Καββαδίεια 2014

17-8-2014: Οι τοπικοί φορείς των Αργυράδων Κέρκυρας διοργανώνουν την Κυριακή 17 Αυγούστου αγώνα δρόμου με την ονομασία «Καββαδίεια 2014» 10 χλμ.

Share

Οι τοπικοί φορείς των Αργυράδων διοργανώνουν την Κυριακή 17 Αυγούστου αγώνα δρόμου με την ονομασία «Καββαδίεια 2014» 10 χλμ.
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Αγώνας Δρόμου:
10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών
5 χλμ. Εναλλακτική διαδρομή (>15 ετών)
1 χλμ. για παίδες, έφηβους, κορασίδες και νεανίδες (μέχρι 15 ετών)
Αργυράδες – Κέρκυρας, Κυριακή 17 Αυγούστου 2014, ώρα 19:00 (7 μμ).

Οι τοπικοί φορείς των Αργυράδων (Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυράδων, Α.Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ, Γεωργικός Συνεταιρισμός Αργυράδων, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αγίου Γεωργίου Αργυράδων) αποφάσισαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να συνδιοργανώσουν τα «Καββαδίεια 2014». Θα πραγματοποιηθούν αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις το τριήμερο από 15-17 Αυγούστου 2014 στους Αργυράδες και στον Αγιο Γεώργιο Αργυράδων.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αγώνα δρόμου 10 χιλιόμετρων ανδρών-γυναικών, 5 χιλιόμετρων – εναλλακτική διαδρομή (>15 ετών) και 1 χιλιομέτρου (μέχρι 15 ετών) την Κυριακή 17/8/2014 και ώρα 7μμ.
Ο αγώνας δρόμου διοργανώνεται προς τιμήν του αείμνηστου Τηλεμάχου Καββαδία (1892-1956), διαπρεπή επιστήμονα, ιατρού που έθεσε τις βάσεις της Φυσικής Αγωγής στην Ελλάδα.
Σκοπός των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και της ιστορικής, πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και τουριστικής  κληρονομιάς του χωριού μας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ:
ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α: 10 χλμ (9400μ) (multi-terrain)
Άνδρες και γυναίκες >1996
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: από παραλία Αγ. Γεωργίου (Νήσος, ξενοδοχείο «Ρίζος») (υψόμετρο 3μ)
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στην πλατεία της Παναγίας στο Κατοχώρι Αργυράδων (υψόμετρο 92μ)
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 19:00 (7:00 μμ)
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 21:00 (9.00μμ).
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Διασχίζουμε όλη τη παραλία του Αη-Γιώργη και έως τη περιοχή Δεντρίλα (3000μ περίπου). Συνεχίζει με περιπλάνηση σε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια του ελαιώνα και του δάσους των Αργυράδων έως τους πρόποδες του λόφου του Αη-Γιάννη. Ανάβαση έως τη κορυφή του λόφου του Αη-Γιάννη (υψόμετρο 106 μ), τοπίο μοναδικής θέας, και περιπλάνηση στα στενά καλντερίμια του χωριού, περνώντας από το Πανοχώρι, Μεσοχώρι και τερματισμός στη πλατεία της Παναγίας στο Κατοχώρι Αργυράδων (βλέπε φωτογραφία και υψομετρικό διάγραμμα διαδρομής Α).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β: 5 χλμ (4700μ) εναλλακτική διαδρομή: (Ασφαλτος-καλντερίμι)
Α κατηγορία: 1998-99
Β κατηγορία: 1996-97
Γ κατηγορία: άνδρες-γυναίκες >1995
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: από παραλία Αγ. Γεωργίου (Νήσος, ξενοδοχείο «Ρίζος») και
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στην πλατεία της Παναγίας στο Κατοχώρι Αργυράδων.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 19:00 (7:00 μμ)
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 20:30 (8.30μμ).
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 1.500 μέτρα ευθεία δίπλα στη θάλασσα έως τη στροφή στου «ΚΑΦΕΣΑΣ». Στρίβουμε αριστερά στην εναλλακτική διαδρομή προς τον ελαιώνα και ανάβαση μέχρι το χωριό. Περιπλάνηση μέσα από τους στενούς δρόμους του χωριού ανάμεσα από αναμνήσεις και μνήμες του παρελθόντος. Τερματισμός στην πλατεία του χωριού, στην εκκλησία της Παναγίας (βλέπε φωτογραφία και υψομετρικό διάγραμμα διαδρομής Β).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Γ: 1 χλμ (800μ): (Καλντερίμι)
Α κατηγορία: Αγόρια και κορίτσια γεννηθέντα 2000-01
Β κατηγορία: Αγόρια και κορίτσια γεννηθέντα <2002
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: από τη περιοχή Καμίνια των Αργυράδων, στα όρια της εθνικής οδού Κέρκυρας-Λευκίμμης.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Στην πλατεία της Παναγίας στο Κατοχώρι Αργυράδων.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 18:00 (6:00 μμ)
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 19:00 (7.00μμ).
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Περιπλάνηση μέσα στα καλντερίμια του παλιού χωριού σε μια διαδρομή που ξεκινάει από το Καμίνι, διασχίζει το Πανοχώρι, περνάει από το Μεσοχώρι και τερματίζει στη πλατεία της Παναγίας στο Κατοχώρι Αργυράδων.

ΠΑΡΟΧΕΣ:
Τροφοδοσία-υδροδοσία-αποκατάσταση: Στο σημείο τερματισμού θα δοθούν για αποκατάσταση σε όλους τους δρομείς μπανάνες, νερό, χυμοί και γλυκά. Ο χώρος διατίθεται για αποθεραπεία και αποκατάσταση. Στο μέσο της διαδρομής θα υπάρξει υδροδοσία.

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα γίνει με τον κλασικό χρονομετρικό τρόπο μέσω γραμματείας.

Μετάλλια και διπλώματα: Κάθε δρομέας που θα τερματίζει θα λαμβάνει αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Έπαθλα: Οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και γυναίκες σε κάθε έναν από τους αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο (χρυσό-αργυρό-χάλκινο) με χάραξη, ενώ οι πρώτοι νικητές και νικήτριες του κάθε αγώνα θα λάβουν και κύπελλο.

Ιατρονοσηλευτική Υποστήριξη: Η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για την ύπαρξη στο χώρο του αγώνα ιατρονοσηλευτικής υποστήριξης για την περίπτωση που κάποιος δρομέας αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας ή τραυματισμού.

Σηματοδότηση της διαδρομής: Η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για την σηματοδότηση της διαδρομής με χρωματιστά βέλη επί του οδοστρώματος καθώς και με ταμπέλες, όπου κρίνεται απαραίτητο. Επίσης θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση ανά χιλιόμετρο σε ειδικά κολωνάκια στην άκρη του οδοστρώματος.

Φύλαξη της Διαδρομής: Η οργανωτική επιτροπή με την υποστήριξη των εθελοντών θα μεριμνήσει για την φύλαξη της διαδρομής. Δεδομένου όμως ότι δεν είναι δυνατή η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των τροχοφόρων κατά τη διάρκεια του αγώνα, συνιστάται η προσοχή των δρομέων ιδιαίτερα κατά τη διάσχιση των κεντρικών δρόμων.

Μεταφορά δρομέων: Για όσους εκ των δρομέων έχουν σταθμεύσει το όχημά τους στο σημείο της αφετηρίας, η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για τη μεταφορά τους αντίστροφα από το σημείο του τερματισμό στην αφετηρία.

Προσωπικά είδη: Η οργανωτική επιτροπή με δικό της μέσο αναλαμβάνει τη μεταφορά των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από σήμερα μέχρι την ημέρα του αγώνα (17/8/2014), δύο ώρες πριν την εκκίνηση στις 17.00. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Κάθε δρομέας συμμετέχει στον αγώνα με δική του ευθύνη. Οι συμμετοχές θα μπορούν να πραγματοποιούνται και ηλεκτρονικά μέσω email ή τηλεφωνικά. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Νίκος Καββαδίας 6946278405 [email protected]
Κατερίνα  Πανδή 6948729107 [email protected]
Παναγιώτης Γεώργος 6947875040 [email protected]
Αλέξανδρος Καββαδίας  6977441348 [email protected]
Θέμης Καββαδίας 6944647630 [email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ:
LordTravel – Βασίλειος Καλούδης: Τηλ.: 2661049000 

[!%ARTICLE_MODULE_ID:217:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας στη Σπάρτη
Ο Δήμος Σπάρτης & το Ν.Πρ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου τον 5ο Παλαιολόγειο δρόμο στα πλαίσια του εορτασμού των Παλαιολογείων 2011.
6ος αγώνας ΣΥΖΑΘΛΟΣ
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Τρέξιμο στο Λασίθι
Tην Κυριακή 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στο Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου οι 32οι Δικταίοι Αγώνες που περιλαμβάνουν αγώνες τρεξίματος και ποδηλασίας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο