10άρι στην Πιερία

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας αγώνας δρόμου απόστασης 10 χλμ.

Share

Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου 2013

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας αγώνας δρόμου απόστασης 10 χλμ. Ακολουθεί η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας “Αλέξανδρος Υψηλάντης” σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας ‘ΖΕΥΣ’ διοργανώνει και προκηρύσσει τον «Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου 2013» συνολικής απόστασης 10.000 μ. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η 22η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο (κυρίως) και χαλίκι. Η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει συχνές υψομετρικές αυξομειώσεις (γλυκιές ανηφόρες και κατηφόρες).

Συγκεκριμένα: τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα είναι ελαφρώς κατηφορικά εώς πολύ κατηφορικά και παρέχουν στους συμμετέχοντες δρομείς την ευκαιρία μιας καλής προθέρμανσης. Μετά, και έως τα 3,2 χλμ ακολουθεί μία μάλλον απότομη ανηφόρα και οι αθλητές κατευθύνονται προς την Σεβαστή. Από τα 3,2 έως 6,7 χλμ (κατεύθυνση προς Κορινό και Κάτω Άγιο Ιωάννη) η διαδρομή είναι επίπεδη και κατηφορική και οι αθλητές κινούνται έχοντας μία πανέμορφη θέα του Όλυμπου. Πριν την είσοδο των αθλητών στον Κάτω Άγιο Ιωάννη τους περιμένει μία δύσκολη αλλά σύντομη ανηφόρα 250 μ. Μετά την ανηφόρα αυτήν οι αθλητές κινούνται περιφερειακά του Κάτω Άγιου Ιωάννη και έως το 8,8 χλμ η διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη. Οι αθλητές θα πρέπει να υποθηκεύσουν δυνάμεις για τα τελευταία 1200 μ (αφήνοντας τον Κάτω Άγιο Ιωάννη και κατευθυνόμενοι προς στην Νέα Τραπεζούντα) καθώς αυτά είναι συνεχόμενη ανηφόρα! Τα τελευταία 150 μ προς την κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας είναι επίπεδα.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ : Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του χωριού για την παραλαβή των αριθμών τους.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Αν και η διαδρομή δεν θα έχει ιδιαίτερη κίνηση , σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από ποδηλάτες του Συλλόγου «Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας» καθώς και από εθελοντές του συλλόγου. Επίσης, στον αγώνα θα συνδράμουν οι Ραδιοερασιτέχνες Πιερίας.

Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας. Επίσης, η παρουσία γιατρού είναι εξασφαλισμένη.

Η διαδρομή θα διαφυλάσσεται, σε κομβικά σημεία της, από το Αστυνομικό Τμήμα  της Περιφέρειας Κατερίνης.

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Η χρονομέτρηση των αθλητών και η έκδοση των αποτελεσμάτων είναι υπό την εποπτεία του ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ».

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Δεν υπάρχουν.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ: Σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές θα δοθούν μετάλλια πρωτότυπα και μοναδικά καθώς και αναμνηστικά διπλώματα. Επιπρόσθετα, στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης  θα γίνουν ειδικά βραβεία – αναμνηστικά της επιτυχίας τους.

Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρχει στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής . Η χιλιομετρική ένδειξη θα είναι ανά χιλιόμετρο.

Στο τερματισμό θα υπάρχουν νερά και φρούτα καθώς και μπουφές με παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα προσφορά των κατοίκων του χωριού. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό ποντιακό γλέντι για όσους επιθυμούν να επιδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Πέμπτη  19 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 2351091493. Εναλλακτικά, με την αποστολή email στο [email protected]. Στις δηλώσεις συμμετοχής (δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα) θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, σύλλογος,  τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: H Νέα Τραπεζούντα βρίσκεται μεταξύ Κορινού και Κατερίνης σε απόσταση 7 χλμ. Οι αθλητές που θα έρθουν από Βορρά θα αφήσουν την Εθνική οδό στην έξοδο της Κατερίνης (πριν το τούνελ) και θα στρίψουν δεξιά ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη. Στα δεύτερα φανάρια (Νέα Χράνη) θα στρίψουν αριστερά (υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες). Η Ν. Τραπεζούντα είναι αμέσως μετά το χωριό του Κάτω Αγιάννη.

Οι αθλητές που έρχονται από Νότο θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή με την διαφορά ότι αφήνουν την Εθνική οδό στην δεύτερη έξοδο για Κατερίνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται στα τηλέφωνα 6974320831 και 2351351257 (Γρηγοριάδης Δημήτρης) και 6937054415 (Παραδεισόπουλος Βασίλης). Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ» (http://www.zeusrunnersclub.gr).
 

Eπισκεφθείτε την ιστοσελίδα των διοργανωτών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρακαλάμιες Διαδρομές 2018
24-6-2018: Αγώνες ορεινού τρεξίματος, ποδηλασίας και διάθλου στα Ιωάννινα
14-5-2017: Αγώνες στο Τείχιο Φωκίδας
12o Katerini Run - Ακύρωση
Ανακοίνωση διοργάνωσης για την ματαίωση του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο