15ος Ευχίδειος Άθλος

9/10-5-2014: Για 15η χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Ευχίδειος Άθλος, ένας αγώνας πραγματικός άθλος στη διαδρομή Δελφοί – Πλαταιές. Μάλιστα φέτος έγινε και ο Ευχίδειος Υπεράθλος με τη διπλάσια απόσταση!

Share

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών και δείτε τα αποτελέσματα.

“Πραγματοποιήθηκε στις 9-10 Μαίου ο 15ος Ευχίδειος άθλος, με εξαιρετική επιτυχία.

Όπως είναι γνωστό, φέτος πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, δύο υπερμαραθώνιοι, ο Ευχίδειος  υπέρ-‘αθλος, Δελφοί-Πλαταιές-Δελφοί  215 χλμ. , και ο κλασσικός Ευχίδειος άθλος Πλαταιές-Δελφοί 107,5 χλμ.

Η ταυτόχρονη  διεξαγωγή  και των δύο υπερμαραθωνίων,  η οποία απαιτούσε εξαιρετικά υψηλό βαθμό διοργάνωσης και συντονισμού,  αποτελούσε πρόκληση, και στοίχημα για το σύλλογό μας, το οποίο κατά κοινή ομολογία όλων κέρδισε!

Το τριήμερο των αγώνων ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Μαίου. Το πρωί, πριν την εκκίνηση έγινε αφή του δελφικού φωτός στον προαύλιο χώρο  του Μουσείου  του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, τον οποίο ευγενικά  μας παραχώρησε ο Δήμος Δελφών, κάνοντας μας επίσης, την εξαιρετική τιμή  να είναι η εκδήλωση αφής του δελφικού φωτός και της φλόγας των υπερμαραθωνίων,  για την εκκίνηση του 15ου Ευχίδειου άθλου , η πρώτη που έγινε σε αυτό τον ιστορικό χώρο αναφοράς στις Δελφικές γιορτές.

Την αφή του δελφικού φωτός έκανε η ιέρια των Δελφών, κα Ελλάνθεια Παππά, και τους αθλητές πλαισίωσαν μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου, που τους ακολούθησαν ως την εκκίνηση  στην λαμπαδηδρομία  που έγινε μέσα στην πόλη των Δελφών.

Αμέσως μετά δόθηκε η εκκίνηση. Ο αγώνας κύλισε ομαλά, με προπορευόμενο από τα πρώτα κιόλας μέτρα, τον νικητή  του αγώνα   Γουλομήτρο Αθανάσιο.

Ο νεαρός αθλητής, διατήρησε τη θέση του, αυξάνοντας συνεχώς την διαφορά από τους συναθλητές του, και τερμάτισε  στον εξαιρετικό χρόνο 25.06.45΄΄.

Το Σάββατο 10 Μαίου  ώρα 06.00 το πρωί, δόθηκε στις Πλαταιές και η εκκίνηση του ‘μονού’ ευχίδειου άθλου 107,5 χλμ. και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κούρσα των 215 χλμ. Και εκεί, όλα κύλισαν πολύ ομαλά,  ο  Αγάθος Σπύρος από την Κέρκυρα, έμπειρος αθλητής , έχει  συμμετάσχει πολλές φορές στον αγώνα και τον  έχει ξανακερδίσει στο παρελθόν, προπορεύτηκε από την αρχή και είχε άνετη νίκη  με  πολύ καλό χρόνο 9.58.34. Το ποσοστό τερματισμού και στους δύο αγώνες, σε σχέση με τους συμμετέχοντες, είναι πολύ υψηλό , αφού στα 215 χλμ τερμάτισαν οι 12 από τους 18 που παρουσιάστηκαν στην εκκίνηση, και στα  107,5 χλμ. οι 38 από τους 42.

(Τερμάτισαν επίσης και 2 εκτός του χρονικού ορίου)

Αυτό πιστεύουμε οφείλεται στο ψηλό επίπεδο των αθλητών, γιατί πραγματικά και οι δύο κούρσες ήταν πολύ γρήγορες, αλλά και στην άρτια οργάνωση των αγώνων.Σχετικά με την διοργάνωση, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι σταθμοί ήταν σε λειτουργία όλο το 36ωρο, εκεί οι αθλητές μπορούσαν να βρουν  σε αφθονία όλα τα απαραίτητα για να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Η σηματοδότη  άψογη, άλλωστε  αποτελεί «σχολή»  για πάρα πολλούς αγώνες, αυτό είναι γνωστό, η φύλαξη από την αστυνομία παραδειγματική. Ο αγώνας φυλασσόταν ακόμη και τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Γιατρός αγώνα, βρισκόταν σε επιφυλακή όλο το 36 διεξαγωγής των αγώνων, τρία ασθενοφόρα , κάλυψαν επίσης τους αγώνες.

Οι αθλητές και των δύο αγώνων, τερμάτισαν σε γιορταστικό  κλίμα  στους Δελφούς.

Ολοι γευμάτισαν και  κοι9μήθηκαν στο ξενοδοχείο Ηνίοχος.

Την επομένη, Κυριακή 10 Μαίου, έγιναν οι απονομές των επάθλων  σε χαρούμενο και γιορταστικό κλίμα, και μοιράστηκαν στους αθλητές και όλους όσους συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο δώρα. Ακολούθησε γεύμα για όλους, προσφορά του ξενοδοχείου Ηνίοχος.

Ευχαριστήρια

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την βοήθεια και συμπαράστασή τους:

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την στήριξή της,

Τον Δήμο Δελφών και ιδιαίτερα την κα Λέλα  Μπακολουκά, και τον κο Καρατζόγλη,

Τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, και ιδιαίτερα την αντιδήμαρχο κα Λουκά Γιούλα, τον Δήμο Θηβαίων, και ιδιαίτερα τον Δημοτικό  οργανισμό Θήβας, και τον κο Κουτσοδήμο Δημήτρη.

Ευχαριστούμε  από την καρδιά μας, τους φορείς που συνεργάστηκαν και μας βοήθησαν με τους σταθμούς, γιατί πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό και καταλυτικό στην επιτυχία του αγώνᨨ ορειβατικός σύνδεσμος  Κυριακίου, το τμήμα εθελοντών –νοσηλευτών  ΕΕΣ  Θήβας, τον Πολιτιστικό σύλλογο Ελλοπίας, τον ΣΔΥΜ  Θήβας, τον σύλλογο γυναικών Θίσβης, τον εκπολιτιστικό σύλλογο Στειρίου, τον εκπολιτιστικό σύλλογο Διστόμου, την Χορωδία Διστόμου, τον εκπολιτιστικό σύλλογο Αράχωβας. Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη βοήθειά τους¨

Τον Νίκο Μπακή ,την Αγγελική Αρματωλού, την Νατάσα Κούμπουλα, τον Θοδωρή Αδαμόπουλοο, την Ράνια Αδανοπούλου,  την Ζωή Νιχάλη,τον Χάρη Παπαθωμα, το Βασίλη Τζίμη, τον κο Καλλιγιάννη, την Ρούλα Μανίκα, τον Γιάννη Χαμόδρακα, τον Θανάση Φορτώση, τον Λουκά Γκώνια, τη Σφουντούρη Γεωργία, την Γιώτα Τρώκα, τον Νίκο Περγαντά, τη Φανή Βλαγκούλη , την Εφη Χαρίτου, το Στέλιο Νάκο, τον Γιάννη Σκουρτανιώτη, τον Νίκο και ΄Αννα  Αντωνοπούλου, και φυσικά τον κο Χρήστο Βαρατάση, τον κο Σόλωνα Παπαδόπουλο, την κα Τάσση Δελλοπούλου και τον κο Σωτήρη Μπαρακίτη., τον Νίκο Ξένο, τον γιατρό μας Γιώργο Νεοχωρίτη, τον φυσιοθεραπευτή μας Τσιφή Δημήτρη, τον Γιάννη Γκανατσούλη, τον Κώστα Δασκαλάκη, και βέβαια τον Γιώργο Αντωνόπουλο, καθώς και τον Γιάννη Παπαθανασίου (ξενοδοχείο Ηνίοχος) για την άψογη συνεργασία και την χορηγία του δωρεαν γευματος.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμα όλους τους χορηγούς μας από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο, για την τόσο σημαντική βοήθειά τους, στην πραγματοποίηση των αγώνων. Ευχαριστούμε  από καρδιάς Ηρων ΙΙ  Βοιωτίας, Σωληνουργεία Κορίνθου, Λάρκο ΑΕ, Μαυρούλης-Πριόβολος ΜΕΤΠΛΑΣΤ ΑΕ, Καμαρίδης GLOBALWIRE, ΚΤΕΛ επαρχίας Θηβών, ΙΝΟ, Κτήμα Μουσών Ζαχαρίας, ISOTON,  bakeHellas, νερά  υάς, χυμοί Ρέα, Δελφοί-Δίστομο ΑΜΕ.

Νέκταρ Κουρτίδης ΑΕ, Μόρνος πλαστικά, Ομπρελοποιία Χάνος ΑΕ, Αφοί Παπαγιάννη ΑΕ, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Μπύρα ΦΙΞ, Βεχρω ΑΕ, OhonosABE, Ομιλος Ιατρικού Αθηνών, Παστέλια Jannis, αγρόκτημα Λιάπη, Τυροκομικά Ανδτρεου, Πλούμπης τυροκομικά.

Τελειώνουμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία για την άψογη φύλαξη των αγώνων σε όλη την διάρκειά τους, στο ΕΚΑΒ για την ανταπόκρισή του,

Στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών για την ανταπόκριση και αμεσότητά του και στους γιατρούς του κόσμου για την ευαισθησία και αμεσότητά τους.

Πάνω από όλους όμως, ευχαριστούμε τους αθλητές, που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα μας, και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου  στον 16ο Ευχίδειο άθλο, 8-9-10 Μαίου 2015.”

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα και των δύο διαδρομών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Attika Gala Βest Runners - Δρόμος Υγείας Βριλησσίων
25-9-2016: Η Feel Good Sports διοργανώνει αγώνα δρόμου στα Βριλήσσια και Running Challenge για τον καλύτερο δρομέα της διοργάνωσης
Θεοδωράκεια 2022 - Ακύρωση
Αλλαγή ημερομηνίας για τον αγώνα
Τρέξτε την Καθαρή Δευτέρα
Στις 15/2 (Καθαρή Δευτέρα), ο ΕΟΣΛΜΑ-Υ διοργανώνει αγώνα 10.000μ. στο Αλεποχώρι Αττικής. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πρέπει να βιαστουν μιας και υπάρχει όριο συμμετοχων που φτάνει τους 100 δρομείς.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο