32ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός

9-11-2014: Ο Μαραθώνιος της Αθήνας επιστρέφει!

Share

Ενας αγώνας χωρίς προηγούμενο, όσον αφορά στο μέγεθος και στους αριθμούς θα είναι ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός. Η επιτυχία που γνωρίζει και η απήχηση του στον κόσμο, έχει ως αποτέλεσμα τα μεγέθη του αγώνα που θα γίνει την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, να εντυπωσιάζουν και μην έχουν σύγκριση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Για την επιτυχημένη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους 2.200 εθελοντές, οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ενώ για τα μέτρα ασφαλείας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εργαστούν περισσότεροι από 500 ένστολοι αστυνομικοί. Μαζί τους θα είναι 150 άτομα από το ΕΚΑΒ, έτοιμα να βοηθήσουν σε κάθε απρόοπτο που έχει σχέση με την υγεία των δρομέων και των θεατών.

Συνολικά το ανθρώπινο δυναμικό που θα εργαστεί για την υποστήριξη του 32ου Μαραθωνίου θα είναι περισσότερα από 5.000 άνθρωποι που θα μεριμνούν για την σωστή οργάνωση, την άψογη διεξαγωγή και την ασφάλεια των 35.000 δρομέων και των 55.000 συνοδών τους.

Οι 35.000 δρομείς που θα πάρουν μέρος θα έχουν στην διάθεση τους 270.000 μπουκαλάκια νερό, 47.000 ισοτονικά ποτά και άλλους τόσους χυμούς, ενώ για την απαιτούμενη ενέργεια θα έχουν 26.000 ενεργειακές μπάρες, αλλά και 50.000 μπανάνες!

Εντυπωσιακοί είναι και οι αριθμοί με τα οχήματα της διοργάνωσης, καθώς θα χρησιμοποιηθούν 2.200 λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους δρομείς στην αφετηρία του Μαραθώνα, δημιουργώντας ένα κονβόι μήκους επτά χιλιομέτρων. Επίσης θα επιστρατευτούν και 22 φορτηγά που θα μεταφέρουν τα ρούχα των αθλητών από τον Μαραθώνα, στο Ζάππειο με το αντίστοιχο κονβόι να φτάνει τα τρία χιλιόμετρα.

Στο στόλο των οχημάτων υπάγονται και τα δύο μεγάλα γερανοφόρα οχήματα που θα χρησιμεύσουν σε περίπτωση βλάβης των λεωφορείων αλλά και τα πέντε αυτοκίνητα οδικής βοήθειας που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν κάγκελα συνολικού μήκους πέντε χιλιομέτρων για την ανάλογη περίφραξη σημείων στην διαδρομή και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

Δείτε περισσότερα για τον αγώνα τους αγώνες των 5, και των 10 χλμ. και τον μαραθώνιο αλλά και όλα τα αγωνίσματα του προγράμματος. και εδώ αναλυτική περιγραφή των διαδρομών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mykonos Run 2018
22-9-2018: Αγώνες 5 & 10 χλμ. στη Μύκονο
Ultra Ursa Trail 2020
Trail αγώνας υπεραπόστασης στο Μέτσοβο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο