Δημήτρης Γάζος και Ειρήνη Γιώτη νικητές στον Επτάλοφο

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Απάν Σο Ρακανόπον 2012 στην Επτάλοφο. Δείτε τους νικητές και περισσότερες πληροφορίες.

Share
Ήταν μια γιορτή, για την Επτάλοφο, για τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρίτες Επταλόφου και για όλους όσους δούλεψαν για να βγει αυτός ο αγώνας και για να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Πάνω 150 αθλητές που να σημειωθεί ότι ήρθαν και τίμησαν τον αγώνα από πολλά και διαφορετικά μέρη στάθηκαν στην αφετηρία του πρώτου Ποντιακού αγώνα της Ελλάδας. Η αυλαία του έπεσε με τις καλύτερες εντυπώσεις και το ραντεβού δόθηκε ήδη για το 2ο Απάν Σο Ρακανόπον 2013.
Νικητές στην απόσταση των 13,7 χλμ. (η διοργάνωση αναγκάστηκε να μειώσει την αρχική διαδρομή των 15 χλμ. κατά 1,3 χλμ. λόγω του απαιτητικού της διαδρομής), όπου και βραβεύτηκαν μετά το τέλος του αγώνα, ήταν:

Άντρες
1ος Γάζος Δημήτρης ΟΜΓ 54.40

2ος Ζάνεβ Βλαδίμηρως Αετός Θεσσαλονίκης 56.25
3ος Σαρίδης Παύλος Μοτολέσχη Καβάλας 59.32
 
Γυναίκες
1η Γιώτη Ειρήνη Drift Running Team 1.13.13
2η Τσιφλίδου Κούλα Ανεξάρτητη 1.24.15
3η Γεωργιάδου Τριάδα Ανεξάρτητη 1.26.20
Όπως μας αναφέρουν από τη διοργάνωση πιν το αγώνα τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των 353000 σφαγιασθέντων Ποντίων και κρατήθηκε 1’ σιγή από όλους του παρευρισκομένους ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της, οι δρομείς είχαν την δυνατότητα να δουν τα γκρεμισμένα σπίτια των Τούρκων που στη συνέχεια κατοικήθηκαν από τους Πόντιους κατά την ανταλλαγή του 1922. Αυτά ερειπώθηκαν εκ νέου και δημιούργησαν το νέο χωριό Επτάλοφος.
Οι εκπλήξεις για τους δρομείς ήταν πολλές και ευχάριστες καθώς πέρα από το όμορφο τοπίο, το όρος Κρούσια, είχα την δυνατότητα να ακούν τους χτύπους ποντιακού νταουλιού σε κάποια σημεία και να τους πάρουν λουλούδια 1 χλμ πριν τερματίσουν.
Σε όλους τους αθλητές δόθηκαν πρωτότυπα και συλλεκτικά μετάλλια με μωβ (παραδοσιακό χρώμα πένθους) κορδέλες που δεν θα ξανακοπούν, πρωτότυπα αναμνηστικά διπλώματα και εικόνες της Παναγίας Σουμελάς – της Παναγίας των Ποντίων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο των Ακριτών Επταλόφου Κιλκίς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον
– Δήμο Κιλκίς και τον Δημ. Σύμβουλο κ. Κυριακίδη Δημήτρη
– Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Χατζησάββα για τον ασθενοφόρο που διέθεσε και τον γιατρό κ.
– Τον Ιερέα της κοινότητας Επταλόφου πατέρα Παπαπαναγιώντη Μποζάνη ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
– Ιδιαιτέρως ευχαριστίες τον κ. Δημήτριο Γρηγοριάδη που αφιέρωσε 2 μέρες για την επιτυχή έκβαση του αγώνα
– Όλους τους εθελοντές και τις γυναίκες του χωριού που μαγείρεψαν τα ποντιακά εδέσματα
– Τον κύριο Δημήτρη Ταβδαρίδη για την προβολή και την βοήθεια του στον αγώνα
 
Πάνω απ’ όλα ευχαριστούν όλους τους δεκάδες δρομείς, που έδωσαν το βροντερό παρών στον αγώνα τιμώντας την μνήμη των 353000 σφαγιασθέντων Ποντίων.
Σύντομα αναμέονται τα πλήρη αποτελέσματα ενώ για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ. 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη μαγευτική Πιερία
Ένα διήμερο γεμάτο δράση στη μοναδική Σφενδάμη στην Πιερία υπόσχεται το γνωστό πια στους δρομείς αλλά και στους ποδηλάτες βουνού, Sfendami Mountain Festival 2011 που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 16 & 17 Απριλίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ δράσης που περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινού ποδήλατου για όλες τις ηλικίες, σεμινάρια με αθλητικό (ποδηλατικό και τρεξιματικό) περιεχόμενο, αλλά και έκθεση αθλητικών ειδών.
Run Greece 2021 - Ηράκλειο
Ο 5ος αγώνας της σειράς
Salomon Mountain Cup 2018 - Διόνυσος
4-3-2018: Ο τρίτος, και τελευταίος, αγώνας της σειράς είναι στον Διόνυσο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο