Μπόκοτς και Μακκόη νικητές στη Σφενδάμη

Σε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το περασμένο διήμερο 21-22 Απριλίου το 6o Sfendami Mountain Festival στην Σφενδάμη. Νικητές στον αγώνα του ορεινού τρεξίματος οι Γιάτσεκ Μπόκοτς και Ρανέλλε Μακκόη. Νικητής του διημέρου και των δύο αγωνισμάτων ο Πλάτων Αρώνης. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Share

Σε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό πραγματοποιήθηκε το περασμένο διήμερο 21-22 Απριλίου το 6o Sfendami Mountain Festival στην Σφενδάμη.

Ο λόφος του προφήτη Ηλία, όπου ήταν ο χώρος των εκκινήσεων και των τερματισμών αλλά και ποικίλων δραστηριοτήτων, δέχτηκε το διήμερο περισσότερο από 600 αθλητές στους μεγάλους αγώνες, 250 παιδιά συμμετείχαν στους μικρούς ενώ περισσότεροι από 3000 θεατές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις το συγκεκριμένο διήμερο.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο αγώνας του ορεινού τρεξίματος με τη συμμετοχή 237 αθλητών, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα του συγκεκριμένου αγώνα.
Πρώτος τερμάτισε ο Γιάτσεκ Μπόκοτς της ομάδας Orca Team Kasimins Training με χρόνο 1:48:38 ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν δύο αθλητές του Just Run, οι Πλάτων Αρώνης και Δημήτρης Βογιατζής.
Στις γυναίκες η Ρενέλλε Μακκόη της Go-mrp team τερμάτισε πρώτη με δεύτερη την Ιρένα Μαλιμπόρσκα του Just Run και Τρίτη την Βίκυ Καρπούζα της Salomon.
Την επόμενη ημέρα ήταν η σειρά της ορεινής ποδηλασίας των 42 χλμ. που ανέδειξε νικητή για 3η συνεχόμενη χρονιά τον Δημήτρη Αντωνιάδη της Nutrixxion με 2:15:09. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Γιώργος Παττές της Cube, και τρίτος ο Γιώργος Νικολάου της Niner.
Στην κατηγορία γυναικών η πρωταθλήτρια Ελλάδας και περσινή νικήτρια του 5ο SMF Βασιλική Λαζοπούλου αθλήτρια της ομάδας Mbike-bhteam 2η η Ελένη Διακάκη αθλήτρια του Ροδήλιου Ρόδου και 3η Έλενα Κλαπανάρα του Κρόνου Νίκαιας.
Νικητής διημέρου αναδείχτηκε ο Πλάτων Αρώνης και νικήτρια η μοναδική αθλήτρια που συμμετείχε και στα 2 αγωνίσματα η Κική Xαραλαμπίδου της ομάδας ROUT–Sarikosbike.
Το έπαθλο της πολυπληθέστερης ομάδας έλαβε για τον αγώνα του ορεινού τρεξίματος ο ΣΔΥ Θεσσαλονίκης με 15 συμμετοχές με δεύτερη την ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς με 11 συμμετοχές.
Η διοργάνωση θα ήθελε να ευχαριστήσει την εταιρεία Shimano, που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη του αγώναπαρέχοντας τεχνικό έλεγχο στους ποδηλάτες, η Nutrixxion, όπου ανέλαβε την τροφοδοσία του αγώνα, την εταιρεία ΑΥΡΑ ACTIVECUP για την χορηγία των προϊόντων υδροδοσίας των αθλητών, την Αστυνομική διεύθυνση Αιγινίου, τα αστικά ΚΤΕΛ Κατερίνης και τον πρόεδρο της Αριστείδη Οφείδη για την χορηγία του τουριστικού τρένου και όλους όσοι βοήθησαν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Τέλος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το τμήμα Σαμαρειτών Κατερίνης του ερυθρού σταυρού για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων για την αντιμετώπιση περισσότερο των 20 περιστατικών όπως και στην περίπτωση της αθλήτριας Ιρένα Μαλιμπόρσκα που την Κυριακή στον αγώνα της ποδηλασίας είχε σοβαρότατο ατύχημα αντιμετωπίστηκε άμεσα και με την συνδρομή του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης.
Στον λόφο προφήτη Ηλία βρέθηκαν ακόμα τα περιοδικά Runner & Mbike, η Αdrenalinetv, οι ποδηλατοδράσεις, ο ΣΚΑΪ ενώ η www.go-mrp.com είχει αναλάβει την φωτογράφηση του διημέρου.
Επόμενα ραντεβού στη Σφενδάμη το Φθινόπωρο για το 3ο sfendaminighttrail και τον Απρίλιο του 2013 για το 7ο SMF.

Σύντομα θα ανακοινωθούν τα πλήρη αποτελέσματα των αγωνισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Δρόμος Ανακτόρων
12-5-2019: Αγώνες 13 & 8,3 χλμ. στην Βέροια
Mykonos Run 2017
23-9-2017: Αγώνες 5 και 10χλμ. θα διεξαχθούν στην Μύκονο.
Αποτελέσματα Αγώνα Δρόμου 1 χλμ. για παιδιά
Στον παιδικό αγώνα απόστασης 1 χλμ. συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μικροί δρομείς, δίνοντας το στίγμα για το τι θα ακολουθούσε την επόμενη ημέρα. Δείτε όλους τους χρόνους.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο