Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2014

4-5-2014: Mία πραγματική γιορτή για την πρωτεύουσα ήταν ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Η συμμετοχή και η διάθεση του κόσμου σε συνδυασμό με τον υπέροχο καιρό δημιούργησε μία μοναδική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης με χιλιάδες δρομείς να τρέχουν στους κεντρικότερους δρόμους αλλά και αρκετό κόσμο να επευφημεί τις προσπάθειές τους.

Share

Όλα ξεκίνησαν με τον ημιμαραθώνιο, το κεντρικό αγώνισμα του προγράμματος, όπου πήρε εκκίνηση ακριβώς έξω από τη Βουλή επί της Λεωφ. Αμαλίας στις 8:15 με σχεδόν 3.000 δρομείς να περνούν κάτω από την επιβλητική αψίδα της εκκίνησης. 

Λίγο αργότερα δόθηκε η εκκίνηση στα 3 χλμ., στον πιο μικρό αγώνα του προγράμματος, όπου συμμετείχαν 800 περίπου δρομείς με αρκετά παιδιά ανάμεσά τους αλλά και κόσμο που έζησε μία από τις πρώτες του δρομικές εμπειρίες. 

Το τελευταίο αγώνισμα της ημέρας ήταν τα 5 χλμ. που πήρε εκκίνηση επί της Φιλελλήνων ήταν όμως το πολυπληθέστερο αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 3.000 με δρομείς όλων των επιπέδων να λαμβάνουν μέρος και να δίνουν ένα πολύ χαρούμενο χρώμα στην πόλη. 

Στα αποτελέσματα τώρα, και στον ημιμαραθώνιο που φιλοξενούσε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης, νικητής ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης – και φυσικά και στο Παν. Πρωτάθλημα – που σημείωσε χρόνο 1:09:55 με τον Γιώργο Καραβίδα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση σε 1:10:33 ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Μίνος σε 1:12:26. 

Στις γυναίκες, η Μάγδα Γαζέα προσέθεσε μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό της κερδίζοντας τον αγώνα σημειώνοντας 1:22:09. Στη δεύτερη θέση με σπουδαία επίδοση ήταν η Γιώτα Βλαχάκη με χρόνο 1:22:27, ενώ τρίτη ήταν η Ντενίζ Δημάκη που τερμάτισε σε 1:22:55. 
  

Στα 5 χλμ. μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Δρόσος τερματίζοντας εύκολα σε 16:29 με τους Παναγιώτη Παπανδρεόπουλο και Γιώργο Γιαννούλη να ακολουθούν, ενώ πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες ήταν η Φιλίππα Πουλίδου σε 20:00.

Ο καιρός ήταν αρκετά καλός αν και η θερμοκρασία ανέβηκε δυσκολεύοντας αρκετά τις προσπάθειες των δρομέων ιδιαίτερα όσων έτρεξαν περισσότερο από 1:30 στον ημιμαραθώνιο. Ωστόσο η διάθεση όλων ανέβαινε κατακόρυφα την ώρα των τερματισμών καθώς το κλίμα που επικρατούσε ήταν ξεχωριστό ενώ σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να δει το κέντρο της Αθήνας τόσο χαρούμενο.

Η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία αποδεικνύοντας ξεκάθαρα για ακόμα μία φορά πως το τρέξιμο και ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξoυν όχι μόνο την πόλη αλλά και τη διάθεσή μας! 

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

[!%ARTICLE_MODULE_ID:126:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Corfu Half Marathon 2019
29-9-2019: Ημιμαραθώνιος και μικρότεροι αγώνες στην Κέρκυρα
24-4-2016: Την σκυτάλη από την Γλυφάδα για τους αγώνες Βίκος Street Relays παίρνει η πόλη της Καβάλας.
Kallithea Night Run 2021
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο