Αγώνες και στο Ρέθυμνο

O Δήμος Ρεθύμνου και το Τμήμα Αθλητισμού, έχοντας ως στόχο την παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους του Δήμου και όχι μόνο, προκηρύσσει δύο (2) παράλληλους αγώνες δρόμου για αθλητές και μη αθλητές: (Α) Έναν αγώνα 10 χλμ. και (Β) συμμετοχικό αγώνα 3650 μ. “Τρέχω – Βαδίζω – Διασχίζω την πόλη του Ρεθύμνου.

Share

O Δήμος Ρεθύμνου και το Τμήμα Αθλητισμού, έχοντας ως στόχο την παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους του Δήμου και όχι μόνο, προκηρύσσει δύο (2) παράλληλους αγώνες δρόμου για αθλητές και μη αθλητές: (Α) Έναν αγώνα 10 χλμ. και (Β) συμμετοχικό αγώνα 3650 μ. “Τρέχω – Βαδίζω – Διασχίζω την πόλη του Ρεθύμνου.br /> 

1.  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Kυριακή 21 Απριλίου
2.  ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 10:30 π.μ
3.  ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΡΕΘΥΜΝΟ
4.  ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Πλ. Αγνώστου Στρατιώτη

5.  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Για τον ‘Α’ αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι άνω των δεκαοχτώ(18) ετών.
Ενώ για τον ‘Β’ αγώνα δρόμου 3.650 μέτρων έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πολίτες ηλικίας 8 ετών και μεγαλύτεροι (γεννημένοι 2004 και μεγαλύτεροι).

6. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δωρεάν

7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τις δηλώσεις συμμετοχής ατομική ή ομαδική ( εάν πρόκειται για σχολείο, σύλλογο, δημόσια υπηρεσία ή οποιονδήποτε άλλο φορέα και ομάδα «παρέα» δημοτών, μπορείτε να τις προμηθεύεστε από το Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου, Στάδιο Ρεθύμνου(Σοχώρα) κάθε μέρα(Δευτέρα-Παρασκευή) 8:00-15:00μμ.Τηλ. Επικοινωνίας 2831057044   fax: 28310-29550, email: [email protected])  καθώς και από την ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου www.rethymno.gr  Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ και ώρα 14:00 στα γραφεία μας(Στάδιο Ρεθύμνου).
                                             1σελ.                                     1-3σελ.
Επίσης την ημέρα της εκδήλωσης (Κυριακή 21/04/2013) από 8:30-10:00πμ θα γίνονται δηλώσεις συμμετοχής στον χώρο της εκκίνησης.
                                   
Σημείωση: Σε περίπτωση ατομικής δήλωσης ανηλίκου θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα του συμμετάσχοντα.

8. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Α) Αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων :
Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) – Αρκαδίου – Σαλαμίνος – Μελισσινού – Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου – Πρεβελάκη – Πλατεία Δικαστηρίων –
Κεφαλογιάννηδων – Αρκαδίου – Ιουλίας Πετυχάκη – Ελ. Βενιζέλου – Σοφ Βενιζέλου – Αρη Βελουχιώτη – Pearl (αναστροφή) – Άρη Βελουχιώτη –
Σοφ Βενιζέλου – Μαρίνα – Ελ. Βενιζέλου – Λύκειο Ελληνίδων (αναστροφή) – Ελ. Βενιζέλου – Πλατεία Αγνώστου (τερματισμός).

Στοιχεία συμμετοχής: Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής είναι υποχρεωτική και θα γίνεται από την γραμματεία στον χώρο εκκίνησης 09:00-10:00.
Σημεία Υποστήριξης: Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού με νερό και φυσικά στον τερματισμό στην Πλατεία Αγνώστου.
Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνης επίσης Γιατρός και ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

) Αγώνας δρόμου 3.650 μέτρων <>
Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) – Αρκαδίου – Σαλαμίνος – Μελισσινού – Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου – Πρεβελάκη – Πλατεία Δικαστηρίων –
Κεφαλογιάννηδων – Αρκαδίου – Ιουλίας Πετυχάκη – Ελ. Βενιζέλου – Πλατεία Αγνώστου (τερματισμός).

Στοιχεία συμμετοχής:
Οι συμμετέχοντες μετά την εκκίνηση θα ακολουθήσουν την παραπάνω διαδρομή και θα χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή άσκησης επιθυμούν πάντα με τα πόδια και σε καμία περίπτωση με μηχανικά μέσα (απαγορεύονται τα ποδήλατα κ.λ.π):
ΤΡΕΞΙΜΟ ή ΒΑΔΙΣΜΑ ή ΤΡΕΞΙΜΟ – ΒΑΔΙΣΜΑ, ΕΝΑΛΛΑΞ ( και σύμφωνα πάντα με τις ατομικές δυνατότητες και επιθυμία του κάθε συμμετέχοντα).
Το μόνο μηχανικό μέσο που επιτρέπεται είναι η τροχήλατη καρέκλα για άτομα με κινητικά προβλήματα που θα συμμετέχουν, καθώς και τα καροτσάκια μωρού σε μητέρες που θέλουν να περπατήσουν την διαδρομή.
Σημεία Υποστήριξης: Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού με νερό και φυσικά στον τερματισμό στην Πλατεία Αγνώστου.
                                             2σελ.                                     2-3σελ
Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνης επίσης Γιατρός και ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Σημείωση: Δε θα δίνεται σειρά κατάταξης – τερματισμού.
Έχουν τερματίσει όλοι όσοι έχουν κάνει μια φορά τη κυκλική διαδρομή.

9. ΕΠΑΘΛΑ:
Στον αγώνα ‘Α’(δρόμου 10.000μ): Ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο. Παράλληλα, θα γίνει απονομή κυπέλλων, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στους 3 πρώτους που θα τερματίσουν από την κάθε ηλικιακή κατηγορία από τις παρακάτω:
1η Κατηγορία- Γενική(1ος,2ος,3ος)
2η Κατηγορία- Γυναικών(1η,2η,3η)
3η Κατηγορία Ανδρών: έως 29 ετών
4η Κατηγορία Ανδρών:30-39 ετών
5η Κατηγορία Ανδρών:40-49 ετών
6η Κατηγορία Ανδρών: 50 και άνω
Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες  θα δοθούν μετάλλιο, και αναμνηστικό δίπλωμα.

Στον αγώνα ‘Β’(δρόμου 3.650μ) σε όλους που θα τερματίσουν:
δίπλωμα συμμετοχής.

10.  ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού Ιατρικού Ελέγχου.

Επομένως από τους Οργανωτές δε θα ζητηθούν Ιατρικές Βεβαιώσεις για κανένα αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7th Veikou Trail
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
7ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Δρόμος
30-4-2017: Στην όμορφη Λευκάδα θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια φορά αγώνας με την ονομασία “Πράσινος Ημιμαραθώνιος Δρόμος”.
Μαυρίκιος και Συλαίου επικράτησαν στον Παρνασσό.
Με τη συμμετοχή 110 δρομέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Μαΐου ο ορεινός αγώνας «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2010» στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. Στην πανέμορφη αλλά και απαιτητική διαδρομή των 25 χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Μαυρίκιος με χρόνο 2:15:03 ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η μόνιμη πρωταγωνίστρια στους αγώνες που συμμετέχει Ασημίνα Συλαίου με χρόνο 2:54:27.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο