1ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων

27-4-2014: Με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου ο 1ος Ορεινός Αγώνας “Μινωικό Μονοπάτι Μύθων” στην Κρήτη. Νικητές στον αγώνα των 26 χλμ. αναδείχθηκαν ο Φάνης Αρκουμάνης και η Δήμητρα Βίτσα.

Share

Με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Απριλίου ο 1ος Ορεινός Αγώνας “Μινωικό Μονοπάτι Μύθων” στην Ιεράπετρα που συνδιοργάνωθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ομιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μυθιανού Βασίλη Ζαχαρόπουλου διακεκριμένου επιστήμονα Πρόεδρου στα ΤΕΙ Κρήτης.

Την Κυριακή 27 Απριλίου πάνω από 120 δρομείς, ποδηλάτες, πεζοπόροι ξεχύθηκαν στα πανέμορφα δάση της ευρύτερης περιοχής των Μύθων και Σελακάνου και Μινώ σε ένα πανέμορφο ανοιξιάτικο τοπίο.

Τον απαιτητικό αγώνα των 26 χλμ. νικητές ήταν Ο Φάνης Αρκουμάνης με 2:23:10, δεύτερος στους άντρες ο Παντελής Καμπαξής με 2:26:01 και τρίτος ο Νορβηγός Thomas Andersen της Salomon με 2:30:55. Στις γυναίκες η Δήμητρα Βίτσα με 3:38:45, στην 2η θέση τερμάτισε η Flora Beti με 3:46:24 στην 3η θέση η Ρουθ Τζέκινσον με 3:53:53.

Μετά το τέλος των αγώνων (ορεινός, ποδηλατοβόλτα και πεζοπορία) έγιναν οι απονομές παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας Κου Σήφη Αναστασάκη , του αντιδημάρχου Ζερβάκη Εμμ. και του Δημοτικού Συμβούλου Γαλάνη Χρήστου και κατόπιν ακολούθησε η φιλοξενία και το παραδοσιακό γεύμα προσφορά του Πολιτιστικού Συλλογου των Μύθων.



Η διοργάνωση θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για τη διεξαγωγή του αγώνα (Λέσχη Τετρακίνησης & Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μύθων & Σελεκάνου, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ιεράπετρας, ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) αλλά και τους χορηγούς («Συνταγή Αντωνακάκης Ματθαίος & Εμμανουήλ», Ε. Ζερβάκης, Φυτογένεση, Καπινιάρης, Βιοθέρμ, Επακ, Σούπερ μάρκετ ΙΝΚΑ, Κρεοπωλείο Βαρδιάμπασης, Εσπερίδες hotel, ΑΝΕΚ, ΤΕΛΕΚΡΗΤΗ, FRITZART).

[!%ARTICLE_MODULE_ID:105:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλαμψαν στον Αστέρα!
Περισσότερες από 650 γυναίκες ομόρφυναν ακόμα περισσότερο το Astir Palace, το μοναδικό αυτό resort που και φέτος φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο το Ladies Run. Η άψογη οργάνωση και η καλή διάθεση όλων, είχε ως αποτέλεσμα έναν εξαιρετικό αγώνα στον οποίο σημειώθηκαν και αρκετά καλές επιδόσεις. Νικήτρια όπως και πέρσι στα 10 χλμ. η Ντενίζ Δημάκη με 37:40 ενώ στα 5 χλμ. επικράτησε άνετα η Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο με 19:52. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.
12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Μαινάλου
29-4-2018: Ορεινός αγώνας στο Μαίναλο
«Τρέχω στα στρατόπεδα» 2022
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο