Σουγλιάνι Trail

24-4-2016: O ΦΟΣ Σταυρού διοργανώνει την Κυριακή 24 Απριλίου αγώνα βουνού με την ονομασία Σουγλιάνι Trail.

Share

O ΦΟΣ Σταυρού διοργανώνει την Κυριακή 24 Απριλίου αγώνα βουνού με την ονομασία Σουγλιάνι Trail. Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα ορεινούς τρεξίματος 24,1 χλμ. αλλά και αγώνα για παιδιά Σουγλιάνι Kids απόστασης 1.000 μ.
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 1 Μαρτίου και θα κλείσουν στις 21 Απριλίου και θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.fosstavrou.gr όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.
Επιπλέον στις 21/2 θα πραγματοποιηθεί προπόνηση στη διαδρομή του αγώνα. Για πληροφορίες πατήστε εδώ.

Aκολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Αγώνας Σουγλιάνι Trail 24,1km 24/04/2016
O Αγώνας “Σουγλιάνι Trail” θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου 2016 στο Στρατονικό Όρος, στον Σταυρό Θεσσαλονίκης (κεντρική Μακεδονία). Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 24,1 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική διαφορά +1500 μέτρα. Η ποικιλία της βλάστησης είναι μεγάλη και χαρακτηρίζεται από ένα μεικτό δάσος από σκληρόφυλλα δέντρα. Στην περιοχή διακρίνονται τρεις δασικοί οικότοποι. Τα δάση φυλλοβόλων πλατύφυλλων με διάφορα είδη δρυός, καστανιές, οστρυές, φιλύρες, κότινους και οξιές με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα αρχέγονα δάση από οξιές, δρυς και αιωνόβιες μεγάλες καστανιές. Τα δάση αείφυλλων-σκληρόφυλλων πλατύφυλλων ειδών με άρκευθους, ίταμους, αριές, δάφνες, πουρνάρια, φιλύκια και κουμαριές και τα παραποτάμια δάση με είδη όπως, πλατάνια, σκλήθρα, γαύρους, σφενδάμια, ιτιές, λεύκες, φτελιές και φράξους. Στα δάση αυτά ζούνε λύκοι, αγριόγατοι και ζαρκάδια, αλλά και τα πολύ σπάνια τσακάλια που έχουν εξαφανιστεί από πολλούς τόπους της χώρας. Οι πληθυσμοί των θηλαστικών συμπληρώνονται από αλεπούδες, κουνάβια, σκίουρους, ασβούς, αγριογούρουνα, νυφίτσες και 3 είδη νυχτερίδας. Επίσης όποιος θέλει μπορεί να επισκεφτεί το link: http://el.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=12353587 για αναλυτικές  λεπτομέρειες του αγώνα.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Ο αγώνας “Σουγλιάνι Trail” γίνεται με σκοπό να γνωρίσουν οι αθλητές το ορεινό κομμάτι της περιοχής μας (Στρατονικό Όρος)που έχει πυκνή βλάστηση, βρίσκεται στα σύνορα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, πάνω από τα χωριά Σταυρός και Άνω Σταυρός Θεσσαλονίκης και Βαρβάρα Χαλκιδικής. Απέχει από την Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα και Σέρρες 1 ώρα και σε πολλούς είναι άγνωστο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Η διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:
α) ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ: Υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στο διάστημα από 1 Μαρτίου μέχρι 21 Απριλίου 2016.
β) ΠΛΗΡΩΜΗ : Οι αθλητές θα πρέπει να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση στο site:www.fosstavrou.gr και θα πρέπει να καταβάλλουν το τίμημα συμμετοχής τους στο χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου μέχρι και 21 Απριλίου. Μετά και τις 21 Απριλίου κλείνει οριστικά η διαδικασία για κάθε κατηγορία υποψηφίων για συμμετοχή.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 15 (δέκα πέντε) ευρώ και η καταβολή του γίνεται με κατάθεση με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο του κάθε αθλητή στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης (Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας : 875/295020-04 ΙΒΑΝ: GR5301108750000087529502004). Αφού γίνει η προεγγραφή, αυτόματα θα κληθούν με ατομική ειδοποίηση να καταβάλουν το τίμημα της συμμετοχής τους στον αγώνα και μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία, επισημα θα εμφανίζονται εντός λίγων ημερών τα ονόματα τους στον Πίνακα Συμμετεχόντων.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτει το τίμημα συμμετοχής είναι οι εξής: τροφοδοσία στον αγώνα 5 Σταθμοί, μπλουζάκι τεχνικό τύπου Dry Fit, μετάλλιο και βεβαίωση για όσους τερματίσουν έγκυρα, αριθμό αγώνα (bib), ιατρική υποστήριξη. ηλεκτρονική χρονομέτρηση με live αποτελέσματα. Καλύπτεται επίσης η μετακίνηση στον χώρο τερματισμού, όσων αθλητών εγκαταλείψουν ή αποκλειστούν, με οχήματα της διοργάνωσης. Για τη διαμονή τους, οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες λύσεις στην ευρύτερη περιοχή (κοιτώνες, ξενοδοχεία, κάμπινγκ).

Τα αποτελέσματα του αγώνα Σουγλιάνι Trail 24,1km θα ανακοινωθούν αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Φ.Ο.Σ. Σταυρού (www.fosstavrou.gr) την ημέρα του αγώνα live.    

Αγώνας Σουγλιάνι Kids 1km 24/4/2016
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ:
Ο αγώνας “Σουγλιάνι Kids” γίνεται με σκοπό να καταφέρουμε να κερδίσουμε την νεολαία της περιοχής μας και όχι μόνο, ώστε να τους βάλλουμε το μικρόβιο του αθλητισμού από μικρή ηλικία. Γιατί πιστεύουμε ότι η προσωπικότητα ενός ανθρώπου χτίζεται σε μεγάλο βαθμό και από τις δραστηριότητες στον αθλητισμό από την παιδική του ηλικία.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην ιστοσελίδα www.fosstavrou.gr από την 1η Μαρτίου ως 23 Απριλίου, και την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία από τις 10:00πμ. ως 11:20πμ. Υποχρεωτικά την ημέρα του αγώνα θα συμπληρώνετε υπεύθυνη δήλωση ένας από τους δυο κηδεμόνες για να λάβει μέρος το παιδί στον αγώνα.

Ώρα εκκίνησης: 11.30 έναρξη του παιδικού αγώνα δρόμου
Εκκίνηση Σουγλιάνι Kids 1km πίσω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Σταυρού
Σε δύο ηλικιακές κατηγορίες: 5-8 και 9-12

ΕΠΑΘΛΑ: Έπαινοι για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας.
Μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα για όλους.

Δικαίωμα συμμετοχής : Έχουν όλοι, όσοι είναι από 5 χρονών ως 12 χρονών.

Περιγραφή Αγώνα: η διαδρομή του αγώνα των 1000μ. καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 11:30π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, από την μεριά του ρέματος, σε υψόμετρο 10μ. Η διαδρομή κινείται σε άσφαλτο δρόμο για 1000μ.,κάνουν ένα κύκλο και τερματίζουν στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν. Θα υπάρχει γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών. Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα Σουγλιάνι Kids είναι δωρεάν.

14:30 μμ: Τελετή απονομής επάθλων

Τα αποτελέσματα στις δυο κατηγορίες Σουγλιάνι Kids θα ανακοινωθούν αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Φ.Ο.Σ. Σταυρού (www.fosstavrou.gr) εντός 3 με 5 μέρες.    

Εγγραφή Εθελοντών για τoυς αγώνες Σουγλιάνι Trail και Kids
Ο Αγώνας Σουγλιάνι Trail 24,1km στηρίζει την επιτυχία του πρώτου αγώνα, που διεξήχθη στις 26/04/2015,  στην πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματικότητα. Δηλώστε συμμετοχή και φέτος  για να γίνετε και εσείς κομμάτι μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης για τη περιοχή μας. Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε και εσείς μέλος της μεγάλης οικογένειας του αγώνα Σουγλιάνι Trail, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση εθελοντή.
Υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.fosstavrou.gr στο διάστημα από 1 Μαρτίου μέχρι 23 Απριλίου 2016, και την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι παροχές που καλύπτουμε με την συμμετοχή σας ως εθελοντές είναι οι εξής: μπλουζάκι μακό με το λογότυπο του αγώνα, 1 σάντουιτς, 1 μπουκάλι νερό. Θα τα παραλάβετε το πρωί της εκκίνησης του αγώνα από την γραμματεία.

Πώς θα έρθετε στο σημείο εκκίνησης του αγώνα: Όταν φτάσετε στο χωριό Σταυρός Θεσσαλονίκης( κέντρο), θα δείτε στα δεξιά σας ταμπέλα προς Άνω Σταυρό. Στρίβετε, λοιπόν, δεξιά και ύστερα από 500μ. συναντάτε πάνω στον δρόμο, στα αριστερά σας, την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ακριβώς δίπλα σας είναι το προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, στην πίσω πλευρά του οποίου είναι η εκκίνηση του αγώνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
The North Face Zagori Mountain Running
26/27-7-2014: Ένα διήμερο γεμάτο ορεινή αγωστική δράση θα διεξαχθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουλίου στο Ζαγόρι.
Finikas Run 2022
Αγώνες στην Σύρο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο