τη Διοργάνωση μέχρι τις 12 Απριλίου. Για να θεωρηθεί έγκυρη μια αίτηση ακύρωσης, θα πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικά στο email ([email protected]) του ΦΟΣ Σταυρού από τη διεύθυνση που δηλώθηκε από τον αθλητή στην αίτηση συμμετοχής του.

9. ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα. Θεωρείται ως αυτονόητο ότι κάθε αθλητής που υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον αγώνα, έχει ως ενήλικας πλήρη επίγνωση της πρόθεσής του να πάρει μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται σε ορεινό περιβάλλον, με εχθρικές κατά κανόνα συνθήκες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο κάθε αθλητής αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη να αγωνιστεί με σύνεση και υπευθυνότητα και να μη θέσει τον εαυτό του σε αντικειμενικές συνθήκες κινδύνου. Είναι επίσης αυτονόητο, ότι κάθε αθλητής, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής, γνωρίζει ήδη με βάση πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις το αν η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα αντοχής μεγάλης διάρκειας στο ανοιχτό φυσικό περιβάλλον. Η Διοργάνωση δεν ζητά από τους αθλητές να προσκομίσουν κανενός είδους ιατρική βεβαίωση 

10. ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΓΩΝΑ & ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: (Υπό επεξεργασία)    

11. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση αυτού του υλικού. 12. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Η Διοργάνωση δεν πρόκειται να κάνει γνωστά σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική υποχρέωση την διατήρηση της μυστικότητάς τους, διατηρεί τα στοιχεία των αθλητών μυστικά και σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον. Δημοσιεύσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας, η ηλικία, που θα υποβάλει ο ίδιος ο αθλητής.

13. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ (ΒΙΒ): Όσο διαρκεί ο αγώνας, ο κάθε αθλητής που συμμετέχει είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό αθλητή (bib), ο οποίος αποτελεί και το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο για τη συμμετοχή του στον αγώνα. Ο αριθμός πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια πλευρά του (μπλούζα, κολάν, ιμάντες σακιδίου) για να μπορεί να αποδείξει ότι συμμετέχει στον αγώνα. Αθλητής χωρίς αριθμό, δεν δικαιούται υποστήριξης στους Σταθμούς. 

14. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή του Sougliani Trail έχει μήκος 24,1 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά +1500 μέτρα. Στο μεγαλύτερο μέρος της, η διαδρομή αποτελείται 19,170χλμ μονοπάτι (79,6%), ενώ την συμπληρώνουν 3,120χλμ.  δασικός δρόμος (13%), και 1,810χλμ. άσφαλτος (7,4%). Η διαδρομή έχει χαρακτήρα κυκλικό με εκκίνηση και τερματισμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού.

15. ΠΟΙΝΕΣ: Για το σύνολο σχεδόν των παραπτωμάτων, επιβάλλεται η ποινή του αποκλεισμού από τον αγώνα. Οι ποινές είναι άμεσα εκτελεστέες και επιβάλλονται από τους Σταθμάρχες ή άλλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, που εντέλλονται για την τήρηση των κανονισμών.

Ο αποκλεισμός είναι η ποινή που επιβάλλεται στα παρακάτω παραπτώματα:

– Απώλεια σημείου ελέγχου
- Έκθεση σε κίνδυνο του αθλητή από δική του υπαιτιότητα 
- Εκπρόθεσμη αναχώρηση από Σταθμό 
- Παροχή υποστήριξης εκτός ορίων Σταθμού 
- Άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις εξουσιοδοτημένων προσώπων της διοργάνωσης
- Συνοδεία στη διαδρομή (εκτός ορίων Σταθμών) από πρόσωπο χωρίς αριθμό αγώνα
- Απόρριψη σκουπιδιών στη διαδρομή
- Ανάρμοστη συμπεριφορά ή χρήση βίας προς εθελοντές των Σταθμών ή συναθλητές
- Άρνηση παροχή βοήθειας σε πάσχοντα συναθλητή
- Χρήση μεταφορικού μέσου για συντόμευση διαδρομής 
- Απώλεια αριθμού αγώνα (bib)

Για τα παραπτώματα της ανάρμοστης/βίαιης συμπεριφοράς όπως και της δόλιας τακτικής (χρήση μεταφορικού μέσου), ο αποκλεισμός έχει μόνιμο χαρακτήρα και ο αθλητής δεν δικαιούται να συμμετάσχει ξανά στο μέλλον σ’ αυτόν τον αγώνα.

16. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Κάθε τερματισμός μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια που τίθενται, είναι έγκυρος και ο αθλητής θεωρείται ότι ολοκλήρωσε εμπρόθεσμα τον αγώνα, εφόσον έχει περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου της διαδρομής. Εκπρόθεσμος θεωρείται κάθε τερματισμός πέρα από το προβλεπόμενο όριο, ακόμα και για την ελάχιστη μονάδα του χρόνου. Οι αθλητές που εγκαταλείπουν ή αποκλείονται λόγω εκπρόθεσμης αναχώρησης από έναν από τους πέντε σταθμούς, κατατάσσονται μεν στον πίνακα τερματισμών με βάση το χρόνο και το σημείο του αγώνα που κατάφεραν να φτάσουν αλλά δεν δικαιούνται μεταλλίου τερματισμού. Το χρονικό όριο για τον αγώνα καθορίζεται στις 05:30 ώρες ή στις 15:30μ.μ. το μεσημέρι της Κυριακής. Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται στις 10:00π.μ. την Κυριακή.
    

17. ΕΝΔΙΑΜΕΣO ΧΡΟΝΙΚO ΟΡΙO ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ: Στον αγώνα θα υπάρχει ένα (1)  Σημείο Αποκλεισμού στον Σταθμό/ Στεκ 4 Σταυροί στα 15,470χιλ. στις …. ώρες .Τo ενδιάμεσo χρονικό όριo αποκλεισμού τίθεται για λόγους ασφάλειας των ίδιων των αθλητών και για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ως χρόνος καταγραφής, άρα και αποκλεισμού ενός αθλητή ορίζεται ο χρόνος της άφιξής του σ’ αυτόν. Εκπρόθεσμη επιστροφή αθλητή μετά την αναχώρησή του από το Σταθμό, σημαίνει αυτόματα και την εγκατάλειψή του. 
Αθλητές που αποκλείονται λόγω χρονικών ορίων, υποχρεούνται να παραδώσουν τον αριθμό τους στον Σταθμάρχη. Οι αθλητές που θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν λόγω χρονικών ορίων, είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν, εφόσον:

α) παραδώσουν τον αριθμό αγώνα

Β) Συνεχίζουν με δική τους ευθύνη

Επισημαίνεται ότι οι αθλητές αυτοί δεν μπορούν να έχουν πλέον καμία υποστήριξη από την πλευρά της Διοργάνωσης, ούτε και την επιτήρηση της Ομάδας Περισυλλογής (Σκούπα), εφόσον συνεχίσουν, ούτε και δικαιούνται να προβάλλουν αξιώσεις από τη διοργάνωση.
    

18. ΑΚΥΡΩΣΗ/ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ: Ο αγώνας  διακόπτεται μόνο σε περίπτωση που  οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες είναι ακραίες! Επίσης, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αναβολής της εκκίνησης του αγώνα εφόσον κρίνει ότι επικρατούν ιδιαίτερα ακραίες καιρικές συνθήκες (ισχυρή καταιγίδα ή σφοδρή χιονόπτωση). Στην περίπτωση πρόσκαιρης διακοπής, οι αθλητές σταματούν στον αμέσως επόμενο Σταθμό που θα συναντήσουν στη διαδρομή τους και περιμένουν εκεί μέχρι την άρση της διακοπής, το δε χρονικό όριο παρατείνεται ανάλογα και αφαιρείται από τη συνολική επίδοση των αθλητών ο χρόνος της διακοπής. Επίσης, είναι πιθανόν για τον ίδιο λόγο να τροποποιηθεί η διαδρομή (η τροποποίηση διαδρομής εφαρμόζεται μόνο εφόσον δεν πέρασε κανείς αθλητής μέχρι τη στιγμή της αλλαγής από το σημείο της τροποποίησης) ή να επιμηκυνθούν τα χρονικά όρια αποκλεισμού, άρα και το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού. Αρμόδιος για την απόφαση αναβολής ή διακοπής είναι ο διευθυντής του αγώνα.

19. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής τοποθετείται λίγες ημέρες πριν τον αγώνα και αποσύρεται μετά το τέλος του, χωρίζεται δε σε πληροφοριακή και κατευθυντική. Οι πινακίδες σηματοδότησης όλων των κατηγοριών αφαιρούνται μετά το τέλος του αγώνα.
Α) Πληροφοριακή Σηματοδότηση: Η πληροφοριακή σήμανση αποτελείται από πινακίδες με αύξουσα αρίθμηση που θα παρέχει συγκεκριμένη πληροφόρηση, όπως χιλιομετρική απόσταση, υψόμετρο, αποστάσεις από Σταθμούς και άλλες χρηστικές πληροφορίες για τους αθλητές. Επίσης, θα υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδες για τους Σταθμούς, χιλιομετρικές πινακίδες κάθε 5 χιλιόμετρα σε όλο το μήκος της διαδρομής και αντίστροφη μέτρηση για κάθε ένα από τα τελευταία 2 χιλιόμετρα του αγώνα. 
Β) Κατευθυντική Σηματοδότηση: Πρόκειται για μικρές πινακίδες με το λογότυπο του αγώνα (με σύμβολο κατεύθυνσης). 

20. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Η Διοργάνωση αναλαμβάνει την μερική τροφοδοσία των αθλητών στη διάρκεια του αγώνα και στους 5 Σταθμούς. Όλοι οι Σταθμοί προσφέρουν πλήρη τροφοδοσία, σνακς, ηλεκτρολυτικά διαλύματα, νερό, πλαστικά κύπελλα. 

21. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Ο Σταθμός Υποστήριξης (Aid Station) αποτελεί τη στοιχειώδη λειτουργική μονάδα της Διοργάνωσης. Εκεί οι αθλητές μπορούν να δεχτούν τροφοδοσία και Πρώτες Βοήθειες από την πλευρά της Διοργάνωσης, όπως επίσης και εξωτερική υποστήριξη. Σε κάθε Σταθμό οι αθλητές που εγκαταλείπουν ή αποκλείονται λόγω χρόνου, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν με οχήματα της διοργάνωσης πίσω στο Χώρο της εκκίνησης (1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού). Υπεύθυνος λειτουργίας του κάθε Σταθμού είναι ο “Σταθμάρχης”, ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος για τη διαχείριση των υποθέσεων στο σύνολό τους, με εξαίρεση τη χρονομέτρηση των αθλητών: αποκλεισμός αθλητών, εφαρμογή ποινών, διακοπή αγώνα, όπως και όλες οι αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία του Σταθμού. Οι Σταθμοί Υποστήριξης στον αγώνα είναι πέντε (5) και είναι οι εξής: 
1. Καλύβα Πράσινη Συκιάς Πέτρα (χλμ 3,430) 
2. Καλύβα Παλιόχωρα  (χλμ 8,080)
3. Τσολάκη (χλμ 12,170)
4. Σταυροί (χλμ 15,470)
5. Καλύβα Παλιόχωρα (χλμ 19,740)
Κάθε Σταθμός αποτελεί ταυτόχρονα και Σημείο Ελέγχου των αθλητών, καταγράφει δηλαδή τον χρόνο αναχώρησης των αθλητών από το Σταθμό ή τις τυχόν εγκαταλείψεις και εκπρόθεσμες αφίξεις αθλητών.      

22. ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Τα Σημεία Ελέγχου έχουν σκοπό μόνο να καταγράψουν τους αθλητές του αγώνα, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα του πόσοι κινούνται πάνω στη διαδρομή. Αυτό συμβάλει στην ασφάλεια καταρχήν των ίδιων των αθλητών και στη διασφάλιση του “εύ αγωνίζεσθαι”. Τα Σημεία Ελέγχου είναι 4 στο σύνολο και βρίσκονται εγκατεσπαρμένα στα ενδιάμεσα σημεία των Σταθμών με εξαίρεση 5 από αυτά, που βρίσκονται στα ισάριθμα σημεία των Σταθμών Υποστήριξης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα Σημεία Ελέγχου δεν προσφέρουν τροφοδοσία στους αθλητές, παρά μόνο στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες στους αθλητές που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

23. ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ (ΣΚΟΥΠΑ): Ειδικευμένο προσωπικό της διοργάνωσης, θα ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή της κούρσας, με σκοπό την ασφάλεια των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα. Η Ομάδα θα έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ασύρματο και θα μεταφέρει πρόχειρο φαρμακείο, για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. 

24. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η χρονομέτρηση γίνεται ηλεκτρονικά για τον συνολικό χρόνο. Οι τελικές επιδόσεις δημοσιεύονται άμεσα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.fosstavrou.gr) και η οριστικοποίησή τους γίνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες. Δεν θα υπάρχει βαθμολογία ομαδικού. 

25. ΕΠΑΘΛΑ: Δεν αθλοθετούνται χρηματικά έπαθλα, παρά μόνο αναμνηστικά για τους νικητές. Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 5:30 ωρών, θα λάβουν μετάλλιο. Αναλυτικά, τα αναμνηστικά έπαθλα που θα δοθούν είναι τα εξής:
α) 1ο, 2ο & 3ο άνδρες νικητές του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.
β) 1η, 2η & 3η γυναίκες νικήτριες του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.
γ) Τον/την μεγαλύτερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή/τρια : μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.
δ) Τον/την μικρότερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή/τρια : μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.


26. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι τελευτείες πινελιές στο Παρανέστι
Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του φετινού VFUT όπου οι φίλοι του trail running θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε τρεις αποστάσεις (και μία για παιδιά) στο Παρθένο Δάσος της Ροδόπης. Δείτε το πρόγραμμα του Σαββοτοκύριακου και τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Την ερχόμενη Κυριακή ο ημιμαραθώνιος του Αγρινίου
Την επόμενη Κυριακή διεξάγεται στο Αγρίνιο ο 4ος Ημιμαραθώνιος δρόμος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση που διοργανώνεται από τον τοπικό δήμο σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς, τα αθλητικά σωματεία ΓΕ Αγρινίου, ΑΟ Αγρινίου, Κόνδωρ ΠΑΣ Ιωνικός 80′, ΑΣ Δόξα Καινουργίου, Πρότυπος Αθλητική Ακαδημία υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δείτε την προκύρηξη.
32ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.
23-11-2014: O Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας διοργανώνει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου αγώνα δρόμου με την ονομασία: 32ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο