Τρέξε χωρίς τερματισμό

1/3-9-2014: Αγώνα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα που διοργανώνει ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος Ερμής 1877 σε συνεργασία με την ΔΕΘ Hellexpo.

Share

Το δρομικό κίνημα δεν είναι απλά ένα κομμάτι του αθλητισμού, αποτελεί προέκταση της κοινωνίας και προς αυτή την κατεύθυνση στόχο έχει να αναδεικνύει το φιλανθρωπικό χαρακτήρα μέσα από αγώνες. Αυτό θα συμβεί το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ με την διοργάνωση «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», που διοργανώνει ο «Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος ΕΡΜΗΣ 1877» σε συνεργασία με την ΔΕΘ Hellexpo. 
Πρόκειται για έναν κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα που συνδυάζει τρέξιμο και βάδισμα για 48 συνεχόμενες ώρες και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ανεξαρτήτου ηλικίας και οι συμμετέχοντες θα τρέχουν και θα περπατούν όλες τις ώρες της ημέρας, ακόμα και τη νύχτα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 
Κάθε πολίτης που θα δηλώσει συμμετοζή θα πάρει ένα φορητό chip για να χρονομετρείται ηλεκτρονικά. Για όση ώρα τρέχει ή περπατάει θα καταγράφεται στα chip η απόσταση που διανύει. Ειδικοί ηλεκτρονικοί αισθητήρες – καταμετρητές σε όλη τη διαδρομή που ξεκινάει από την Πύλη Εμπορίου και συνεχίζει σε όλη τη Λεωφόρο Νικόλαος Γερμανός μέχρι την πύλη της ΧΑΝΘ και στην επιστροφή, θα καταγράφουν τα χιλιόμετρα.

Στην αψίδα εκκίνησης/τερματισμού που θα στηθεί, σε μεγάλη οθόνη, θα φαίνεται σε πραγματικό χρόνο, αυξητικά, ο συνολικός αριθμός των χιλιομέτρων που έχουν διανυθεί καθώς και ο χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ανάλογη κατασκευή με οθόνη θα στηθεί και στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι συμμετέχοντες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να διακόψουν την προσπάθειά τους και αν και όποτε το θελήσουν, να συνεχίσουν εντός των 48 ωρών που διαρκεί ο αγώνας. 
Με την λήξη του αγώνα, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων αλφαβητικά και αντίστοιχα ο αριθμός των χιλιομέτρων που κάθε ένας διήνυσε. Ανάλογη ανάρτηση θα γίνει και στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα. 
Οι αθλούμενοι συμμετέχοντες θα υποστηρίζονται και θα καλύπτονται από αθλητές, γυμναστές, ιατρικό προσωπικό. Τον αγώνα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν και μη συμμετέχοντες.

Κάθε χιλιόμετρο, κάθε συμμετέχοντα μετατρέπεται σε χρήματα (0,50€) για κοινωφελή και φιλανθρωπικά ιδρύματα, το παιδικό χωριό SOS στο Φίλυρο, το ορφανοτροφείο θηλέων Μέλισσα και οι Γιατροί του Κόσμου (παράρτημα Θεσσαλονίκης).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην www.ermis1877.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
21ος Δρόμος Υγείας Βόλου
Ο Βόλος ετομάζεται για έναν ακόμα αγώνα, τον Δρόμο Υγείας Βόλου που θα πραγματοποιηθεί για 21η φορά.
Τερμάτισε ο Σβερκ στα 1.000 Mίλια
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ολοκλήρωσε το Σάββατο 27/3 την τιτάνια προσπάθειά του ο 55χρονος Βόλφγκανγκ Σβερκ συμπληρώνοντας τα 1609,344 χλμ. σε 11 ημέρες 23 ώρες18’32”. Στους 2 αγώνες συνεχίζουν ακόμα 7 στα 1.000 μίλια και 11 στο 7ήμερο. Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα και την εξέλιξη των αγώνων.
«Θεοφίλειος» Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο