Γιώργος Διαλεκτός και Ευγενία Σταματελοπούλου οι νικητές στο Μαίναλο

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στο πλαίσιο του MTR CUP 2012.Οι συμμετέχοντες μετά από τη διάβαση των χιονισμένων μονοπατιών του Μαινάλου τερμάτησαν στην Κεντρική Πλατεία Λεβιδίου με τους Γιώργο Διαλεκτό και Ευγενία Σταματελοπούλου να παίρνουν τις πρώτες θέσεις σε άντρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Share

Αν και οι προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα φαίνονταν καλές λίγες ημέρες το Μαίναλο έβαλε τους συμμετέχοντες σε χειμωνιάτικη διάθεση. Ευτυχώς βέβαια την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του επιβεβαιώνοντας τελικά τις αρχικές προβλέψεις.
Έτσι κάτω από εύθυμο κλίμα οι 98 δρομείς στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης για να ξεκινήσουν από την πλατεία Λεβιδίου την ανηφορική διαδρομή τους για το ελατόδασος του Μαινάλου.
Μετά από ένα χιλιόμετρο ανάβασης μέσα απ’ τα σοκάκια του Λεβιδίου, η  Α’ διαδρομή συνέχιζε σε χιονισμένο ανηφορικό μονοπάτι, έφθανε  μέχρι τα 1457μ. υψόμετρο και στην συνέχεια κατηφόριζε κυκλικά διανύοντας 13,5 χιλιόμετρα και 600 μ. συνολικής υψομετρικής διαφοράς. Η Β’ διαδρομή ακολουθούσε παρόμοια πορεία καλύπτοντας μια απόσταση 10 χιλιομέτρων και 400μ. συνολικής υψομετρικής διαφοράς.
Σ’ αυτό το σημείο να πούμε ότι οι διαδρομές ήταν αρχικά διαφορετικά σχεδιασμένες αλλά η μεγάλη χιονόπτωση που επικράτησε τις προηγούμενες ημέρες άλλαξε τα σχέδια των διοργανωτών.
Πρώτος στη γενική κατάταξη τερμάτησε ο Γιώργος Διαλεκτός και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση ο Φάνης Αρκουμάνης και στην τρίξη ο Ιωάννης Σταματόπουλος. Αντίστοιχα στις γυναίκες η νικήτρια τριάδα είχε ως εξής: Ευγενία Σταματελοπούλου, ClaireLafranchis και Έλενα Καβαλιεράτου.
Αμέσως μετά τον τερματισμό οι αθλητές απόλαυσαν ζεστή  παραδοσιακή σούπα και ντόπια σουβλάκια, καθώς κάποιοι άλλοι χόρευαν παραδοσιακούς χορούς για αποθεραπεία. 
Η οργανωτική θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν σαν κριτές και γραμματεία, τα τμήματα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού  Νέας Σμύρνης και Τρίπολης για τη βοήθειά τους, τις  εταιρείες ,  που είχε φροντίσει για την ενέργεια των αθλητών με την ελληνική μπάρα ενέργειας Wishbar, το περιοδικό Runner για την υποστήριξή του ως χορηγός επικοινωνίας και τέλος τα καταστήματα της περιοχής που βοήθησαν και αυτά με τη σειρά τους.
Επίσης ευχαριστούν τον Δήμαρχο Τρίπολος κ. Σμυρνιώτη, το τοπικό συμβούλιο Λεβιδίου και την Αντιδήμαρχο κα. Εικοσιδέκα για την άμεση ανταπόκριση, συμπαράσταση και την παρουσία τους στην εκκίνηση και στις απονομές του αγώνα.

Οι πρώτοι νικητές όλων των κατηγοριών του 2ου αγώνα θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στον επόμενο και έτσι θα αναφέρονται και στην λίστα των συμμετεχόντων. 

Ραντεβού στον επόμενο αγώνα του MTR CUP που θα γίνει την 1η Απριλίου στο πλαίσιο του Άθλου Πάρνηθας.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα www.mountain-sports.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάρλος και Σαμπάνης νικητές στους Δελφούς
Mε τη συμμετοχή 147 αθλητών και στις δύο αποστάσεις πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο 1ος Ορεινός Αγώνας “Στα χνάρια του Δευκαλίωνα” στους Δελφούς. Νικητές αναδείχθηκαν ο Δημήτρης Σαμπάνης και η Μίνα Συλαίου στην απόσταση των 8 χλμ., ενώ στον μεγάλο αγώνα των 22 χλμ. τις πρώτες θέσεις σε άντρες και γυναίκες αντίστοιχα έλαβαν οι Κυριάκος Κάρλος και η Γκάμπι Νεγκέλε. Δείτε όλα τα αποτελέσματα και περισσότερες πληροφορίες.
1ος Ορεινός Αγώνας – Ραψάνη Ολύμπου
19-3-2017: Νέα ημερομηνία για τον Αγώνας βουνού 19χλμ.
Ένας αγώνας γιορτή!
Δείτε τα αποτελέσματα των δρομέων που τερμάτισαν από την 401 έως την 832η θέση στο 10ο nike Run.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο