Ultra Marathon Kentavros

Αναβολή αγώνα του Ultra Marathon Kentavros.

Share

H διοργάνωση του Ultra Marathon Kentavros ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί για το τέλος Αυγούστου αναβάλεται λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών.

Από τις 27 έως και τις 30 Αυγούστου θα έχουν στη διάθεσή τους οι συμμετέχοντες του Ultra Marathon Kentavros να δοκιμαστούν αγωνιστικά στα μονοπάτια του Πηλίου που διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς «Άθλος».
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Ημερομηνία: Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 27 έως 30 Αυγούστου 2014.

Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό το παραλιακό χωριό της Αγριάς του Δήμου Βόλου, 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Η διαδρομή των 161 χιλιομέτρων και θετική υψομετρική 5142 μέτρα. θα εξελιχθεί στον ευρύτερο ορεινό και παραλιακό όγκο του Πηλίου, από τις ακτές του Παγασητικού κόλπου μέχρι και τις παραλίες του Αιγαίου Πελάγους και από το βορειοναταολικό Πουρί μέχρι και το κεντρικό Πήλιο στις κοσμοπολίτικες Μηλιές. 

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας θα είναι ομαδικός (ομάδες των 2 ατόμων, ανδρών, γυναικών, μεικτές). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, μέσα στα δύο προηγούμενα έτη, (2012 και 2013) θα πρέπει να έχουν τερματίσει σε τουλάχιστον 2 αγώνες utratrail (πάνω από 42 χλμ). στον έγκυρο χρόνο από τη διοργάνωση. Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει 40 αθλητές, δηλαδή 20 ομάδες των 2 αθλητών.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή / αθλήτρια είναι 270 ευρώ ανά άτομο δηλ. 540 ανά ομάδα, το οποίο καταβάλλεται με την εγγραφή των αθλητών στη διοργάνωση. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται:

 • 4 διανυκτερεύσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ σε ξενοδοχεία της περιοχής εκκίνησης κάθε ημέρας.
 • 4 πρωινά γεύματα: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή.
 • 4 Βραδινά γεύματα: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.
 • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα
 • Ασφάλιση αθλητών κατά τις ημέρες των αγώνων
 • Αναμνηστικά δώρα
 • Μετάλλιο και μπλουζάκι τερματισμού του αγώνα
 • Κύπελλα στις 3 πρώτες ομάδες του αγώνα

Ασφάλεια αθλητών:  Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες θα είναι ασφαλισμένοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς επίσης οφείλουν να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα.

Διαδρομή Αγώνα: Η διαδρομή του αγώνα είναι η ακόλουθη:
1η ημέρα: Αγριά – Άγιος Λαυρέντιος – Μνημείο – Άγιος Γεώργιος – Καλά Νερά.
Απόσταση 29,2 χιλιόμετρα με χρόνο εγκυρότητας διαδρομής της 6,5 ώρες
2η ημέρα: Καλά Νερά – Πινακάτες – Μηλιές – Ξουρίχτι – Τσαγκαράδα – Άγιος Ιωάννης. Απόσταση 46,3 χιλιόμετρα με χρόνο εγκυρότητας 8,5 ώρες
3η Ημέρα: Άγιος Ιωάννης – Μούρεσι – Σχιτζουράβλι – Αγριόλευκες – Χάνια – Πουρί – Τρανό Ίσωμα – Χάνια. Απόσταση 57,5 χιλιόμετρα με χρόνο εγκυρότητας διαδρομής 12,5 ώρες
4η ημέρα: Χάνια – Δράκεια – Αλικόπετρα – Αγριά. Απόσταση 28 χιλιόμετρα με χρόνο εγκυρότητας διαδρομής 4,5 ώρες

Υποστήριξη αθλητών: Οι αθλητές – αθλήτριες θα τρέχουν στις διαδρομές του αγώνα έχοντας μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό. Επίσης θα υπάρχουν και οι εξής σταθμοί υδροδοσίας και τροφοδοσίας:
1η ημέρα: με 1 σταθμό τροφοδοσίας και 3 σταθμούς υδροδοσίας
2η ημέρα: με 3 σταθμούς τροφοδοσίας και 4 σταθμούς υδροδοσίας
3η ημέρα: με 4 σταθμούς τροφοδοσίας και 6 υδροδοσίας
4η Ημέρα: με 1 σταθμό τροφοδοσίας και 2 υδροδοσίας

Αιτήσεις αθλητών / ομάδων: Οι αιτήσεις των αθλητών/ ομάδων θα ξεκινήσουν στις 11 Απριλίου 2014 και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου 2014. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας www.kutp.gr Με την αίτηση οι συμμετέχοντες οφείλουν να καταβάλλουν το ποσό των 100 ευρώ ανά άτομο και το υπόλοιπο ποσό των 170 ευρώ θα καταβληθεί το αργότερο μέχρι Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 στον αριθμό λογαριασμό:Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR4902600620000150200192826 και στο όνομα Χαρίλαος Μπαρμπαλιάς. Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει συνολικά 40 αθλητές και αθλήτριες (20 ομάδες).
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής (όλη η ομάδα) μέχρι και 31 Μαΐου επιστρέφεται όλη η προκαταβολή. Από την 1 Ιουνίου και μετά γίνονται μόνο αλλαγές (αποχώρηση και αλλαγή αθλητή σε ομάδα) και τα χρήματα της προκαταβολής δεν επιστρέφονται. Από την 1η Ιουλίου και μετά δεν γίνονται αλλαγές, ακυρώσεις στις ομάδες ή στις συμμετοχές.

Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα:

 1. Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να καταθέσουν στην γραμματεία του αγώνα πιστοποιητικό υγείας από καρδιολόγο, που να έχει εκδοθεί το τελευταίο τρίμηνο. Επίσης κατά την παραλαβή των αριθμών θα πρέπει να παρουσιάσουν και τον υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα αναφέρει η διοργάνωση.
 2. Οι αθλητές οφείλουν να αγωνίζονται μαζί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα (εκκίνηση, μέχρι και τερματισμός).
 3. Αν ένας αθλητής / αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε ο άλλος αθλητής της ομάδας οφείλει να σταματήσει και αυτός τον αγώνα και η ομάδα βαθμολογείται βάση της μέχρι τότε επίδοσης.
 4. Κατά την εξέλιξη του αγώνα δεν επιτρέπονται αλλαγές αθλητών ούτε και ανταλλαγές μεταξύ των ομάδων.
 5. Οι ομάδες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές που είναι εκτός διαδρομής.
 6. Οι ομάδες υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροδοσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών.
 7. Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Παρατηρήσεις:

 • Η διοργάνωση θα αποστείλει στους συμμετέχοντες αναλυτική κατάσταση με τον υποχρεωτικό εξοπλισμό.
 • Η διοργάνωση δύναται να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, χωρίς τη συγκατάθεση των αθλητών / ομάδων.
 • Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος κάθε ημέρας στην βραδινή σύσκεψη και η ένσταση αφορά τα αποτελέσματα της ίδια ημέρας. 
 • Ο αγώνας είναι ημιαυτόνομος, οπότε οι αθλητές θα πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους τα επιπλέον υλικά τροφοδοσίας που χρειάζονται.
 • Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση.
 • Στις 3 πρώτες ομάδες θα δοθούν κύπελλα ενώ σε όλες τις έγκυρες ομάδες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και δώρα».

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.kutp.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Navarino Challenge 2018
12/14-10-2018: Αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης στην Costa Navarino
We Run Athens 2013
6-10-2013: Στο δεύτερο We Run Athens αγώνα δρόμου 10 χλμ. που διοργανώθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 δρομείς.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο