3η Γιορτή Βουνού «Farmakas Mountain Running»

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Farmakas mountain running logo

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα διεξαχθεί η 3η Γιορτή Βουνού «Farmakas Mountain Running». Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

3η Γιορτή Βουνού «Farmakas Mountain Running» – Προκήρυξη

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιωτών Αργολίδας θα διοργανώσει στις 2/6/2024 την 3η Γιορτή Βουνού “FARMAKAS MOUNTAIN RUNNING”.

Στην εκδήλωση αυτή θα είναι συνδιοργανωτές η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ.

Οι Αγώνες θα έχουν την Τεχνική Υποστήριξη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ΈΦΥΡΑΙΟΙ ΩΚΥΠΟΔΕΣ»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πλατάνι, ένα μικρό & όμορφο χωριό της ορεινής Αργολίδας που αποτελεί οικισμό του Κ.Δ του Αγ. Νικολάου του Δήμου Άργους-Μυκηνών.Στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν αγώνες ορεινού τρεξίματος στο όρος Φαρμακάς καθώς και παιδικού αγώνα.

Σας προσκαλούμε να έρθετε για να απολαύσετε το σπάνιο φυσικό τοπίο και να αναπνεύσετε καθαρό οξυγόνονο στο θεραπευτικό κλιμα του Φαρμακά με τα αρώματα των βοτάνων του, να τρέξετε στα λημέρια των αρχιληστών της δεκαετίας του 1860, Λαφαζάνη, Κίτσιου , και Δαρδάνη (υπάρχουν σχετικά τοπωνύμια) και να ακολουθήσετε τα χνάρια των περιβόητων ανταρτών, Κουβελάκη (καπετάν Φαρμακάς) και Βαζαίου και ακόμη να περπατήσετε σε τμήματα του Αδριάνειου Υδραγωγείου που μετέφερε το νερό με φυσική ροή από την Λίμνη Στυμφαλία στην Αρχαία Κόρινθο εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια,  έργο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Ανδριανού(117-134μ.Χ).

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που έχει θεσπίσει ο Ο.Η.Ε (5 Ιουνίου) με σκοπό την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης , την προβολή του σπάνιου φυσικού οικοσυστήματος του βουνού Φαρμακάς, σε μια προσπάθεια για μελλοντική ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στην περιοχής μας, με σεβασμό στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ακόμη στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της φιλοξενίας της τοπικής κοινωνίας.

Ακόμη σκοπό μας είναι η ανάπτυξη του Αθλητισμού. Έτσι για τους δρομείς μας που θα έρθουν να τρέξουν σχεδιάστηκαν 2 πολύ όμορφες ΝΕΕΣ διαδρομές (19χιλ και 6 χιλ) που ξεκινούν από την καρδιά του αγαπημένου μας χωριού και διεισδύουν στο επιβλητικά όμορφο όγκο του Φαρμακά.Τέλος μια μικρότερη διαδρομή μήκους 1,5 χιλ στις γειτονίες για τους μικρούς μας φίλους, θα γεμίσει πάλι το χωριό μας με τις φωνές, τα γέλια και την φρεσκάδα των παιδιών(ηλικίες 6-15 ετών).

Έχουμε χαράξει 2 νέες διαδρομές που στο ξεκίνημα τους περνούν μπροστά από το ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗΔΗΜΟΥ που εξυπηρετούσε τους διερχομένους από τη γειτονική Αρκαδία που μετέβαιναν στη πεδινή ΒΟΧΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για μεροκάματο σε αγροτικές εργασίες και στην συνέχεια διερχόμαστε την ΑΡΧΑΙΑ ΟΔΟ που ξεκινούσε από την Κόρινθο, περνούσε από τις Κλεωνές , τη Νεμέα ,το Πλατάνι, τη Σκοτεινή, την Κανδήλα και συνέχιζε προς τον Ορχομενό(κατά μελέτη του καθηγητή Γ. Πίκουλα υπάρχουν στα βραχώδη μέρη ίχνη αρματοτροχιών), σε ένα μεγάλο μέρος της αρχαίας οδού, διέρχεται σήμερα   ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (ΑΕΘΛΙΟΣ) .

Μεγάλη διαδρομή 19 χιλ.

Στη φετεινή διαδρομή των 19 χιλ προστέθηκε μονοπάτι στην  υψηλότερη κορυφή του ΦΑΡΜΑΚΑ, Αβυζές με υψόμετρο 1616 μετρα.

Μικρή διαδρομή 6χιλ

FARMAKAS MOUNTAIN RUNNING

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Κυριακή 02-06-2024

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. Πλατάνι Αργολίδας

 • Εκκίνηση αγώνα 19χλμ”-Ωρα 9 π.μ στη πλατεία του χωριού
  • Τερματισμός:Πλατεία του χωριού.
  • Χρονικό όριο τερματισμού οι τέσσερες (4)ώρες
 • Εκκίνηση αγώνα 6χλμ.-Ωρα 10π.μ στην πλατεία του χωριού
  • Τερματισμός: πλατεία χωριού
  • Χρονικό όριο τερματισμού 90 λεπτά.
 • Εκκίνηση του παιδικού Αγώνα – Ώρα 11π.μ στην πλατεία του χωριού όπου θα γίνει και ο τερματισμός.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον Αγώνα των 19χιλ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του και έχουν σχετική εμπειρία. Στον αγώνα των 6χιλ μπορούν να τρέξουν ελεύθερα όλοι χωρίς περιορισμούς.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.Οφείλουν να βρίσκονται σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και να έχουν κάνειόλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου κάθε δρομέας οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του , ιδιαίτερα στα μονοπάτια και στα κατηφορικά τμήματα.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Νικητές ανακηρύσσονται

Οι τρεις(3) πρώτοι αθλητές, άνδρες/γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης για τα 19χιλ και τα 6χιλ και θα τους απονεμηθεί ως έπαθλο κύπελο.  

Ο παιδικός αγώνας έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα για τους μικρούς μας φίλους και βραβεύεται η συμμετοχή!!

Σε όλους τους  τερματίσαντες και των τριών αγώνων θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-Οι δηλώσειςσυμμέτοχης θα γίνουν ΜΟΝΟ μέσωδιαδικτύου. Η διεύθυνση για δηλώσεις συμμετοχής είναι: https://bit.ly/farmakas2024

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977245208 κ. Γιάννης Γκούτσης.

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων αθλητών καθώς και του κοινού θα γίνεται από τη σελίδα του αγώνα Farmakas Mountain Running, στο facebook

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα και λήγει όταν συμπληρωθούν 120 συμμέτοχες στον αγώνα των 19χιλ και 100 συμμέτοχες στον αγώνα των 6χιλ κα το αργότερο μέχρι την Κυριακή 26/5/2024. Για τον παιδικό αγώνα δεν υπάρχει περιορισμός θέσεων και οι δηλώσεις συμμετοχής  θα γίνουν το πρωί της Κυριακής 2/6/2024 στη Γραμματεία του αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

 • Συμμετοχή στα 19χιλ-15ευρω
 • Συμμετοχή στα 6χιλ-8ευρω
 • Ο παιδικόςαγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ

Το κόστος συμμέτοχης αφορά

 • Ψηφιακή χρονομέτρηση με chίp,
 • Αριθμό δρομέα,
 • μετάλλιο,
 • υπηρεσίες τροφοδοσίας,
 • υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ολη τη διάρκεια του αγώνα
 • άμεση αποστολή emaίl σε κάθε έναν δρομέα με την επίδοση του, αρκεί να έχουν δηλώσει τα emaίl τους στην φόρμα εγγραφής
 • και ακόμη συμμετοχή στο παραδοσιακό γεύμα που θα ακολουθήσει με το πέρας των αγώνων κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών στην πλατεία του χωριού.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.

Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνε ιψηφιακά με chip.

Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν ομάδα εθελοντών διασώσεων της περιοχής.

Στη διαδρομή των αγωγών θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών.

Για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων θα χρησιμοποιηθούν επίσης εθελοντές  τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

Η Οργανωτική Επιτροπή με κάθε δήλωση αθλητή αποκτά το δικαίωμα δημοσίευσης φωτογραφιών από τον αγώνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 02/06/2024

 • 07.00-08.30 πμ Παραλαβή αριθμών από την Γραμματεία στην πλατεία του χωριού
 • 09.00 Εκκίνηση δρόμου 19χιλ
 • 10.00 Εκκίνηση δρόμου 6χιλ
 • 11.00 Εκκίνηση παιδικού Αγώνα
 • 13.00 Απονομέςνικητών
 • 14.00 Γεύμα αθλητών
 • 15.00 Περάτωση αγώνων.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ

Στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγωγών θα παρέχεται φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλητώv-τριωv καθώς και αλλαγής ρούχων μετά το πέρας του αγώνα.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθήκων  η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής η και ματαίωσης του αγώνα.Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα θα διεξαχθεί κανονικά.Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν ενναλακτικές διαδρομές εάν δεν είναι ασφαλείς οι αρχικές διαδρομές.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσει γίνονται από τον ίδιο τον δρομέα μέχρι και 60 λεπτά μετά τον τερματισμό στους υπευθύνους της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΠΟΙΝΕΣ

Δρομείς που δεν θα περάσουν η δεν θα καταγράφουν στα σημεία ελέγχου ακυρώνονται.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες εκτός από 1 τουλάχιστον υδροδοχείο 300ml .Επίσης επιτρέπεται η χρήση μπατόν ορειβασίας, καπέλο,γυαλιά ηλίου,σφυρίχτρα και κινητό τηλέφωνο. Το Δ.Σ του Συλλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Voio Race Series 2024 - Avgerinos
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
8ος Γύρος Κοντοβουνίων
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο