Ένα καλεντάρι γεμάτο αγώνες!

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και μαζί της έφερε και τους αγώνες. Μαραθώνιοι, ημιμαραθώνιοι αλλά και αγώνες μικρότερων αποστάσεων σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα. Δείτε τους σημαντικότερους από αυτούς που θα γίνουν τον Απρίλη στη Γηραιά Ήπειρο άλλά και στη χώρα μας – που πλέον μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει ένα πολύ πλούσιο αγωνιστικό καλεντάρι – οργανώστε το αγωνιστικό σας πλάνο και απολαύστε μοναδικές εμπειρίες και πολλά ρεκόρ!

Share

Αγώνες στην Ευρώπη

Στις 15 Απριλίου, την ημέρα του Πασχα για εμάς, στο Παρίσι, στο Ρότερνταμ και στη Βιέννη θα ζουν στους ρυθμούς του μαραθωνίου με χιλιάδες κόσμου να συμμετέχουν αλλά και κορυφαίους δρομείς να προσδοκούν σε νέα ρεκόρ. Μαζί τους και αρκετοί Έλληνες δρομείς, ανάμεσα σε αυτούς και πρωταθλητές όπως οι Πούλιος, Θεοδωρακάκος και Καραβίδας μας που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η επόμενη ημέρα, Δευτέρα 16 Απριλίου είναι “κατοχυρωμένη” στη Βοστώνη όπου σε μία μέρα γιορτής, η πόλη αφιερώνεται στους μαραθωνοδρόμους που κατακλύουν την πόλη των ΗΠΑ.

Στις 22 Απριλίου τη σκυτάλη παίρνουν η Ζυρίχη, τοΈνσκεντε αλλά και η Μαδρίτη που θα διοργανώσει τον πρώτο Rock n Roll μαραθώνιο στη Γηραιά Ήπειρο.

Την τελευταία Κυριακή του μήνα, το Ντίσελντορφ και το Αμβούργο υποδέχονται το κύμα των δρομέων με αρκετούς Έλληνες να δοκιμάζονται επί γερμανικού εδάφους.

Aγώνες στην Ελλάδα
Από πλευράς μαραθωνίων το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη και τον 5ο Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” που φέτος αναμένεται αρκετά ανανεωμένος και στη Μεσσήνη των 1η Απριλίου σε μία πάντοτε αξιόλογη διοργάνωση υπάρχουν όμως κι αρκετοί αγώνες μικρότερων αποστάσεων που ξεχωρίζουν.

Στις 8 του ίδιου μήνα η Καλλιθέα διοργανώνει το 1ο Kalithea Fun Run 10 χλμ. και με μικρότερες αποστάσεις ενώ λίγα χιλιόμετρα νοτιοανατολικότερα, στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό ένας άκόμα αγώνας παίρνει το βάπτισμα, ο 1ος Μητροπολιτικός ημιμαραθώνιος του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων “Ευκλής” με παράλληλοο αγώνα 10,5 χλμ.
Την ίδια μέρα θα λάβει χώρα και ο 14ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Ριζόμυλου – Κερασίας στη Μαγνησία.

Ακολουθεί ένα διάλειμμα λόγω Πάσχα και στις 22 η δράση συνεχίζεται στη Ναύπακτο με τον 6ο Λαϊκό Αγώνα δρόμου της όμορφης πόλης ενώ το Σάββατο στις 28 γίνεται ο ιδιαίτερα πετυχημένος Γύρος της Καλαμάτας απόστασης 10 χλμ.

Ο Μάιος αναμένεται και αυτός με ιδιαίτερα πλούσια δράση με τον 3ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο στις 6 του μήνα, τον 1ο Γύρο Λίμνης Καστοριάς 30 χλμ. και αγώνες μικρότερων αποστάσεων αλλά και το πρώτο Acropolis Half Marathon στις 20 του μήνα να ξεχωρίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με στόχο την ίδρυση του Μητροπολιτικού Πάρκου
Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων (Αττικής) Ευκλής διοργανώνει υπό την αιγίδα του ΑΟ Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, του ΚΑΠΠ τομέα αθλητισμού Δήμου Γλυφάδας και της ΕΟΛΣΜΑ-Υ αγώνα δρόμου με την ονομασία “1ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος” απόστασης 21 χλμ., αγώνα δρόμου 10,5 χλμ. αλλά και αγώνα 2 χλμ. για παιδιά την Κυριακή 8 Απριλίου.
27-1-2019: Αγώνες 28,7 – 14,35 – 6,2 χλμ.
Rodopi Challenge 2017
29-4-2017: Αγώνας ultra trail στα βουνά της Ροδόπης.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο