Το Ξηρολίβαδο με καλοκαιρινό φόντο

Mετά τις δύο πρώτες χρονιές που ο αγώνας στο Ξηρολίβαδο μας προέτρεπε να τρέξουμε στο χιόνι, φέτος μας προσκαλεί να τρέξουμε στην καλοκαιρινή εκδοχή του την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Share

Mετά τις δύο πρώτες χρονιές που ο αγώνας στο Ξηρολίβαδο μας προέτρεπε να τρέξουμε στο χιόνι, φέτος μας προσκαλεί να τρέξουμε στην καλοκαιρινή εκδοχή του.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

Ο ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας (τμήμα Αθλητισμού) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας προκηρύσσουν τον 3ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου με την υποστήριξη του Π.Ο.Ξ. (Πολιτιστικό σύλλογο Ξηρολιβάδου), την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Ημαθίας και τον Περιβαλλοντολογικό ποδηλατικό σύλλογο Βέροιας
Μετά τις καλές εντυπώσεις που άφησε σε όλους ο 1ος και ο 2ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου «ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ» σας προσκαλούμε στην καλοκαιρινή του εκδοχή.
Το Ξηρολίβαδο βρίσκετε σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τη Βέροια και σε υψόμετρο 1230 μέτρα. Από τη Βέροια παίρνουμε το δρόμο για Σέλι και στο 9ο χιλιόμετρο στρίβουμε αριστερά για Ξηρολίβαδο.
 
Περιγραφή Αγώνα:
Ο αγώνας είναι περίπου 14,5 χιλιόμετρα μέσα σε δασική περιοχή σε πανέμορφο τοπίο, με μικρές αυξομειώσεις ανηφόρας & κατηφόρας αλλά και σε πολλά σημεία με μονοπάτια που ξεκουράζουν τον δρομέα χωρίς μεγάλες η και καθόλου κλίσεις (εύκολος ορεινός αγώνας).
Ο αγώνας αυτός εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει και το στοιχείο της σύσφιξης σχέσεων και τις γνωριμίας μεταξύ των δρομέων και ίσως και των οικογενειών τους , αφού προβλέπει από την προηγούμενη ημέρα κατασκηνωτικό χώρο, μέσα σ’ ένα πανέμορφο λιβάδι, περιστοιχισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα.
Όλο το σκεπτικό της διοργάνωσης έχει να κάνει με τον αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά και την αγάπη για το βουνό και τη φύση, την βελτίωση των σχέσεων και τη δημιουργία νέων γνωριμιών μεταξύ των δρομέων και την παροχή αναψυχής, με την δημιουργία ενός προσωρινού κατασκηνωτικού χώρου με ότι θα είχε ανάγκη για μια με δύο ημέρες ένας κατασκηνωτής.
Η διοργάνωση θα παρέχει μερικές ψησταριές και κάρβουνα στο χώρο της κατασκήνωσης, για να χρησιμοποιηθούν από τους δρομείς με ότι αυτοί έχουν επιλέξει να φέρουν για τη διατροφή τους. Παράλληλα θα φροντίσει να παρέχει μετά τον τερματισμό των δρομέων ελαφρύ γεύμα ψητών κρεάτων για περίπου 200 άτομα. Εννοείτε ότι τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο κάθε ένας από μόνος του, όπως τα φαγώσιμα του και το νερό.
Σας παρακινούμε να φέρετε και τις οικογένειες σας, η περιοχή προσφέρετε και γι’ άλλες δραστηριότητες όπως το ποδήλατο και το περπάτημα στο δάσος.
Επισημαίνετε ότι η θερμοκρασία θα είναι κατά 8 με 10 βαθμούς κελσίου χαμηλότερη.
 
Στοιχεία αγώνα:
Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα:
Κυριακή 14 Ιουλίου 2013
Ώρα εκκίνησης 9:00 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής: Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 300 δρομείς. Την δήλωση συμμετοχής που θα κάνει ο καθένας, θα πρέπει να την έχει αποστείλει έως και την Κυριακή 7 Ιουλίου στην διοργάνωση και θα πρέπει να αναγράφει : Ονοματεπώνυμο ,ημερομηνία γέννησης, πόλη, σύλλογο και τηλέφωνο, και το ενδιαφέρον του για νυχτερινή κατασκήνωση 1 η 2 ημερών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Δηλώσεις τις τελευταίας στιγμής (την ίδια ημέρα) θα γίνουν δεκτές εφόσον δεν έχει υπερβεί ο αριθμός των 300 δρομέων, αλλά παρακαλούμε να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή γιατί θα δημιουργήσετε πρόβλημα στη διοργάνωση.
Αγώνας 1500μ για παιδιά έως 15 χρονών. Κυριακή 09:00(Θα βραβευτούν με μετάλλια οι 3 πρώτοι και πρώτες)
Η κατασκήνωση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχουν καταλύματα σε ακτίνα 10 – 15 χιλιομέτρων αρκετά για να φιλοξενήσουν κάποιους που θα έρθουν από μακριά.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα στέλνονται στο e-mail του Αντώνη του Κουκουτέγου: [email protected]
Τροφοδοσία: Νερά θα υπάρξουν στο 5ο χιλιόμετρο και στο 11ο χιλιόμετρο, ενώ στον τερματισμό οι δρομείς θα πάρουν χυμό και νερό θα πιούν από βρύση.
Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης με κύπελλα και μετάλλια, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
Για τους άνδρες : 18 έως 34, 35-44, 45-54, 55 και άνω.
Για τις γυναίκες 18 έως 34, 35 και άνω.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
Οι νικητές της γενικής δεν συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες.
Παραλαβή αριθμών:
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουλίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξηρολιβάδου, μεταξύ 6:30μμ και 8:30μ.μ και την Κυριακή14 Ιουλίου έως 1 ώρα πριν την εκκίνηση.
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:
Κουκουτέγος Αντώνης 6976000302
Κελεπούρης Νικόλαος 6973534440
Καραγιάννης Ιωάννης 6972240184
 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Το κάμπινγκ δεν είναι οργανωμένο, για τον λόγο αυτό οι κατασκηνωτές να φροντίσουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό (φαγώσιμα, νερό , σύνεργα ψησίματος εφόσον επιθυμούν να ψήσουν.) Στο χωριό υπάρχει και ταβέρνα.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Voio Race - Νεάπολη
Ο 1ος αγώνας της σειράς
7ο Knossos Run - Στα Μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα
Αγώνας στα μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα
3ος Αγώνας Δρόμου στη μνήμη του αθλητή Τάσου Μελετιάδη
19-3-2017: Για 3η χρονιά θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου στη μνήμη του αθλητή Τάσου Μελετιάδη.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο