1.500 δρομείς θα “φωτίζουν” το κέντρο της Αθήνας!

Μία ξεχωριστή και σίγουρα μοναδική εμπειρία προκείται να ζήσουν οι 1.500 δρομείς που θα λάβουν μέρος στον πρώτο αγώνα Energizer Night Run, που θα διεξαχθή το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό νυχτερινό αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί σε 11 πόλεις παγκοσμίως, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Αθήνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ολοκληρωθεί καθώς οι δρομείς υποστήριξαν θερμά την ιδέα. Το σύνολο των εσόδων από τις συμμετοχές θα διατεθεί στα παιδικά χωριά SOS, ενώ στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν και αρκετοί επώνυμοι.

Share

Πριν από δύο περίπου μήνες η Energizer Hellas ανακοίνωσε τη διοργάνωση του πρώτου Night Run στην Αθήνα, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό νυχτερινό αγώνα δρόμου που θα λάβει μέρος σε 11 χώρες παγκοσμίως, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Η διοργάνωση του Energizer Night Run γίνεται στο πλαίσιο εταιρικής υπευθυνότητας της Energizer στηρίζοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση OneMillionLights (www.onemillionlights.org), ενώ στην Ελλάδα και τα Παιδικά Χωριά SOS (www.sos-villages.gr). Ο αγώνας πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης (ΟΝΑ) του Δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα θα είναι μία από τις πόλεις που θα φιλοξενήσει το Energizer Night Run, το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2011. Η έναρξη θα γίνει στον χώρο απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιοτου, στις 19.00

Κάθε συμμετέχων στο Night Run θα παραλάβει ένα φακό κεφαλής Energizer (Headlight) που καλείται να χρησιμοποιήσει στον αγώνα καθώς και ένα συλλεκτικό τεχνικό T-shirt Energizer Night Run Mizuno, το οποίο επίσης καλείται να φορέσει κατά την διάρκεια του αγώνα. Στον αγώνα θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρεία ChampionChip και για κάθε δρομέα θα καταγραφεί και ο καθαρός του χρόνος (από τη στιγμή που θα περάσει τη γραμμή της εκκίνησης). Όλοι όσοι ξεκινήσουν τον αγώνα, θα λάβουν ένα αναμνηστικό συλλεκτικό μετάλλιο συμμετοχής.

Στοιχεία διαδρομής
Ο αγώνας ξεκινά στις 19:00 από την Λεοφώρο Βασ. Κωνσταντίνου – Λ. Βασ. Σοφίας – Λ. Βασ. Αμαλίας – Διονυσ. Αρεοπαγίτου – Λ. Βασ. Αμαλίας – Λ. Βασ. Όλγας – Βασ. Κωνσταντίνου, καλύπτοντας την απόσταστη των 5 χλμ.

Δηλώσεις συμμετοχής

Oι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες αφού πολύ γρήγορα καλύφθηκαν οι 1.500 θέσεις του αγώνα. Όσοι έχουν δηλώσει αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρώμης δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στον αγώνα καθώς, όπως αναφερόταν και στη δήλωση συμμετοχής, η σειρά προτεραιότητας κρατήθηκε με βάση την ημερομηνία πληρωμής.

Οδηγίες αγώνα
Ώρα συγκέντρωσης:
Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής θα ξεκινήσει στις 4:00 μμ ενώ θα πρέπει οι συμμετέχοντες να προσέλθουν τουλάχιστον 1 ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα
Γραμματεία: Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής που περιλαμβάνει τον αριθμό συμμετοχής, το chip χρονομέτρησης, παραμάνες, αυτοκόλλητο ταυτοποίησης για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων, είναι απαραίτητη η αναφορά του αριθμού συμμετοχής τον οποίο όσοι συμμετάσχουν θα παραλάβουν με email ή μπορούν να τον αναζητήσουν στην λίστα συμμετοχής που θα αναρτηθεί στο www.runnermagazine.gr, στην ιστοσελίδα του αγώνα www.nightrun.gr και η οποία θα είναι βέβαια διαθέσιμη σε ειδικούς πίνακες και στον χώρο της αφετηρίας. Η γραμματεία θα λειτουργήσει από τις 4:00μμ έως και τις 6:30μμ.
Run Kit: Eπισκεφτείτε το περίπτερο του εξοπλισμού για να προμηθευτείτε τον φακό κεφαλής Energizer με τον οποίο θα τρέξετε στον αγώνα, καθώς και το αναμνηστικό τεχνικό t-shirt Mizuno. Προκειμένου να παραλάβετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τον πακέτο και τον αριθμό συμμετοχής σας και την απόδειξη πληρωμής. Για να χρησιμοποιήσετε τον φακό, ανοίξτε τη συσκευασία, τοποθετήστε τις μπαταρίες που διατίθενται και προσαρμόστε το πάνω σας ανάλογα.
Χρονομέτρηση του αγώνα: Στον αγώνα θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρεία ChampionChip και για κάθε δρομέα θα καταγραφεί και ο καθαρός του χρόνος (από τη στιγμή που θα περάσει τη γραμμή της εκκίνησης).
Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να φέρουν στο παπούτσι τους το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους στη γραμματεία τους αγώνα. Σε δύο ενδιάμεσα σημεία θα υπάρχουν ζώνες ελέγχου ηλεκτρονικής χρονομέτρησης έτσι ώστε να διασφαλισθεί η εγκυρότητα του αγώνα. Στα τελικά αποτελέσματα θα συμπεριληφθούν μόνο όσοι έχουν περάσει από την εκκίνηση, τα ενδιάμεσα σημεία και τον τερματισμό. Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του αγώνα την ταυτότητα του αθλητή. Τα chips χρονομέτρησης επιστρέφονται υποχρεωτικά αμέσως μετά τον τερματισμό στους διοργανωτές. Για την παραλαβή του αναμνηστικού μεταλλίου είναι απαραίτητη η επιστροφή του chip χρονομέτρησης. Σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του chip.
Χώρος προθέρμανσης: Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την προθέρμανσή τους το χώρο πίσω από το Ζάππειο μέγαρο καθώς και τους δρόμους γύρω από αυτό.
Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων / Γκαρνταρόμπα: Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στην ατομική τους τσάντα/σακίδιο στην οποία θα πρέπει να τοποθετήσουν τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από τη Γραμματεία του αγώνα που θα λειτουργήσει στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου από τις 16:30 έως τις 18:30.
Τα προσωπικά αντικείμενα (μέσα σε τσάντα ή σακίδιο), για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα (το αργότερο δηλαδή μέχρι τις 18:30 μμ), σε ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο χώρο και στο τμήμα που θα είναι σηματοδοτημένο με βάση τον αριθμό συμμετοχής τους. Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς και από το συγκεκριμένο σημείο όπου και τους παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους και αφού έχουν παραδώσει το chip χρονομέτρησης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.
Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες.
Σηματοδότηση – τροφοδοσία: Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο. Στο 3ο χλμ. της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας όπως και στον χώρο της αφετηρίας και τερματισμού.
Υγειονομική κάλυψη: Συστήνεται σε όσους λάβουν μέρος στον Αγώνα Δρόμου να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη καθώς όπως αναφέρεται και στη δήλωση συμμετοχής που θα πρέπει να υπογράψουν, «…συμμετέχω στον αγώνα night Run απόστασης 5 χλμ. με απόλυτα προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις».
Ο αγώνας καλύπτεται υγειονομικά από τους διοργανωτές σε συνεργασία με τον Ο.Ν.Α. του Δήμου Αθηνών και θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής ιατρικής βοήθειας στο χώρο της Εκκίνησης, του Τερματισμού και στην αγωνιστική διαδρομή σε περίπτωση που χρειαστεί. Τους τελευταίους δρομείς θα ακολουθεί ασθενοφόρο.
Χρονικό όριο: Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ είναι εβδομήντα πέντε (75) λεπτά. Για το χρονικό διάστημα αυτό θα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη διαδρομή. Μετά το χρονικό αυτό όριο οι συμμετέχοντες θα κινούνται με προσωπική τους ευθύνη πάνω στη διαδρομή.
Εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες, για οποιοδήποτε λόγο εγκαταλείψει την προσπάθειά του, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον πλησιέστερο σημείο υποστήριξης (θα υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο) ή να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο των διοργανωτών σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής. Σε περίπτωση που δεν χρήζει ιατρικής βοήθειας, θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη. Διαφορετικά για την μεταφορά του θα φροντίσουν οι διοργανωτές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.nightrun.gr και στη σελίδα του αγώνα στο facebook: http://www.facebook.com/energizer.greece 

Για να δείτε βίντεο από τους αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού πατήστε εδώ.

Σχετικάμετην Energizer:
Η Energizer είναι η Νο. 1 εταιρεία μπαταριών στην Ελλάδα, με μερίδιο που ξεπερνά το 50% της αγοράς. Διαθέτει μία ευρεία γκάμα προϊόντων και αποτελεί τη μοναδική εταιρεία που παράγει μπαταρίες ΑΑ & ΑΑΑ λιθίου, οι οποίες έχουν την μεγαλύτερη διάρκεια στον κόσμο. Σήμερα η Energizer κατασκευάζει 1 στους 3 φακούς παγκοσμίως και είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις πωλήσεις επώνυμων επαναφορτιζόμενων μπαταριών. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Iti Trail Run
22-4-2018: Αγώνας trail στην όμορφη Παύλιανη
16ος Γύρος Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Ετήσιος Παραδοσιακός Ανώμαλος Δρόμος ΣΕΒΑΣΘ
27-1-2019: Αγώνας 5.000μ. ανδρών και 3.000μ. γυναικών
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο