H οικογένεια του Ζαγορίου μεγαλώνει!

Ένας νέος αγώνας θα γίνει στις 31 Αύγούστου στο όμορφο βουνό της Τύμφης που ανήκει ουσιστικά στη σειρά των αγώνων του Zagori Mountrain Race. Δείτε περισσότερα.

Share

Tymfi Endurance Race (TERA)

Ένας νέος αγώνας θα γίνει στις 31 Αύγούστου στο όμορφο βουνό της Τύμφης που ανήκει ουσιστικά στη σειρά των αγώνων του Zagori Mountrain Race.

Από φέτος το καλοκαίρι, προστίθεται ένας νέος αγώνας στην παλέτα του ZMR, ο οποίος θα γίνει στις 31 Αυγούστου, ένας αγώνας δύσκολος, πολύ τεχνικός ο οποίος απευθύνεται σε αθλητές με μεγάλη εμπειρία ορεινών αγώνων. Το όνομά του είναι αφιερωμένο στο μοναδικό βουνό της Τύμφης, που με τη ποικιλομορφία του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα!

Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο το φαράγγι του Βίκου όσο και η χαράδρα του Αώου που αποτελούν τα φυσικά όρια της Τύμφης, είναι περιοχές προστατευόμενες για την οικολογική τους σημασία! Ο νέος αγώνας, ο TERA, θα έχει κυκλική διαδρομή, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Τσεπέλοβο, στις ανατολικές πλαγιές του βουνού και το ανάπτυγμά του θα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα ενώ η συνολική θετική υψομετρική θα ξεπερνά τα 5000 μέτρα.

Η διαδρομή του θα διατρέχει την περίμετρο της Τύμφης και στο πέρασμά της θα προσεγγίζει τοπία μοναδικού φυσικού κάλλους, άλλα γνωστά (Δρακόλιμνη, Φαράγγι Βίκου) κι άλλα άγνωστα αλλά θρυλικά (Αβάλος, Σιάδι Μύγας, Νταβάλιστα), όπως και κατοικημένες περιοχές (Κόνιτσα, Πάπιγκο, Μονοδένδρι, Βίτσα, Δίλοφο, Κήποι, Τσεπέλοβο). Ο αγώνας αυτός, εξαιτίας της αντικειμενικά μεγάλης δυσκολίας του θα έχει αυστηρά κριτήρια συμμετοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρονικό όριο τερματισμού που θα τεθεί στον πρώτο αγώνα, θα είναι 22 ώρες!

Οι εγγραφές για τον αγώνα έχουν ξεκινήσει και περισσότερές πληροφορίες θα αναρτούνται στην ιστοσελίδα του ZMR στη διεύθυνση www.zagorirace.com ενώ για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Βασίλη Τζουμάκα και Ηρακλή Μωυσίδη στο email [email protected]

Από την Οργανωτική Επιτροπή του ZMR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαγγίνας και Κεφαλά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο Μαρκόπουλο
Το Runnermagazine.gr βρέθηκε στο Μαρκόπουλο και σας μετέφερε άμεσα το κλίμα, την εξέλιξη και τα πρώτα αποτελέσματα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Δείτε την εξέλιξη των αγώνων λεπτό προς λεπτό και τα σημαντικότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Under Armour Run Kifisia City Challenge 2019
22-9-2019: Αγώνες Ημιμαραθώνιου, 10 & 5 χλμ. στη Κηφισιά
Κυριακίδεια 2023
Ξεκίνησαν οι εγγραφές – Η προκήρυξη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο