Στα βήματα των θεών

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Faethon Olympus Marathon (Απόστολος Τσουρέκας) απόστασης 43 χλμ. στο βουνό των θεών.

Share

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Faethon Olympus Marathon (Απόστολος Τσουρέκας) στο βουνό των θεών.
Πρόκειται για μία διαδρομή Sky Running απόστασης 43 χλμ. και 3.500 μ. θετική υψομετρική διαφορά. Εκκίνηση θα δοθεί από το χωριό Κοκκινοπηλού και η διαδρομή κινείται περιμετρικά του Ολύμπου.

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:  

“Λιγότερο από δύο εβδομάδες, έμειναν για τον δεύτερο αγώνα ορεινής πεζοπορίας στον Όλυμπο, τη Sky Running διαδρομή του «Faethon Olympus Marathon» απόστασης 43χλμ με έδρα εκκίνησης, το χωριό του Κοκκινοπηλού.    

Σύμφωνα με την μυθολογία, ο φόβος του Φαέδοντα, γιου του Ήλιου, να οδηγήσει το άρμα του πατέρα του με ασφάλεια (εξαιτίας της όψης του Σκορπιού στον Ουρανό όπου τον τρόμαξε), είχε ως αποτέλεσμα το αφηνίασμα των αλόγων, το ανεβοκατέβασμα του Ήλιου και τον κίνδυνο, να καταστραφεί η Γη. Αυτό ανάγκασε τον Δία, για να προλάβει τα χειρότερα, να γκρεμίσει με έναν κεραυνό τον Φαέδωντα και να τον σκοτώσει.    

Το ανεβοκατέβασμα λοιπόν του άρματος του Φαέδωντα αλλά και του Ήλιου, ήταν η πρώτη ιδέα για να ταυτιστούν οι υψηλότερες κορυφογραμμές του Ολύμπου, όπου και περνούν οι αθλητές, με την ονομασία του αγώνα. Μια δύσκολη ορειβατική διαδρομή, με ανηφόρες, κατηφόρες, απότομες κλίσεις και το δέος των ουρανόδρομων, με την απίστευτη θέα προς όλες τις πλευρές, κυκλικά του Ολύμπου και της Ελλάδας!     

O 2ος Faethon Olympus Marathon, έχει όμως ακόμη μια σπουδαία δεύτερη ονομασία –«Απόστολος Τσουρέκας»- αφού οι διοργανωτές θέλησαν να τιμήσουν τον ιστορικό Πρόεδρο του Μορφωτικού και Λαογραφικού Συλλόγου Ολύμπιων Κοκκινοπλιτών Θεσσαλονίκης «ΌΛΥΜΠΟΣ» (που έφυγε από τη ζωή) και την οικογένεια του για την βοήθεια στο Κοκκινοπηλό και την περιοχή γενικότερα.    

Για τον απαιτητικό αυτό αγώνα (όπου θα συμμετέχουν πάνω από 150 αθλητές ορεινού τρεξίματος), εκπρόσωποι συλλόγων κ φορέων, επιχειρηματίες, νέοι κ παλιότεροι ορειβάτες κ αθλητές ορεινού τρεξίματος αλλά και εθελοντές εργάζονται όλη τη χρονιά, για να στεφθεί με επιτυχία, όπως συνέβη και πέρυσι.  Την οργάνωση του αγώνα επωμίστηκε ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας, με τη συνδρομή όλων των αθλητών της περιοχής. Αρωγοί στην προσπάθεια είναι αλφαβητικά και οι σύλλογοι: Π.Α.Ο.Ε.Ε.  «Όλυμπος», Χ.Ο.Σ.  Καλυβίων  «Χριστάκης», Χ.Ο.Σ.  Ολυμπιάδας  «Μύτικας» και Χ.Ο.Σ.  Σπαρμού  «Ο Όλυμπος» αλλά και οι παρολύμπιες κοινότητες: Καλυβίων-Καρυάς-Κοκκινοπηλού-Κρυόβρυσης-Ολυμπιάδας και Σπαρμού.    

Τέλος ο Δήμος Ελασσόνας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επαγγελματίες κ επιχειρηματίες της περιοχής «έδωσαν τα χέρια» για την πλήρη διασφάλιση των συνθηκών του αγώνα, που αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου και φέτος στο Κοκκινοπηλό, για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει όλους τους αθλητές. ”

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.faethonolympusmarathon.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Sougliani Trail 2022: Προπόνηση
Η ανακοίνωση της διοργάνωσης
14ος Hercules Mountain Marathon
Αγώνες για όλους στην Υπάτη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο