Ιστορικός δρόμος από το Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο

H Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων διοργανώνει στις 11 Σεπτεμβρίου αναβίωση της πορείας της φάλαγγας των Αθηναίων και Πλαταιών ελεύθερων πολιτών από τον Τύμβο του Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο απόστασης 37 χλμ. και προσκαλεί κάθε Έλληνα αθλητή/τρια να συμμετέχει.

Share

“Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν”
Σιμωνίδης ο Κείος

2501 χρόνια μετά την επική μάχη του Μαραθώνα, η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων προσκαλεί κάθε Έλληνα και Ελληνίδα συναθλητή και φίλο να συμμετάσχει στην ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ της πορείας της Φάλαγγας των Αθηναίων και Πλαταιέων Ελευθέρων Πολιτών που μετά από τη νίκη τους στην πεδιάδα του Μαραθώνα, ξεκίνησαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ΕΤΡΕΞΑΝ να Υπερασπίσουν την Αθήνα από τον ηττημένο μεν στον Μαραθώνα, αλλά επευλάνοντα με τα πλοία του Περσικό στρατό και στόλο κατά της Αθήνας.

Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ δεν έχει τον χαρακτήρα ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, δεν θα προσφέρει ΚΥΠΕΛΛΑ, ΜΕΤΑΛΛΙΑ, ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.
Θα συνεγείρει τις Μνήμες και τα κύτταρα. Την αίσθηση της ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ και της αλληλεγγύης. Την ανδρεία και τη μεγαλωσύνη εκείνων που πολέμησαν με μονάχο εφόδιό τους την ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, το Υπέρτατο Ιδανικό, για ΠΑΝΤΑ και για ΟΛΟΥΣ.
Θα θυσιάσει το ΕΓΩ για το ΕΜΕΙΣ. Θα αγκαλιάσει την ΙΔΕΑ, ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ, ΤΑ ΘΕΛΩ και την ΑΔΑΜΑΣΤΗ ΧΑΛΥΒΔΙΝΗ ΠΙΣΤΗ αυτού του Υπέροχου Λαού, του δικού μας που στάθηκε εκεί, στον Μαραθώνα, πολέμησε και Νίκησε…
Σήμερα, Φέτος, Εμείς, 100 γενιές μετά , θα σταθούμε χαράματα ώρα 05.30 το πρωί, δίπλα στον Τύμβο των Αθηναίων… Θα ακούσουμε αυλούς να παιανίζουν πολεμικούς παιάνες και ηρωικά τραγούδια και τότε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σε ΟΛΗ τη διαδρομή των 37 περίπου χιλιομέτρων,
θα διατρέξουμε για να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ, Όλοι μαζί, εκεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, δίπλα στο λόφο του Κυνοσάργους, όπως και οι τότε προπάτορες… ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ, χρυσοφόροι ΜΗΔΟΙ…

Πληροφορίες του αγώνα

Για τη μεταφορά των αθλητών-αθλητριών θα ναυλωθούν Λεωφορεία που θα τους εταφέρουν από το Πεδίο του Άρεως, στις 03.30 το πρωί, προς τον Τύμβο του Μαραθώνα. Παρακαλούμε επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 210-5900685 κ. Κ. Σάμιο, ώρες 8-12, 16.00-20.00 κάθε εργάσιμη ημέρα ή με το τηλέφωνο 210.5317826, 21.00-22.00 (γραφεία ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ κάθε εργάσιμη ημέρα) μέχρι την Πέμπτη 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011. Οι υπεύθυνοι των Ομαδικών εγγραφών και των Συλλόγων θα έχουν ξεχωριστή επικοινωνία με τους υπευθύνους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 05.30 και ο τερματισμός αναμένεται για τις 10.15-10.25.
Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν νερά, ιατρική υπηρεσία και ισοτονικά διαλύματα σε Οχήματα-Λεωφορεία που θα προηγούνται της εκδήλωσης. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι η εξής: Τύμβος Μαραθώνα, Τύμβος Πλαταιέων, Αφορισμός, Σταμάτα, Δροσιά, Εκάλη, Ν. Ερυθραία, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Αμπελόκηποι, Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Εκεί στον τερματισμό θα μας περιμένουν Μουσικά Σύνολα το Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και θα δοθούν Αναμνηστικά Ενθύμια της Εκδήλωσης.
Παράκληση: Η διοργάνωση παρακαλεί όλους όσοι συμμετέχνουν να συνεισφέρουν με το συμβολικό ποσό των 10 € ο καθένας για να καλυφθούν τα έξοδα της όλης εκδήλωσης (λεωφορεία, αναμνηστικά ενθύμια συμμετοχής κ.λπ.) κι αυτό γιατί η ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι η μοναδική Αθλητική Ομοσπονδία που δεν επιχορηγείται (αυτό άλλωστε δεν αποτελεί τροχοπέδη, αφού στηρίζεται στα Μέλη Συλλόγους και τους χιλιάδες Δρομείς) από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΠΑ Run
6-5-2018: Αγώνας δρόμου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Faethon Sky Race 2022
Με νέες διαδρομές ο αγώνας
6ος Αγώνας “Δρόμος Σαλαμινομάχων”
Δείτε αναλυτικές πληροφορίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο