Αγώνας βουνού στο Χορτιάτη

Στις 4 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο φετινός Χορτιάτης Trail Run στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν αγώνα βουνού απόστασης περόπου 21 χλμ. που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια/

Share

Χορτιάτης Trail Run 2012

Στις 4 Μαρτίου 2012 θα διεξαχθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα

Εκκίνηση: 10.00 πμ.

Λήξη τερματισμών: 14.00μ.μ.

Απονομές: 14.15μ.μ.

Στοιχεία αγώνα

Εκκίνηση και τερματισμός: Η κατασκήνωση των Προσκόπων στον Χορτιάτη.

Χαρακτηριστικά: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 21 περίπου χιλιομέτρων σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 560 ως 1.100 μ.  Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών, την εποχή του αγώνα θα υπάρχει πιθανότατα λάσπη νερά ή και χιόνι.
Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν δύο μόνο κατηγορίες: ανδρών και γυναικών. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 150 αθλητές.

Ιατρικός έλεγχος: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται με e-mail: στην ηλεκτρονική διεύθυνση  [email protected] από τη Δευτέρα 6
Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012. Και πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Φύλο, Χρονολογία γέννησης, Τηλέφωνα επικοινωνίας, Email επικοινωνίας, Ομάδα.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 10 Ευρώ και θα καταβάλλεται με την παραλαβή του αριθμού. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία και υποστήριξη, αναμνηστικά, και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό.

Παράδοση αριθμών: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 4 Μαρτίου  2012,και τις ώρες  07:30 – 9:30 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

Ασφάλιση αθλητών: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους.

Έπαθλα: Μετάλλιο για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

Υποστήριξη κατά τη διάρκεια: Οι αθλητές καλό είναι να έχουν μαζί τους υδροδοχείο πλάτης ή μέσης με νερό γιατί ο σταθμός τροφοδοσίας θα είναι ένας και θα βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής, νερό πόσιμο δεν υπάρχει στη διαδρομή του αγώνα, στον σταθμό θα υπάρχουν ενεργειακά τρόφιμα και νερό.

Σήμανση: Η διαδρομή θα σημανθεί σε όλες τις διασταυρώσεις και θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας σε ημίχρονα
Το Marathon Club και τα X-treme Stores σε συνεργασία με το γυμναστήριο LA Training and Fitness Center, διοργανώνουν την 1η Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά, το Double Road Race® Athens, τον μοναδικό αγώνα δρόμου στην Ευρώπη με ημίχρονο αποκατάστασης
Night Run & Fun Καλαμάτα 2016
23-10-2016: Η παραλία της Καλαμάτας θα γεμίσει με δρομείς οι οποίοι θα συμμετέχουν στο Night Run & Fun Καλαμάτα 2016.
10ος Ιπποκράτειος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
5-5-2019: Αγώνες 10 & 3 χλμ. στη Λάρισα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο