ANAτρέχω στην Αρκαδία

Τo Πολιτιστικό Κέντρο και το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Βαλτεσινίκου, του Δήμου Γορτυνίας, προκηρύσσουν τον 4ο λαϊκό αγώνα ορεινού δρόμου στο μονοπάτι των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 το πρωί στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας με το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία».

Share

Τo Πολιτιστικό Κέντρο και το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Βαλτεσινίκου, του Δήμου Γορτυνίας, προκηρύσσουν τον 4ο λαϊκό αγώνα ορεινού δρόμου στο μονοπάτι των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 το πρωί στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας με το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία».

Πρόκειται για δοκιμασία  αντοχής και περιπέτειας στη βόρεια πλευρά του Μαινάλου της μαγευτικής Αρκαδίας με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βαλτεσινίκο, σε μιά κυκλική  κατεύθυνση από βόρεια, δυτικά, νότια  και ανατολικά.  Οι δρομείς θα τρέξουν  μέσα από κατάφυτες βουνοπλαγιές, γραφικές κορυφογραμμές, καταδεκτικές ρεματιές με αιωνόβια έλατα, και φυσικές πηγές με κρυστάλλινα νερά, αιώνια μνημεία της ζωής και της φύσης και θα ζήσουν μοναδικές στιγμές.

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο κατηγορίες που αντιστοιχούν σε δύο διαδρομές ίδιας κατεύθυνσης διαφορετικών όμως αποστάσεων ως εξής:

Α. Πρώτη κατηγορία
Διαδρομή 21,6 χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 800 περίπου μέτρα αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος όλης της διαδρομής. Το τερέν είναι 90% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3 στην κλίμακα 1-5 και 10 % δημόσιος ασφάλτινος δρόμος. Η συμμετοχή στην κατηγορία αυτή λαμβάνεται υπ όψιν ως μέρος των κριτηρίων συμμετοχής στον ¨Μαραθώνιο Ολύμπου” και έτσι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν σχετική βαθμολογία που προστίθεται στις άλλες συμπληρώνοντας έτσι τις προϋποθέσεις για τον μαραθώνιο του Ολύμπου. Για το λόγο αυτό υπάρχουν προϋποθέσεις και κριτήρια κυρίως χρονικά, που καθορίζουν την επιτυχή συμμετοχή των αθλητών, τα οποία αναγράφονται αναλυτικά στους όρους συμμετοχής που λαμβάνει γνώση ο αθλητής.
Στην κατηγορία αυτή του αγώνα, δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές ατόμων ηλικίας μικρότερης των 18 ετών.

Β.  Δεύτερη κατηγορία
Διαδρομή 10 περίπου χιλιομέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά 300 περίπου μέτρα  αρμονικά κατανεμημένη κατά μήκος της διαδρομής. Και εδώ το τερέν είναι 90% μονοπάτι ορεινό, αξιολογούμενο με βαθμό δυσκολίας 3 στην κλίμακα 1-5 και 10% δημόσιος δρόμος κυρίως χωμάτινος.

Τέλος μπορούν ακόμη να λάβουν μέρος και απλοί περιπατητές, φυσιολάτρες  ή ορειβάτες, διανύωντας την διαδρομή της δεύτερης κατηγορίας δηλαδή αυτής των 10 χιλιομέτρων, χωρίς να συμμετέχουν φυσικά στην κατάταξη τερματισμού και τα μετάλλια  έχοντας όμως την υποστήριξή των διοργανωτών.

Η επιλογή για την κατηγορία αγώνα στον οποίο θα λάβει μέρος κάποιος είναι αποκλειστικά του κάθε συμμετέχοντα, καθώς και δική του είναι η ευθύνη που συνοδεύει αυτό.

Οι αγώνες είναι ανοικτοί για δηλώσεις συμμετοχής σε όλους, δρομείς και περιπατητές, εφ όσον το επιτρέπει η υγεία και η φυσική τους κατάσταση, καθώς και εφ όσον αποδεχθούν του όρους συμμετοχής που συνοδεύει τη δήλωση συμμετοχής τους.

Κατηγορίες αθλητών
Για τους συμμετέχοντες στην πρώτη κατηγορία  αγώνα, θα υπάρξουν δύο σειρές  γενικής κατάταξης, αυτή των βετεράνων ανδρών και γυναικών που θα αφορά δρομείς ηλικίας άνω των 40 ετών και αυτή των μικροτέρων που θα αφορά δρομείς ηλικίας απο 18 έως 40 ετών.
Για τους συμμετέχοντες στη δεύτερη κατηγορία αγώνα θα υπάρξουν επίσης δύο σειρές γενικής κατάταξης, αυτή των ηλικίας άνω των 18 ετών ανδρών και γυναικών και αυτή των εφήβων ηλικίας απο 13 έως 18 ετών.

Έπαθλα
Οι πρώτοι  κάθε κατηγορίας άνδρας και γυναίκα  θα  κερδίσουν έπαθλο και χρυσό αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι δεύτεροι και τρίτοι κάθε κατηγορίας επίσης θα κερδίσουν αντίστοιχα αργυρό και χάλκινο μετάλλιο.
Όλοι δε που θα λάβουν μέρος στους αγώνες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Υποστηρίζοντας την ΦΛΟΓΑ
Και οι φετινοί αυτοί λαϊκοί αγώνες βουνού ή απλού περιπάτου στα μονοπάτια των «Αρκάδων ποιμένων» είναι αφιερωμένοι στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, που βρίσκουν στήριγμα στον  ομώνυμο σύλλογο γονιών «ΦΛΟΓΑ», που η διοργάνωση θέλει να βοηθήσει και να υποστηρίξει. Έτσι οι συμμετέχοντες αθλητές, περιπατητές, παράγοντες ή θεατές καλούνται να εκφράζουν την υποστήριξή τους καταβάλλοντας το ποσό των 10 (δέκα) € στο λογαριασμό του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» Νο 192/480000-10 στην Εθνική Τράπεζα ή στον 112-00-2002-011686 στην ALPHA BANK δηλώνοντας το όνομά τους  και αποστέλλοντας το σχετικό αντίγραφο κατάθεσης στο Φαξ Νo: 210 7772421 του  συλλόγου, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόδειξη.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχή στο www.anatrexo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Navarino Challenge 2019: 2.700 συμμετοχές από 40 χώρες
Με Νίκο Γκάλη τιμώμενο πρόσωπο – παρουσία του Υπουργού Τουρισμού & Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού
Kerkini Lake Run 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Λίμνηα 2023
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο