Όλα έτοιμα για το Virgin Forest Trail 2012

Μία πραγματική γιορτή για το ορεινό τρέξιμο θα διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου στο Παρανέστι της Δράμας στο Παρθένο Δάσος του οποίου θα φιλοξενηθεί και φέτος για 6η χρονιά το VFT 2012 που περιλαμβάνει εκτός από τον υπερμαραθώνιο και τέσσερις ακόμα αγώνες μικρότερης απόστασης. Οι αγώνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το παρών θα δώσουν πολλοί Έλληνες αλλά και ξένοι αθλητές της διεθνούς σκηνής του trail running. Δείτε τις τελευταίες πληροφορίες.

Share

 

Στις 12 Οκτωβρίου ο Δήμος Παρανεστίου θα ανοίξει την αυλαία της 6ης διοργάνωσης Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή Virgin Forest Trail με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και την Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Παρανεστίου.
 
Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες:
– VFUT (VirginForestUltraTrail): Αγώνας βουνού 128 χλμ. με θετική υψομετρική διαφορά 5.325 μ. και έγκυρο χρόνο τερματισμού τις 30 ώρες
– Παρανέστιο Μονοπάτι (ParanestiPath): αγώνας βουνού 35 χιλ. με θετική υψομετρική διαφορά 1040 μ και έγκυρο χρόνο τερματισμού τις 6 ώρες.
– Νέστος Trail (Ν.Τ): αγώνας δρόμου 10 χιλ και έγκυρο χρόνο τερματισμού τις 3 ώρες.
– Άλκιμοι Παίδες (Α.Π): αγώνας 2 χιλιομέτρων για παιδιά ηλικίας από 10-13 και 14 – 17 χρόνων.
– SpecialVFT: για παιδιά με νοητική υστέρηση που φοιτούν σε ειδικά σχολεία.
 
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τη διοργάνωση φέτος η μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών/τριών, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα καλύφθηκε ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών κατά αγώνα.
Συγκεκριμένα ο αγώνας VFUT ξεπέρασε τις 300 εγγραφές, το Παρανέστιο Μονοπάτι έφτασε τις 206, ο Νέστος Trail τις 160, ενώ συνεχίζονται οι εγγραφές για τους αγώνες Άλκιμοι Παίδες και Special VFT.
Μεγάλη είναι και φέτος η συμμετοχή πολλών γνωστών αθλητών/τριων του ορεινού τρεξίματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως και η ανταπόκριση των εθελοντών και των εθελοντικών ομάδων που υποστηρίζουν την διοργάνωση.
 
Οι φετινές αλλαγές
Οι καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης αρκετές.
– Εκκίνηση και τερματισμός όλων των αγώνων στο Παρανέστι.
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων
– Ένταξη νέων διαδρομών στους αγώνες VFUT και Παρανέστιο Μονοπάτι.
– 15 Σταθμοί Υποστήριξης (ΣΤΕΚ) για τον VFUT και 12 Σημεία Ελέγχου.
– 2 Κεντρικοί Σταθμοί Τροφοδοσίας στη θέση Χαράδρα 14 και Πεύκη.
– 6 Σημεία Χρονικού Αποκλεισμού.
– 2 Σταθμοί αλλαγής Σακιδίων.
 
Σηματοδότηση και ασφάλεια
Η σηματοδότηση όλων των διαδρομών των αγώνων VFT έχει ολοκληρωθεί, με την τοποθέτηση αντανακλαστικών σημάτων, ανταποκρινόμενων σε όλες τις καιρικές συνθήκες (βροχή, ομίχλη, βράδυ), καθώς και οι εργασίες καθαρισμού των μονοπατιών.
Μεγάλη είναι επίσης η προσοχή της Οργανωτικής Επιτροπής σε θέματα ασφάλειας των αθλητών.
– Έχουν τοποθετηθεί ειδικά σήματα, εφιστώντας την προσοχή σε δύσκολα περάσματα
– Έχουν τοποθετηθεί σχοινιά ασφαλείας στα σημεία αυτά.
 – Υπάρχουν διασωστικές ομάδες
– Έχει εκδοθεί διαταγή απαγόρευσης του κυνηγιού στην περιοχή τέλεσης των αγώνων
– Υπάρχει μέριμνα για καταγραφή όλων των συμμετεχόντων από τους Σταθμούς Τροφοδοσίας
– Υπάρχει μέριμνα για ασφάλεια (σκούπα) από Σταθμό Τροφοδοσίας σε Σταθμό Τροφοδοσίας η οποία κινείται πίσω από τον τελευταίο αθλητή/τρια.
– Για τον αγώνα VFUT υπάρχει υποχρεωτικός εξοπλισμός τον οποίο είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους όλοι οι συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
 
Οι αγώνες διεξάγονται μέσα σε ένα απολύτως δασικό περιβάλλον, μοναδικό, με μια σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Οι διαδρομές περνούν μέσα από δάση οξιάς, βελανιδιάς, μέσα από εγκαταλελειμμένους οικισμούς και ειδυλλιακά τοπία, παλιές εκκλησίες, μέσα από αγροκτήματα, πάνω από παλιά πέτρινα γεφύρια, αγγίζουν την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, δίπλα από το μοναδικό Παρθένο Δάσος Παρανεστίου, πολύ κοντά από ποτάμια και ρυάκια.
Στο ενδιάμεσο των αγώνων για την απασχόληση των επισκεπτών και την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της περιοχής θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις με παρατήρηση των αστεριών, με παρασκευή σπιτικών γεύσεων από τον ΠΕΛΙΤΙ, με άναμμα προσκοπικής πυράς για την υποδοχή των αθλητών στον τερματισμό και παραδοσιακοί χοροί της περιοχής.
 Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σύλλογος γονέων με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και ο σύλλογος γονέων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ» ήδη μας χορήγησαν τα μπλουζάκια με το λογότυπό τους για τους αγώνες ΝΤ, ΑΡ και SVUT.

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του τριημέρου θα περιλάβει γενικά τις παρακάτω δραστηριότητες:
α. Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012
(1) Υποδοχή αθλητών και εθελοντών όλη την ημέρα
(2) 12:00-24:00 Λειτουργία Γραμματείας (παραλαβή φακέλων, διαπιστεύσεις, μεταφορά αθλητών στους χώρους φιλοξενίας).
(3) Τεχνική Ενημέρωση
(4) Πάστα πάρτι
β. Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012
(1) 06:00 π.μ εκκίνηση του αγώνα VFUT
(2) 10:00 π.μ εκκίνηση του αγώνα Ρ.Ρ
(3) 15:15 προβλεπόμενη ώρα τερματισμού πρώτων αθλητών του ΡΡ
(4) 18:42 προβλεπόμενη ώρα τερματισμού πρώτων αθλητών του VFUT.
(5) Παράλληλες εκδηλώσεις: όπως παρατήρηση των αστεριών, παρασκευή παραδοσιακών σπιτικών γεύσεων με οικολογική μέθοδο, άναμμα προσκοπικής πυράς και παραδοσιακοί τοπικό χοροί.
γ. Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012
(1) 09:00 π.μ εκκίνηση του αγώνα Α.Ρ για παιδιά ηλικίας 10-13 ετών.
(2) 09:10 π.μ εκκίνηση του αγώνα Α.Ρ για παιδιά ηλικίας 10-13 ετών.
(3) 09:20 π.μ εκκίνηση του αγώνα Α.Ρ για παιδιά ηλικίας 14-17 ετών.
(4) 10:00 π.μ εκκίνηση του αγώνα Ν.Τ.
(5) 12:30 εκκίνηση του αγώνα SVFT.
(6) Τελετή λήξης.
 
Η Οργανωτική Επιτροπή αντιλαμβανόμενη τις ευθύνες που απορρέουν από το μέγεθος μιας τέτοιας προσπάθειας, την ανταπόκριση των αθλητών, συνοδών, εθελοντών, εντείνει τις ενέργειες της ώστε και η διοργάνωση 2012 να στεφθεί με μια ακόμη επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποτελέσματα από το Πανελλήνιο ανωμάλου
Η Πηγή Τρικάλων φιλοξένησε μετά από 5 χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου το πρωί της Κυριακής. Μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν ο Δήμος Μαγγίνας στους άνδρες για τρίτη φορά στην καριέρα του και η Μάγδα Γαζέα στις γυναίκες. Στις περισσότερες κατηγορίες κέρδισαν τα φαβορί, όπως ο Στάθης Μαυριδόπουλος στους νέους, ο Μάρκος Γκουρλιας στους εφήβους και η Σόφία Πιτουλη στις νεανίδες. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.
Λαφονήσιος Δρόμος 2017
12-8-2017: Αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν στα Χανιά της Κρήτης
4ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Λευκάδας
1-6-2014: Ο Αθλητικός Σύλλογος Λευκάδας «Φίλανδρος» σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ Δυτ. Στερεάς, τον Δήμο Λευκάδας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεαποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) προκηρύσσει τον 4ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο