Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου!

Ένα από τα πιο πλούσια σαββατοκύριακα, από αγωνιστικής πλευράς, είναι το ερχόμενο αφού διεξάγονται αρκετοί αγώνες σε όλη τη χώρα

Share

Iδιαίτερα πλούσιο από αγωνιστικής άποψης είναι το ερχόμενο σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου. Στη χώρα μας ξεχωρίζουν  οι τρεις ημιμαραθώνιοι, ο “Θανάσης Σταμόπουλος” στα Τρίκαλα ο “Μιχάλης Κούσης” στο Αγρίνιο και ο 1ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας στο Αϊγιο ενώ την Κυριακή στη Χίο διεξαγεται ο τελικός της σειράς των αγώνων του ΣΕΓΑΣ “Οι Γύροι των Πόλεων”.

5ος Ημιμαραθώνιος δρόμος “Θανάσης Σταμόπουλος”
Ο αγώνας που διεξάγεται για 5η φορά από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα δείχνει να έχει απογειωθεί τόσο οργανωτικά όσο και σε επίπεδο συμμετοχών αφού οι δηλώσεις συμμετοχής σε όλες τις διαδρομές έχουν ξεπεράσει τις 900.
Φυσικά, οι διοργανωτές υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερο τους ευατό με υψηλές παροχές και πολύ καλή διεξαγωγή.

5oς Ημιμαραθώνιος Δρόμος “Μιχάλης Κούσης”
Αγώνας που γίνεται στη γεννέτειρα πόλη του μεγάλου Έλληνα μαραθωνοδρόμου, το Αγρίνιο και διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στη μνήμη του. Ο Αγώνας κάθε χρόνο συγκεντρώνει αρκετό κόσμο από τη Δυτική Ελλάδα αλλά και όλη τη χώρα ενώ και φέτος αναμένεται να έχει αθρόα συμμετοχή. Οργανωτικά είναι έπίσης σε πολύ καλό επίπεδο.
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο θα διεξαχθούν και αγώνας 5 χλμ. μέσα στην πόλη του Αγρινίου αλλά και 1 χλμ. για μαθητές

1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου – Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας
Πρόκειται για έναν αγώνα που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά από τον Αθλητικό Σύλλογο Αιγίου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς», με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας. Η διαδρομή είναι ασφάλτινη σε όλο το μήκος της εκτός από ενα μικρό κομμάτι 300 περίπου μ. και καλύπτει τη διαδρομή από το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Διακοφτου ως το Αίγιο.

Γύροι Πόλεων Μιχάλης Κούσης, Τελικός
Στο νησί της Χίου θα διεξαχθεί ο τελικός της σειράς των αγώνων σε άσφαλτο που γίνονται εδώ και μερικά χρόνια και περιλαμβάνει αγώνες σε όλη την Ελλάδα όπου συμμετέχουν δρομείς που ανήκουν στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ αλλά και ανεξάρτητοι δρομείς.
Αυτή την Κυριακή στη Χίο γίνεται ο τελευταίος αγώνας της φετινής σειράς 2011-2012 που έχει χαρακτήρα τελικού αφού η βαθμολογία μετράει διπλά.
Στο συγκεκριμένο αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες δρομείς των αποστάσεων όπως ο Χριστόφορος Μερούσης, ο Γιάννης Ζερβάκης κ.α αλλά και πολλοί ακόμα δρομείς.

27οι Αγώνες Δρόμου “Μπλόκο Καλογρέζας”
Στη Νέα Ιωνία τώρα, αυτή την Κυριακή ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν) του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Αθλητικός και Γυμναστικός Σύλλογος “ΑΝΑΤΟΛΗ” και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας διοργανώνουν τους 27ους Αγώνες Δρόμου με το όνομα “Μπλόκο Καλογρέζας 2012”.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 8χλμ.  και 1.500 μ. για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες

Τrail Runners
Για τους φίλους του trail running, αγώνας γίνεται και στη Θεσσαλονίκη με το όνομα “Αεθλος” στο δάσος του Σέιχ Σου απόστασης 25,5 χλμ.

Eπίσης αυτή την Κυριακή θα γίνει και ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου Κένταυρος 2012 απόστασης 24 χλμ. στο Πήλιο που ξεκινά και τερματίζει στην περιοχή Αγριά Βόλου.

Κι ακόμα
Ακόμα αυτή την Κυριακή στις 11:30 στην πόλη της Δράμας η τοπική ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Δράμας συνδιοργανώνουν το Γύρο της Πόλης στη μνήμη του Ν.Βαλδίρκα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 10 χλμ. για τους άνδρες και 8 χλμ. για τις γυναίκες.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2521031193 & 6973504203
2521027090 & 6946951721

Τέλος στην περιοχή του Απαλού στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει αγώνας ανωμάλου δρόμου για βετεράνους αθλητές όλων των κατηγοριών στη μνήμη του Νίκου Αυτοσμίδη που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Αλεξανδρούπολης. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μία ώρα πριν τον αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γύροι των Πόλεων
Στους δρόμους της Νέας Σμύρνης έλαβε χώρα η τρίτη πράξη της φετινής σειράς των αγώνων «Γύροι των Πόλεων» που είναι αφιερωμένοι στον μεγάλο μαραθωνοδρόμο Μιχάλη Κούση, με μεγάλους νικητές τον Θεοδόση Κάλδη και την Ειρήνη Κοκκιναρίου.
Σαββατοκύριακο δράσης
Με αρκετές συμμετοχές και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 13-14 Ιουνίου οι αγώνες του διήμερου Naoussa Bike and Run 2009 στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας.
2ος Ορεινός Αγώνας Διάθλου Rodopi – Lycodromio Cross Duathlon
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο