Τριάθλο στην Κυνουρία

Ο Δήμος Ν. Κυνουρίας σε συνεργασία με τον σύλλογο run4green.gr, ο οποίος έχει αναλάβει και την τεχνική υποστήριξη, πραγματοποιούν την Κυριακή 25 Αυγούστου αγώνα με την ονομασία “2ο Multi Sport Τσακωνίας” στην παραλία Τυρού Αρκαδίας.

Share

Ο Δήμος Ν. Κυνουρίας σε συνεργασία με τον σύλλογο run4green.gr, ο οποίος έχει αναλάβει και την τεχνική υποστήριξη, πραγματοποιούν την Κυριακή 25 Αυγούστου αγώνα με την ονομασία “2ο Multi Sport Τσακωνίας” στην παραλία Τυρού Αρκαδίας.

Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν τα παρακάτω αθλήματα: 

1) Αγώνα τρεξίματος 5 χλμ.
2) Αγώνα ποδηλασίας 20 χλμ.
3) Αγώνα κολύμβησης 750 μ.
4) Συμμετοχή και στα 3 αθλήματα με την μορφή τριάθλου
5) Ομαδικό με μορφή σκυταλοδρομίας και στα 3 αθλήματα από ομάδα 2 ή 3 αθλητών.

Περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμεμτοχής και πακέτα διαμονής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα www.run4green.gr ή στο email: [email protected]

 
Ακολουθούν οι κανονισμοί σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα:
 
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ
Η εκκίνηση θα είναι κοινή στις 9:30 το πρωί για όλα τα αγωνίσματα, τα οποία αναλυτικά είναι:
 
1) ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Αγώνας 750 μ. ανοιχτής θαλάσσης.
 
2) ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: Αγώνας 20 χλμ. περίπου, από Τυρό έως Κρυονέρι με επιστροφή.
 
3) ΤΡΕΞΙΜΟ: Αγώνας 5 χλμ. περίπου, στον παραλιακό δρόμο του Τυρού.
 
4)TRI-RACE: Υπάρχει κατάταξη για ξεχωριστή κατηγορία με την ονομασία tri- race , όπου ένας αθλητής μπορεί να λάβει μέρος και στα 3 αθλήματα με την διαδοχική σειρά: κολύμβηση – ποδηλασία – τρέξιμο.
Η χρονομέτρηση για το κάθε άθλημα θα αρχίζει από τις 9:30 το πρωί, που θα δοθεί η εκκίνηση.
Ο συνολικός χρόνος και για τα 3 αθλήματα θα μετρήσει για την τελική του κατάταξη στην κατηγορία του συνδυασμού των αθλημάτων.
Θα μετρηθεί και καθαρός χρόνος για το κάθε άθλημα, ο οποίος θα είναι μόνο για ενημέρωση των αθλητών και δεν θα μετράει για την κατάταξή τους στα μεμονωμένα αθλήματα.
 
5) ΟΜΑΔΙΚΟ TRI-RACE: Συμμετοχή και στα 3 αθλήματα με την μορφή σκυταλοδρομίας από 2 ή 3 αθλητές και απαραίτητα με την σειρά: κολύμβηση – ποδηλασία – τρέξιμο
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Εάν κάποιος αθλητής έχει επιλέξει να αγωνιστεί σε ένα μόνο άθλημα, του δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχει και σε δεύτερο, με διαφορετικό όμως αριθμό συμμετοχής και απαραίτητα με την σειρά κολύμβηση-ποδηλασία-τρέξιμο.
Δηλαδή, αν κάποιος αθλητής ξεκινήσει στις 9:30 με το άθλημα της ποδηλασίας, του δίνεται η δυνατότητα να έχει δηλώσει συμμετοχή και στο τρέξιμο με διαφορετικό αριθμό. Συνεπώς, όταν τερματίσει στην ποδηλασία, μπορεί να αλλάξει αριθμό και να συνεχίσει με το τρέξιμο. Ο χρόνος του τρεξίματος για την τελική του κατάταξη, θα είναι ο συνολικός χρόνος από την εκκίνηση και όχι ο καθαρός χρόνος του τρεξίματος.
 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται on-line έως 18/8/2013 από την ιστοσελίδα μας και θα ισχύουν μέχρι του ορίου των:
 
– Κολύμβηση: 30 αθλητές    (συμμετοχή 5€)    
– Ποδηλασία: 100 αθλητές    (συμμετοχή 7€)
– Τρέξιμο: 150 αθλητές     (συμμετοχή 7€)
– Συνδυασμός 3 αθλημάτων: 100 αθλητές   (συμμετοχή 15€)
– Ομαδικό 3 αθλημάτων: 20 ομάδες (συμμετοχή 15€)
 
Οι εγγραφές γίνονται on-line κα για να θεωρείται έγγυρη η εγγραφή σας θα πρέπει να έχουν κατατεθεί τα χρήματα για το κόστος συμμετοχής, στον αριθμό λογαριασμού του συλλόγου μας:
ALPHA BANK : 510002002010551
Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει κατάθεση απο κάποιον αθλητή και οι εγγραφές ολοκληρωθούν, τότε η εγγραφή του θεωρείται άκυρη.
Τα χρήματα αυτά θα δοθούν ως δωρεά στο σύλλογό μας για να καλύψουν το κόστος για τα έξοδα που έχει αναλάβει να κάνει ο σύλλογος για την εθελοντική του προσφορά στην διεξαγωγή του αγώνα και για να στηρίξουν τις δράσεις του.
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες εφόσον συμπληρώσουν την σχετική υπεύθυνη δήλωση (μπορείτε να βρείτε στην παραπάνω ιστοσελίδα) και προσκομίσουν την ταυτότητά τους κατά την εγγραφή και εφόσον παραδώσουν βεβαίωση γιατρού πως είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικούς αγώνες. Οι ανήλικοι μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα με ευθύνη των κηδεμόνων τους αφού αυτοί συμπληρώσουν την σχετική υπεύθυνη δήλωση και εφόσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση.
 
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ:
– Η υπεύθυνη δήλωση με την ταυτότητά σας
– Η ιατρική βεβαίωση
– Το καταθετήριο της συμμετοχής
(Η συμμετοχή μπορεί να καταβληθεί και κατά την εγγραφή των αθλητών, εφόσον δεν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις.)
 
* Οι διοργανωτές καμία ευθύνη δεν φέρουν σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, τραυματισμού ή ζημιάς σε αγωνιστικό εξοπλισμό.
* Οι διοργανωτές μπορούν να αλλάξουν τα όρια συμμετοχών σε περίπτωση που υπάρχει ζήτηση για ένα συγκεκριμένο αγώνισμα, ενώ σε κάποιο άλλο αγώνισμα υπάρχει χαμηλή συμμετοχή.
 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΑ
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται από την γραμματεία το Σάββατο από 18:00 έως 21:00 και το πρωί του αγώνα από 7:30 έως 9:00.
Στο κολύμπι απαραίτητο είναι το κολυμβητικό σκουφάκι το οποίο θα παραλάβετε από τους διοργανωτές. Η χρήση της στολής κολύμβησης και τα γυαλάκια ή η μάσκα επιτρέπονται. Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε άλλου είδους κολυμβητικού εξοπλισμού. Επιτρέπεται η χρήση αναπνευστήρα, χωρίς όμως δυνατότητα χρονομέτρησης αυτού που τον χρησιμοποίησε.
Οι διαδρομές του ποδηλάτου και του τρεξίματος θα είναι ανοιχτές για την κυκλοφορία των οχημάτων και συναπώς οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί.
Οι αθλητές που θα συμμετέχουν σε συνδυασμό αθλημάτων, θα πρέπει να ανέβουν στο ποδήλατο στο σημείο που θα τους υποδείξουν οι εθελοντές.
Στο ποδήλατο είναι απαραίτητο το κράνος για την συμμετοχή στον αγώνα. Κανένας αθλητής δεν θα συμμετάσχει χωρίς κράνος.
Απαγορεύονται το drafting και οποιαδήποτε βοήθεια τρίτου κατά το ποδηλατικό σκέλος.
Ο αριθμός συμμετοχής πρέπει να είναι εμφανής κατά την ποδηλασία και κατά το τρέξιμο.
Η σκούπα για το ποδήλατο θα ξεκινήσει από το Κρυονέρι με σταθερή ταχύτητα 20km/h στις 11:30
Το χρονικό όριο τερματισμού είναι στις 12:00
Για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός στο τρέξιμο ή στον συνδυασμό αθλημάτων, πρέπει ο αθλητής να επιδείξει τα βραχιόλια που θα του δώσουν οι εθελοντές στα σημεία ελέγχου.
Θα υπάρχει ECO ZONE για την ρίψη των απορριμμάτων στο σημείο της τροφοδοσίας στο κέντρο του Τυρού.
Όποιος αθλητής δεν σεβαστεί το ECO ZONE θα ακυρώνεται.
 
Σε περίπτωση τραυματισμού ή αδιαθεσίας, ο αθλητής υποχρεούται να ζητήσει την βοήθεια του γιατρού του αγώνα ή των σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που θα βρίσκονται εκεί για αυτό τον σκοπό.
Με την δήλωση συμμετοχής του, ο αθλητής αποδέχεται αυτόματα και τους κανονισμούς της διοργάνωσης.
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 
Οι κατηγορίες βράβευσης και για τους 3 αγώνες, αλλά και για τον συνδυασμό των 3 αθλημάτων, είναι οι εξής :
ΑΝΔΡΩΝ: άνδρες έως 40 ετών
ΓΥΝΑΙΚΩΝ: γυναίκες όλες οι ηλικίες
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: άνδρες άνω των 40 ετών
(Στο ΟΜΑΔΙΚΟ δεν υπάρχουν κατηγορίες ανά φύλλο και ηλικία)
       
* Σε περίπτωση που υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός αθλητριών για την συμπλήρωση της κατηγορίας ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,
τότε θα υπάρξει και αυτή η κατηγορία.
* Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν σύνολο 10 αθλητές σε μία κατηγορία, τότε οι αθλητές αυτοί θα ενσωματωθούν στην κατηγορία   
 ανδρών ή γυναικών.
* Ο ορισμός του αριθμού των αθλητών για την ύπαρξη της κατηγορίας ή όχι, θα γίνει βάσει των on-line εγγραφών έως τις 18/8/2013
   
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέρασε από τον Υμηττό το Trail Project
Στον Υμηττό έγινε ο τρίτος αγώνας της σειράς Trail Project την Κυριακή με τη συμμετοχή πάνω από 110 δρομέων. Σε μία γρήγορη διαδρομή 12 χλμ. στις πλαγιές του αθηναϊκού βουνού και κάτω από έναν καυτό ήλιο όλοι έδωσαν τη δική τους μάχη και έζησαν μία ακόμα εμπειρία αγώνα όπως την προσφέρει η σειρά των αγώνων Trail Project. Νικητές αναδείχθηκαν ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος και η Μίνα Συλαίου σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.
5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Επταλόφου Κιλκίς «Απάν Σο Ρακανοπόν»
22-5-2016: Ο ΠΣ «Ακρίτες Επταλόφου» σε συνεργασία με τοπικούς φορείς διοργανώνει την Κυριακή 22 Μαΐου αγώνα 17 χλμ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής της σφαγής των Ποντίων.
Aγώνας για τα 100 χρόνια από την απαλευθέρωση των Σερρών
O Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών διοργανώνει στις 6 Οκτωβρίου αγώνα δρόμου με την ονομασία: 1ος Ανοικτός Αγώνας Δρόμου Αντοχής 22,7 χλμ. «Σίρρις 2013».
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο