Διήμερο αθλητικών δράσεων στην Πιερία

Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Σφενδάμη Πιερίας η αθλητική διοργάνωση Sfendami Adventure Experience στον λόγο του προφήτη Ηλία.

Share

Για 4η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Σφενδάμη Πιερίας η αθλητική διοργάνωση Sfendami Adventure Experience στον λόγο του προφήτη Ηλία. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

 
28-29 Σεπτεμβρίου 2013
Το SfendamiAdventureExperienceείναι διήμερη αθλητική διοργάνωση ορεινών δράσεων που διοργανώνεται στην Σφενδάμη Πιερίας για 4η συνεχόμενη χρονιά με κέντρο εκδηλώσεων τον λόφο του προφήτη Ηλία στις 28-29 Σεπτεμβρίου.
 
Συγκεκριμένα, το διήμερο περιλαμβάνει:
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
EliminatorRace: Αγώνας ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας,
NightTrail: Νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος και ποδηλασίας.
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
– EnduroRace: Αγώνας ορεινής ποδηλασίας.
 
Αναλυτικά οι αγώνες:
 
EliminatorRace
Ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται σε χωμάτινη διαδρομή συνολικής απόστασης 300 μ. με μικρή υψομετρική διαφορά και τεχνικά εμπόδια
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι ηλικίας 15 ετών και άνω (15-18 ετών απαιτείται υπογραφή κηδεμόνα)
Προκριματικά
Ο κάθε αθλητής θα χρονομετρείται ατομικά στην συγκεκριμένη κυκλική διαδρομή.
Aπό τους προκριματικούς στους ημιτελικούς προκρίνονται οι 12 καλύτεροι χρόνοι ανδρών και γυναικών για κάθε αγώνισμα ξεχωριστά.
Στα ημιτελικά οι αθλητές αγωνίζονται ανά τετράδα.
Οι αθλητές με τους 4 καλύτερους χρόνους μπαίνουν απευθείας ο καθένας σε τετράδα ξεχωριστά και οι υπόλοιποι με κλήρωση.
Ο νικητής κάθε τετράδας των ημιτελικών πηγαίνει απευθείας στον τελικό
Στον τελικό αγωνίζονται οι νικητές των ημιτελικών για την διεκδίκηση των θέσεων 1,2,3.
Για την χρονομέτρηση των αθλητών θα υπάρχουν ηλεκτρονικά χρονόμετρα στην εκκίνηση στο μέσον της διαδρομής και στον τερματισμό.
Μπορεί ένας αθλητής να επιλέξει συμμετοχή και στα 2 αγωνίσματα στο τρέξιμο και στο ποδήλατο
Η συμμετοχή όλων για τον αγώνα EliminatorRace είναι δωρεάν
Oι πρώτοι νικητές και νικήτριες των αγώνων έχουν κύπελλο και δωρεάν εγγραφή για τον αγώνα του Night Trail και ο 2ος και 3ος νικητής μετάλλιο
 
NightTrail
Απευθύνεται σε όλους που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του νυκτερινού ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας. Οι αγώνες είναι ανεξάρτητοι και μπορεί να συμμετέχει κάποιος μόνο σε έναν από τους δυο καθώς η εκκίνηση δίνεται με διαφορά δέκα λεπτών. Δεν απαιτείται κανένα κριτήριο συμμετοχής και μπορεί να λάβει μέρος στους αγώνες ο οποιοσδήποτε.
Το Sfendami Night Trail είναι νυκτερινός αγώνας 20 χλμ. ορεινού τρεξίματος και νυκτερινός αγώνας ορεινής ποδηλασίας της ίδιας απόστασης. Οι νυκτερινοί αγώνες επαναλαμβάνονται για 4η συνεχόμενη χρόνια στην γνωστή διαδρομή του Sfendami Mountain Festival με 11 χλμ. μονοπάτια και τα υπόλοιπα είναι δασικός και αγροτικός δρόμος. Οι νυκτερινοί αγώνες είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όλους τους αγώνες που πραγματοποιούνται την ημέρα με διαφορετικά συναισθήματα αλλά και διαφορετικές προκλήσεις, απευθύνεται σε όλους ,ακόμη και σε πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές. Η μοναδική προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι φακός κεφαλής για τους δρομείς και για τους ποδηλάτες φακός ποδηλάτου.
Την βραδιά θα την συνοδεύει μουσικό σχήμα κάτω από το φως του φεγγαριού.
 
EnduroRace
Το Enduro Race είναι η καινούρια ποδηλατική πρόταση της Σφενδάμης που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά και εξελίσσεται κατά την διάρκεια της ημέρας. Στον συγκεκριμένο αγώνα μπορούν να συμμετέχουν όλοι με οπουδήποτε τύπου ποδήλατου, (-all mountain- hardtail -downhill-free ride- enduro). Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου αγωνίσματος είναι στο ότι αποτελείται από 3 ειδικές διαδρομές οι οποίες χρονομετρούνται και ο αθλητής που θα συγκεντρώσει συνολικά τον μικρότερο χρόνο είναι ο νικητής του αγώνα.
οι 3 ειδικές διαδρομές που είναι στο σύνολο τους μονοπάτια σε μια διαδρομή που είναι για όλους ευχάριστη αλλά και βατή για κάθε επίπεδο αθλητή, ακόμη και για αρχάριο.
Οι 3 ειδικές διαδρομές είναι κατηφορικές με συνδυασμό μικρά κομμάτια ανηφορικά που απαιτείται δύναμη αλλά και τεχνική δίνουν μια διαφορετική αίσθηση από τους αγώνες του mtb.
Μέσα στο διήμερο θα πραγματοποιηθούν και παιδικοί αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας το Σάββατο αλλά και άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν, καθώς και το Σάββατο θα υπάρχει μουσική βραδιά με το πέρας των αγώνων για αθλητές επισκέπτες θεατές περισσότερα στο www.sfendami.gr
 
O χώρος του προφήτη Ηλία προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση, διαθέτει τουαλέτες και ζεστά ντους, όπως και χώρο εστίασης και αναψυχής. Οι προκηρύξεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο www.sfendami.gr. Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης θα αναρτηθεί 1 Σεπτεμβρίου φόρμα δήλωσης συμμετοχής για τους ενδιαφερομένουςγια να γνωρίζει η διοργάνωση της προβλεπόμενες συμμέτοχες και να προετοιμαστεί ανάλογα. Οι έγραφες θα ολοκληρώνονται έως και μια ώρα πριν τις εκκινήσεις των αγώνων στην γραμματεία που θα λειτουργεί στον χώρο των εκδηλώσεων. Σας περιμένουμε στον λόφο του προφήτη Ηλία για να περάσετε ένα ευχάριστο διήμερο με την παρέα σας στην καινούρια δράση Eliminator Race, στo Night Trail αλλά και με τον αγώνα Enduro να διασκεδάσετε και να ανταγωνιστείτε στα μονοπάτια της Σφενδάμης
 

Διοργάνωση: Σφένδαμος

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sfendami.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Spetsathlon 2022
Δείτε τους αγώνες του προγράμματος
Aγώνα 21 χιλιομέτρων διοργανώνει το Δ.Α.Κ Άργους σε συνεργασία με το Δήμο Μυκηναίων
Aγώνα 21 χιλιομέτρων διοργανώνει το Δ.Α.Κ Άργους σε συνεργασία με το δήμο Μυκηναίων στις 11 Απριλίου. Η εκκίνηση θα δοθεί στην Ακρόπολη των Μυκηνών, ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο