Η Θεσσαλονίκη τρέχει!

Μοναδικές αθλητικές στιγμές έζησε η πόλη της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου 19/10. Περισσότεροι από 8.500 δρομείς γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης συμμετέχοντας στους αγώνες του ημιμαραθωνίου και των 5χλμ. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ. διήρκησε περισσότερο από 20 λεπτά! Μεγάλοι νικητές στον ημιμαραθώνιο ο Μιχάλης Παρμάκης και η Μάγδα Γαζέα ενώ στα 5χλμ. επικράτησαν ο Κώστας Νακόπουλος και η Μαργαρίτα Ντίνα. Δείτε όλα τα αποτελέσματα!

Share

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 18:40 με την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου και τη συμμετοχή περισσότερων από 1.700 δρομέων. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και οι δρομείς χάρηκαν τη συμμετοχή τους τρέχοντας στους άδειους δρόμουςτης συμπρωτεύουσας. Από την αρχή του αγώνα ο Μιχάλης Παρμάκης και ο Κώστας Πούλιος αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους δρομείς ενώ λίγο πιο πίσω ακολούθησαν ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Αντώνης Παπαδημητρίου. Στις γυναίκες η Σοφία Ρήγα έδωσε γρήγορο ρυθμό με τη Μάγδα Γαζέα να την ακολουθεί από κοντά. Ο έντονος συναγωνισμός απέφερε δύο νέα ρεκόρ διαδρομής τόσο από τον Μιχάλη Παρμάκη, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με 1:07:56 όσο και από τη Μάγδα Γαζέα που σημείωσε επίδοση 1:16:15.

Δύο ώρες μετά περισσότεροι από 7.000 δρομείς ξεκίνησαν μπροστά από το Δημαρχείο στον αγώνα των 5 χλμ. Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, τα χαμόγελα των δρομέων φώτιζαν την πόλη προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Χαρακτηριστικό του πλήθους του κόσμου ήταν ότι η εκκίνηση διήρκησε περισσότερο από 20 λεπτά, δημιουργόντας ένα άτυπο ρεκόρ, αυτό της μεγαλύτερης σε διάρκεια εκκίνησης στη χώρα μας. Έτσι ο νικητής του αγώνα Κώστα Νακόπουλος, τερμάτισε πριν να έχουν ξεκινήσει όλοι οι δρομείς, αφού ολοκλήρωσε τα 5 χλμ. σε 15:00, όπως και η Μαργαρίτα Ντίνα που χρειάστηκε 18:42 για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.
 

Η χρονομέτρηση του αγώνα έγινε με το νέο πρωτοποριακό σύστημα της εταιρείας MyLaps (πρώην ChampionChip), όπου το chip χρονομέτρησης ήταν τοποθετημένο στον αριθμό των δρομέων και ήταν μίας χρήσης διευκολύνοντας έτσι αφάνταστα δρομείς αλλά και διοργανωτές. Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν άμεσα και ήταν διαθέσιμα αμέσως μετά τον αγώνα σην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Δυσάρεστο σημείο του αγώνα αποτέλεσε ο θάνατος ενός 49χρονου δρομέα, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο στον τρίτο γύρο του Ημιμαραθωνίου και εξέπνευσε παρά την άμεση διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Οι διοργανωτές εξέφρασαν τη θλίψη τους για το άτυχο αυτό γεγονός και μέσω του διευθυντή του αγώνα Δρόσου Χριστόπουλου τόνισαν: «Δυστυχώς, μετά από δέκα διοργανώσεις, είχαμε την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Ενώ θα έπρεπε να είμαστε ευτυχισμένοι που δώσαμε σε τόσες χιλιάδες κόσμο τη δυνατότητα να περάσει όμορφα, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής δεν μας το επιτρέπει. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του συνανθρώπου μας».

Πλέον τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής στρέφουν το βλέμμα στο επόμενο μεγάλο ραντεβού, που θα είναι ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, βάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα.
«Από το βράδυ του Σαββάτου δεχόμαστε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια, που μαρτυρούν ότι ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος ήταν απόλυτα επιτυχημένος. Εμείς, όμως, στον απολογισμό μας διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Βασικό σημείο της φιλοσοφίας μας είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε διαρκώς», είπε ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, που αποτελεί την εαρινή γιορτή του αθλητισμού της πόλης και φυσική συνέχεια της φθινοπωρινής γιορτής που ζήσαμε χθες. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας και δεχόμαστε αρκετές εγγραφές για τον Μαραθώνιο, στον οποίο θα υπάρξουν πολλές σημαντικές καινοτομίες. Στόχος μας θα είναι να φτάσουμε για πρώτη φορά τους 15.000 δρομείς, αλλά πάνω απ’ όλα να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης μία άψογη διοργάνωση.
Παράλληλα, θα δώσουμε ξανά ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής προσφοράς, ενώ με την υποστήριξη που προσδοκούμε ότι θα έχουμε από τους χορηγούς μας, θα επιδιώξουμε να έχουμε αξιόλογα ονόματα και υψηλές επιδόσεις, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους αθλητές που θα φιλοξενήσουμε».
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kos City Run 2018
27-10-2018: Αγώνες 5, 10 & 20 χλμ. στην Κω
Νέα πορεία για το 10άρι του Σ.Δ.Υ. Αθήνας! <STRONG> Όλα τα αποτελέσματα.</STRONG>
Δυναμικό παρόν έδωσαν περισσότεροι από 600 δρομείς στον Ετήσιο Αγώνα Δρόμου Υγείας 10 χλμ. που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία για 27η συνεχή χρονιά ο Σ.Δ.Υ.Α. με τη συνεργασία του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο