Η Έδεσσα γιορτάζει 100 χρόνια ελευθερίας

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου με την ονομασία “3ος Δρόμος του Κερασιού στην Έδεσσα” απόστασης 20 χλμ. όπως και περιπατητικού δρόμου απόστασης 6 χλμ. Ο φετινός αγώνας συμπίπτει με τον εορτασμό 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Έδεσσας, και έχει δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας σε αυτόν.

Share
Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πτυχιούχων Kαθηγητών Φ.Α. Έδεσσας, τον Σύνδεσμο Επίσημων Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Πέλλας-Κιλκίς, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.) και την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνει αγώνα δρόμου 20.000 μέτρων και περιπατητικού δρόμου 6000 μέτρων, και καλεί τους φίλους του τρεξίματος και της φύσης να συμμετάσχουν και να απολαύσουν την ανοιξιάτικη και ανθισμένη Έδεσσα. Ο φετινός αγώνας συμπίπτει με τον εορτασμό 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Έδεσσας, και έχει δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας σε αυτόν.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

 
3ος Δρόμος του Κερασιύ στην Έδεσσα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ
20 χλμ.

 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία του Δ.Δ. Βρυττών Έδεσσας και ο τερματισμός θα είναι στο κέντρο της Έδεσσας (Πεζόδρομος). Οι δρομείς θα μετακινηθούν από το κέντρο της Έδεσσας στον τόπο της αφετηρίας, με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 9:15π.μ., από τον πεζόδρομο Έδεσσας. Η διαδρομή στην ουσία ξεκινά από τις πηγές του Εδεσσαίου ποταμού, τον ακολουθεί στην πορεία του μέχρι τους καταρράκτες της Έδεσσας, περνώντας από την λίμνη του Άγρα και την τεχνική λίμνη του Εδεσσαίου έξω από την Έδεσσα.
Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές θα είναι 20 χλμ. Η διαδρομή είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ασφάλτινη και περίπου 2 χλμ. χωματόδρομος. Ξεκινά από τα Βρυττά και ακολουθεί τον δρόμο περιμετρικά της λίμνης του Άγρα περνώντας από το Νησί. Μετά το τέλος της λίμνης στρίβει αριστερά και περνά από το χωριό του Άγρα. Μέχρι το σημείο αυτό (14ο χλμ.) η διαδρομή χαρακτηρίζεται επίπεδη με δυο μικρές ανηφόρες στο 2,5 και στο 4ο χλμ. Μετά από αυτό το σημείο ο δρόμος γίνεται χωματόδρομος με έντονη κατωφέρεια για περίπου 1.500 μ. και με την υπόλοιπη διαδρομή ελαφρώς κατηφορική μέχρι το κέντρο της Έδεσσας. Σε όλη την διαδρομή είναι έντονη η παρουσία του νερού και των ανθισμένων κερασιών που είναι και το σήμα κατατεθέν της περιοχής.
Παράλληλα με τον δρόμο αυτό, θα γίνει περιπατητικός δρόμος 6.000μέτρων, χωρίς συναγωνισμό, ο οποίος θα ξεκινήσει από το Δ.Δ. του Άγρα, και στην ίδια διαδρομή με αυτήν που θα διεξαχθεί ο δρόμος των 20.000μέτρων. Η ώρα εκκίνησης του περιπατητικού δρόμου θα είναι 10.30. Οι περιπατητές θα μετακινηθούν στο Δ.Δ. του Άγρα, με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από τον πεζόδρομο Έδεσσας, στις 10.00π.μ.
 
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  
Ο αγώνας είναι ΟΡΕΝ και μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας πάνω από 18 ετών. Μικρότερης ηλικίας αθλητές μπορούν να μετάσχουν μετά από ενυπόγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Ανδρών : έως 35, 36-44, 45-54, 55 +
Γυναικών : Έως 30, 31+
Αν σε κάποια κατηγορία δεν συμπληρωθεί το όριο των έξι αθλητών τότε αυτή συγχωνεύεται με την επόμενη.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παρακαλούνται οι αθλητές να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας τη  δήλωση στα mail  (επικοινωνήστε πρώτα με τη διοργάνωση για να σας σταλεί η φόρμα συμμετοχής):
2.  [email protected]     
3.  ή στo φαξ.:. 2381051618 (Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας).
 
Εγγραφές θα γίνονται και στον χώρο της αφετηρίας – τερματισμού και στην ειδικά διαμορφωμένη Γραμματεία που θα έχει διαμορφωθεί ειδικά για τον αγώνα, έως και την αναχώρηση των λεωφορείων (9.15 το πρωί στον πεζόδρομο Έδεσσας). Το ίδιο αντίστοιχα ισχύει και για όσους αθλητές/τριες, συμμετάσχουν στον περιπατητικό δρόμο(αναχώρηση λεωφορείων στις 10.00, από τον πεζόδρομο της Έδεσσας).
Τα σακίδια των δρομέων, με τα προσωπικά τους αντικείμενα, θα μεταφερθούν από το χώρο της εκκίνησης στον τερματισμό με ευθύνη της διοργάνωσης.
 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Ανεφοδιασμός με νερό και ισοτονικό θα υπάρχει ανά τρία χλμ. και στον τερματισμό. Παρακαλούνται οι αθλητές να πετούν σκουπίδια μόνο εντός των σταθμών υποστήριξης.
 
ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ : Η διέλευση των αθλητών και αθλητριών θα καταγράφεται σε δύο  σημεία της διαδρομής. Οι αθλητές και αθλήτριες είναι υποχρεωμένοι να φορούν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο ώστε να μπορούν οι κριτές να τον καταγράφουν χωρίς πρόβλημα και καθυστέρηση.
 
ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ – ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1 χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά.
 
ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ:  Ανώτατο χρονικό  όριο τερματισμού, ορίζονται οι 3 ώρες και 30 λεπτά, δηλαδή η 13.30. Μετά από την ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
 
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να προχωρίσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες .
 
ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΘΛΑ
Στον 1ο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο, όπως επίσης και μετάλλια στους 2ο και 3ο. Αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια θα δοθούν   σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.
 
ΑΣΨΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Θα υπάρχει υποστήριξη από την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας.
Επίσης σε πολλά σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν μέλη της Ραδιολέσχης Έδεσσας ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για οτιδήποτε περιστατικό. 
Ο αγώνας συμπίπτει με τις ανοιξιάτικες εκδηλώσεις «Μήνας Μάϊος» και «Εαρινό Φεστιβάλ».
Έτσι οι συμμετέχοντες αλλά και οι οικογένειες τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων, πληροφορίες των οποίων βρίσκονται στο www.edessacity.gr .
 
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
1.      Φανιόπουλος Χριστόδουλος 6977355340
2.      Κόντος Νικόλαος     6948181215
3.      Kυριακού Ευάγγελος 6944884141
4.      Κουρσαράκος Δημήτριος    6972220395

Ακολουθεί o χάρτης της διαδρομής:

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1o Trial Ημιμαραθώνιος Φανερωμένης Χιλιομοδίου
24-2-2019: Αγώνες 21 & 6 χλμ. στο Χιλιομόδι Κορινθίας
ATTICA BANK 3o RUN&FUN Grand Prix - Τελικός
29-5-2016: Ο τελικός της σειράς
Seli Mountain Running - Ματαίωση
Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο