1ο Νight Run Καλαμάτας: Η Καλαμάτα νυχτο… έτρεξε!

10-5-2014: Mία ξεχωριστή βραδιά ήταν για την Καλαμάτα αυτή του Σαββάτου 10 Μαΐου αφού εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν στο κέντρο της πόλης!

Share

1ο Νight Run Καλαμάτας
Mία ξεχωριστή βραδιά ήταν για την Καλαμάτα αυτή του Σαββάτου 10 Μαΐου καθώς το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού διοργάνωσε στην όμορφη πόλη της Μεσσηνίας το 1ο Night Run Καλαμάτας βγάζοντας εκατοντάδες Καλαματιανούς στους δρόμους. Διαβάστε την ευχαριστήρια ανακοίνωση των διοργανωτών και δείτε και το βίντεο του αγώνα!

“Μία πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα της πόλης, εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού το Σάββατο 10 Μαΐου 2014. Το 1ο Night Run της Καλαμάτας παρέμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο στις καρδιές και τις σκέψεις όλων, και πλέον τα ερωτήματα προέρχονται διαρκώς από όλες τις κατευθύνσεις: «ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ»;

Το Τμήμα Στίβου του Μεσσηνιακού χαρακτηρίζεται για την συνέπεια των στοιχείων που συνθέτουν τις δραστηριότητες του: την καινοτομία και την ποιότητα. Και η συγκεκριμένη διοργάνωση περιείχε έναν απίστευτο συνδυασμό και των δύο. Το 1ο Night Run της πόλης αποτέλεσε ουσιαστικά ένα πολυσύνθετο event. Μια αθλητική δραστηριότητα που ταύτισε την άθληση με την αναψυχή. Την συμμετοχή με την ψυχαγωγία. Προέτρεψε ένα μεγάλο αριθμό πολιτών, να βγει από το σπίτι του και να συμμετέχει με την παρέα του σε μια ψυχαγωγική δράση μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά στο κάλεσμα των διοργανωτών και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν, περισσότεροι από 1500 δρομείς/ βαδιστές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Πολλαπλάσιοι ήταν οι δημότες που παρευρέθησαν στον περιβάλλοντα χώρο για να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα. Ηλικιακός περιορισμός δεν υπήρχε. Όλοι, από ..5 μέχρι…85 ετών, πήραν τους φακούς κεφαλής, συναντήθηκαν με τους φίλους τους και ανέλαβαν να ξεσηκώσουν την πόλη.

Μια ώρα πριν τη έναρξη του event, ο κόσμος άρχισε να κατακλύζει την πλατεία ανυπομονώντας για την εκκίνηση των 2 και 5 χιλιομέτρων. Θα έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμα όμως, για τα τηρηθεί το τελετουργικό των διοργανωτών. Ομάδες από καταστήματα και εταιρίες έδωσαν το δυναμικό παρόν. Το ίδιο έπραξαν και μικροί μαθητές ως ιδανικοί πρεσβευτές των σχολείων τους. Ο εκλεκτός φίλος και διαχρονικός συνεργάτης του Τμήματος δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης, ως συντονιστής, υποδέχθηκε το πολυπληθέστατο κοινό. Ποιον να πρώτο-καλωσορίσει. Την Ακαδημία Στίβου των οικοδεσποτών; Την εντυπωσιακή σε όγκο ομάδα του Elite City Resort; Το 24 Δημοτικό Σχολείο; Τα γυμναστήρια Reaction, Sports Center, Free Motion;Το φροντιστήριο της Kelly Makropoulou; Ή την εξαιρετική ομάδα των καταστημάτων Cosmos;

Το ξεκίνημα περιείχε λίγο από ρυθμική λόγω …επικαιρότητας. Με αφορμή το Διεθνές Meeting της Ρυθμικής Γυμναστικής που διεξάγεται την περίοδο αυτή σε ετήσια βάση στην Καλαμάτα, οι νεαρές αθλήτριες του συλλόγου ΦΟΚ έκαναν ολιγόλεπτη επίδειξη του πλούσιου ταλέντου τους. Την σκυτάλη πήραν οι μαζορέτες της σχολής χορού Fame λίγο πριν την παράταξη των δρομέων/ βαδιστών στον χώρο της εκκίνησης. Φυσικά, πριν από αυτήν, ολιγομελή ομάδα fitness instructors από το γυμναστήριο Reaction ανέλαβε την διαδικασία προθέρμανσης των συμμετεχόντων.

Είχε πέσει για τα καλά το σκοτάδι όταν δόθηκε η εκκίνηση. Ένα μακρύ φωτεινό ποτάμι ξεχύθηκε για τα νότια της Καλαμάτας. Οι κάτοικοι των συνοικιών κοιτούσαν εντυπωσιασμένοι την πομπή των δρομέων. Οι συμμετέχοντες των 5 χιλιομέτρων αρχικά και αυτοί των 2 χιλιομέτρων λίγο αργότερα έτρεξαν μια φανταστική διαδρομή. Όλοι διέσχισαν το Πάρκο των Σιδηροδρόμων δημιουργώντας στα σκοτεινά, ανάμεσα σε δέντρα, μονοπάτια του ένα φανταστικό θέαμα. Το πρώτο γκρουπ μετά την έξοδο από το πάρκο κατευθύνθηκε προς το πολυσύχναστο λιμάνι, ενώ το δεύτερο γκρουπ, με τους μικρότερους κατά κανόνα ηλικιακά αθλητές, επέστεψε προς τον τερματισμό. Το ίδιο έκανε και το αρχικό γκρουπ της μεγάλης απόστασης, λίγη ώρα αργότερα, αφού πρώτα έκανε αναστροφή στο πιο κομβικό σημείο της παραλίας.

Ταυτόχρονα, κατά την διάρκεια δηλαδή των διαδρομών, η δράση δε σταμάτησε ούτε λεπτό στην πλατεία. Τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί έλαβαν μέρος σε διασκεδαστικές σκυταλοδρομίες κάνοντας χρήση του εξειδικευμένου εξοπλισμού Kids Athletics καθοδηγούμενη από την προπονητική ομάδα στίβου του Μεσσηνιακού. Ώσπου να κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα φωτάκια κατά την επιστροφή τους…

Το δεύτερο μέρος της βραδιάς συνεχίστηκε με zoumba (από την σχολή Fame), κλήρωση δώρων (καταστήματα Cosmos,αρτοποιεία Σίτος, Reaction Gym) και ολοκληρώθηκε με ρίψη πυροτεχνημάτων και ειδικών εφέ από το κατάστημα Big Bang. Το ρόλο «αναπλήρωση δυνάμεων» των δρομέων ανέλαβε το ΙΕΚ Ορίζων (Εκπαιδευτήρια Μπουγά) που παρείχε γευστικά εδέσματα και ροφήματα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Χωρίς την συνδρομή των πολύτιμων συνεργατών/ χορηγών δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση η οποία βρισκόταν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Οι συνεργάτες λιπαντικά TOTAL Παπαδόπουλος, ΤOYOTA Κακούρος, καταστήματα COSMOS και ELITE CITY RESORT είναι πάντα δίπλα στο σύνολο των δραστηριοτήτων αυτής της μορφής. Καθοριστική ήταν επίσης η συμβολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Καλαμάτας, της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου, του ΕΚΑΒ Καλαμάτας και φυσικά του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας.

Ο σχεδιασμός για την διοργάνωση του Kalamata Night Run 2 ξεκίνησε ταυτόχρονα με το πέρας του Kalamata Night Run 1. Η φιλοσοφία του δεν διαφοροποιείται, η θεματολογία του όμως είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ανάλογα συναισθήματα χαράς και ευφορίας. Μέχρι τότε, υπομονή. Παραμείνετε απλά συντονισμένοι στην …συχνότητα του Μεσσηνιακού.”

[!%ARTICLE_MODULE_ID:175:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Εορδαϊκός Ημιμαραθώνιος και Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 8 χλμ.
4-10-2015: O Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, τοπικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς διοργανώνουν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου αγώνα ημιμαραθωνίου.
Virgin Forest Trail - Μάιος 2016
15-5-2016: Tην Κυριακή 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτοι αγώνες του Virgin Forest Trail για το 2016.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο