10 χρόνια παρουσίας στο βουνό των θεών

Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ένας από τους μεγαλύτερους ορεινούς αγώνες της χώρας μας και με διεθνές ενδιαφέρον, ο 10ος Olympus Marathon.

Share

Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ένας από τους μεγαλύτερους ορεινούς αγώνες της χώρας μας και με διεθνές ενδιαφέρον, ο 10ος Olympus Marathon.

Σε αυτόν θα συμμετέχουν 500 Έλληνες αθλητές, οι θέσεις των οποίων, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις καλύφθηκαν πολύ νωρίς, ενώ οι αιτήσεις των ξένων αθλητών από 18 χώρες έχουν φτάσεις τις 123.

Φέτος, ο 10ος Olympus Marathon, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες διοργανώσεις SkyMarathon παγκοσμίως, σύμφωνα με την ISF (International Skyrunning Federation) και συμμετέχει ενεργά στην International Trail running Association.

Ακόμα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την πρώτη του διοργάνωση και των 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα θα πραγματοποιηθούν και εορταστικές εκδηλώσεις με 9 αθλητές (8 άντρες και 1 γυναίκα) να συμμετέχουν τιμητικά καθώς έχουν δώσει το παρών και στις 9 προηγούμενες διοργανώσεις.

Η διαδρομή των 43,8 χλμ. ξεκινά από το Δίον και αφού διασχίζει τις περιοχές Ρέμα Ορλιά, Πετρόστρουγκα, Σκούρτα, Οροπέδιο Μουσών, Ζωνάρια, Χονδρομεσοράχι, Πριόνια, Χαράδρα Ενιπέα θα τερματίσει στο Λιτόχωρο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympus-marathon.com

Τέλος θα πραγματοποιηθούν και αγώνες Olympus Kids & Olympus Junior για παιδιά (μεγαλύτερα της Α’ Δημοτικού) όπου μπορούν να κάνουν τη δήλωσή τους έως και τις 25 Ιουνίου. Για να δηλώσετε συμμετοχή στους παιδικούς αγώνεςπατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καραβίδας και Δημάκη πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις στον Αγρίνιο
Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, ο 4ος Ημιμαραθώνιος “Μιχάλη Κούσης” στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα Μαραθωνοδρόμου. Ο Γιώργος Καραβίδας και η Ντενίζ Δημάκη ήταν οι νικητές του αγώνα. Στον αγώνα συμμετείχαν περίπου 300 δρομείς από όλη την Ελλάδα. Δείτε βίντεο και όλα τα αποτελέσματα.
2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου αφιερωμένος «στη Μνήμη του ποιητή Άγγελου Σικελιανού»
11-7-2015: Αγώνες στη μνήμη του Άγγελου Σικελιανού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο