ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ, του Δήμου ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, προκηρύσσουν τον 5o Λαϊκό Αγώνα Ορεινού Δρόμου “Στα μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων” την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Share

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ, του Δήμου ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, προκηρύσσουν τον 5o Λαϊκό Αγώνα Ορεινού Δρόμου “Στα μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων” την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο αγώνα θα έχει ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Βαλτεσινίκο Αρκαδίας και έχει ως σύνθημα το “ANAτρέχω στην Αρκαδία”. που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής και τον Ανθρωπισμό.
Πρόκειται για δοκιμασία αντοχής και περιπέτειας στη βόρεια πλευρά του Μαινάλου της μαγευτικής Αρκαδίας με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βαλτεσινίκο, σε μιά κυκλική κατεύθυνση από βόρεια, δυτικά, νότια και ανατολικά. Οι δρομείς θα τρέξουν μέσα από κατάφυτες βουνοπλαγιές, γραφικές κορυφογραμμές, καταδεκτικές ρεματιές με αιωνόβια έλατα, και φυσικές πηγές με κρυστάλλινα νερά, αιώνια μνημεία της ζωής και της φύσης και θα ζήσουν μοναδικές στιγμές.

Οι διαδρομές

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο κατηγορίες που αντιστοιχούν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής:

Α. Πρώτη κατηγορία διαδρομή 21,6 χλμ. με συνολική υψομετρική διαφορά 1025 περίπου μέτρα αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος όλης της διαδρομής. Το τερέν είναι 90% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3 στην κλίμακα 1-5 και 10 % δημόσιος ασφάλτινος δρόμος. Η συμμετοχή στην κατηγορία αυτή λαμβάνεται υπ όψιν ως μέρος των κριτηρίων συμμετοχής στον “ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ” και οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν σχετική βαθμολογία που προστίθεται στις άλλες συμπληρώνοντας έτσι τις προϋποθέσεις για τον μαραθώνιο του Ολύμπου. Για το λόγο αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις και κριτήρια κυρίως χρονικά, που καθορίζουν την επιτυχή συμμετοχή των αθλητών, τα οποία αναγράφονται αναλυτικά στο έντυπο ενημέρωσης δρομέων και τεχνικών χαρακτηριστικών των αγώνων που λαμβάνει γνώση ο αθλητής. Στην κατηγορία αυτή του αγώνα, δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές ατόμων ηλικίας μικρότερης των 18 ετών.

Β. Δεύτερη κατηγορία Διαδρομή 10, περίπου, χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 450 περίπου μέτρα αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος της διαδρομής. Και εδώ το τερέν είναι 90% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3 στην κλίμακα 1-5 και 10% δημόσιος δρόμος κυρίως χωμάτινος.

Περιπατητική διαδρομή
Τέλος, μπορούν ακόμη να λάβουν μέρος και απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες ή ορειβάτες, διανύοντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10 χιλιομέτρων, χωρίς να συμμετέχουν φυσικά στην κατάταξη τερματισμού και τα μετάλλια έχουν όμως την υποστήριξη των διοργανωτών.

Η επιλογή για την κατηγορία αγώνα στον οποίο θα λάβει μέρος κάποιος είναι αποκλειστικά δική του, καθώς και δική του είναι η ευθύνη που συνοδεύει αυτό.

Οι αγώνες είναι ανοικτοί για δηλώσεις συμμετοχής σε όλους, δρομείς και περιπατητές, εφ όσον το επιτρέπει η υγεία και η φυσική τους κατάσταση, καθώς και εφ όσον αποδεχθούν του όρους συμμετοχής που συνοδεύει τη δήλωση συμμετοχής τους.

Κατηγορίες
Για τους συμμετέχοντες στην πρώτη κατηγορία αγώνα, θα υπάρξουν δύο σειρές γενικής κατάταξης, αυτή των βετεράνων ανδρών και γυναικών που θα αφορά δρομείς ηλικίας άνω των 40 ετών και αυτή των μικροτέρων που θα αφορά δρομείς ηλικίας απο 18 έως 40 ετών.
Για τους συμμετέχοντες στη δεύτερη κατηγορία αγώνα θα υπάρξουν τρείς σειρές γενικής κατάταξης, αυτή των ανδρών και γυναικών ηλικίας άνω των 40 ετών, αυτή των ανδρών και γυναικών ηλικίας απο 18 έως 40 ετών και αυτή των εφήβων ηλικίας απο 13 έως 18 ετών.
Οι πρώτοι κάθε κατηγορίας και σειράς άνδρας και γυναίκα θα κερδίσουν έπαθλο και χρυσό αναμνηστικό μετάλλιο. Οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας και σειράς επίσης θα κερδίσουν αντίστοιχα αργυρό και χάλκινο μετάλλιο.
Όλοι δε που θα λάβουν μέρος στους αγώνες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Οι φετινοί αυτοί λαϊκοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων είναι και πάλι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον ομώνυμο σύλλογο “ΦΛΟΓΑ” που η διοργάνωση επιθυμεί να βοηθήσει και υποστηρίξει.
Έτσι οι συμμετέχοντες αθλητές, περιπατητές, παράγοντες ή θεατές εκφράζουν την υποστήριξή τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € στο λογαριασμό του συλλόγου ΦΛΟΓΑ Νο 192/480000-10 στην ΕθνικήΤράπεζα ή στον 112-00-2002-011686 στην ALPHA BANK δηλώνοντας το όνομά τους και αποστέλλοντας το σχετικό αντίγραφο κατάθεσης στο Φαξ Νo: 210 7772421 του συλλόγου, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόδειξη.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα  www.anatrexo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2021 - Ρόδος
Ο 7ος αγώνας της σειράς
Cyprus Marathon
8-3-2015: Την Κυριακή 8 Μαρτίου θα διεξαχθεί για άλλη μία φορά στην Κύπρο ο Cyprus Marathon.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο