Ημιμαραθώνιος στη λίμνη Κερκίνη

Ο 1ος παραλίμνιος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου με την επωνυμία «KerkiniLakeRun 2011» απόστασης 21 χλμ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιθοτόπου του Δήμου Ηράκλειας Σερρών την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10:00.

Share

Ο 1ος παραλίμνιος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου με την επωνυμία «KerkiniLakeRun 2011» απόστασης 21 χλμ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιθοτόπου του Δήμου Ηράκλειας Σερρών την Κυριακή 30 Οκτώβρη 2011 και ώρα 10:00.

Αναλυτική περιγραφή διαδρομής: ΑΦΕΤΗΡΙΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Το ΄΄Λιμανάκι΄΄ του δημοτικού διαμερίσματος Λιθοτόπου του Δήμου Ηράκλειας, που απέχει 8 χιλιόμετρα από την Ηράκλεια η οποία είναι και η έδρα του Δήμου. Στην αρχή ακολουθούμε τον χωμάτινο δρόμο στους πρόποδες των Κρουσίων, δυτικά της λίμνης και αφήνουμε δεξιά μας το λόφο στον οποίο βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου. Η μοναδική ανηφόρα της διαδρομής είναι τα 1000 πρώτα μέτρα στη διάρκεια των οποίων υπάρχει και η μέγιστη υψομετρική διαφορά (+85μ). Τα επόμενα 1300μ είναι σε κατηφορικό χωμάτινο δρόμο στους πρόποδες του βουνού μέχρι που βγαίνουμε σε ένα μικρό κομμάτι ασφάλτου. Μετά από 700μ άσφαλτο και αφού ξαναπεράσουμε δίπλα από την αφετηρία κατευθυνόμαστε προς το φράγμα της Λίμνης Κερκίνης όπου μετά από 800μ μπαίνουμε αριστερά στο ανατολικό ανάχωμα και ακολουθούμε το μονοπάτι δεξιά το οποίο κάποια στιγμή συναντάει τον παραπόταμο του ποταμού Στρυμόνα. Μετά από 5200μ δρόμου φτάνουμε στο φράγμα των Χρυσοχωράφων, και μετά από άλλα 2900μ στη γέφυρα του Λιμνοχωρίου. Στρίβουμε αριστερά και ανεβαίνουμε στο ψηλότερο επίπεδο του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης. (Στα 5200μ+2900μ=8100μ έχουμε από δύο μέχρι και τέσσερα διαφορετικά επίπεδα στη διαδρομή μας και είναι το μέρος όπου κινούνται και βόσκουν τα δύο από τα πολλά κοπάδια βουβαλιών που βρίσκονται στην περιοχή. Την μέρα του αγώνα και ανάλογα με τη κίνηση των βουβαλιών θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση ώστε κανένας από τους συμμετέχοντες να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα αλλά και να μην υπάρξει διατάραξη στο ημερήσιο πρόγραμμα των βουβαλιών). Για τα επόμενα 8300μ τρέχουμε σε χωμάτινο δρόμο έχοντας δεξιά μας τη λίμνη Κερκίνη και απολαμβάνοντας το μοναδικό τοπίο της περιοχής. Αφού βγούμε από το ανάχωμα ξαναπερνάμε από το φράγμα της Λίμνης Κερκίνης και μετά από 800μ τερματίζουμε στο ΄΄Λιμανάκι΄΄ απ’ όπου και ξεκινήσαμε. Σημειώνουμε ότι από τα 21000μ λιγότερο από 1000μ είναι άσφαλτος και τα υπόλοιπα είναι μονοπάτια, χωματόδρομοι ή δασικοί δρόμοι.
Στο blog της διοργάνωσης ( http://kerkinilakerun.blogspot.com/ ) θα βρείτε βίντεο με κομμάτια της διαδρομής και στο facebook (kerkini lake run) θα βρείτε πολλές φωτογραφίες από την διαδρομή. Περιληπτική περιγραφή διαδρομής: Αφετηρία Λιμανάκι – Πρόποδες Κρούσια – Λιμανάκι(3000μ) – Είσοδος Αναχώματος(3800μ) – Φράγμα Χρυσοχωράφων(9000μ) – Αναστροφή Γέφυρα Λιμνοχωρίου(11900μ) – Εκκλησάκι Αγίου Στεφάνου(14800) – Έξοδος Αναχώματος(20200μ) – Τερματισμός Λιμανάκι(21000μ) Χάρτης διαδρομής: Χάρτη της διαδρομής μπορείτε να δείτε με τη βοήθεια του Google earth αλλά θα γίνει προσπάθεια να υπάρχει στο blog της διοργάνωσης ( http://kerkinilakerun.blogspot.com/ ) και να δοθεί και σε έντυπο που θα υπάρχει μεταξύ άλλων στην ΄΄τσάντα αθλητή΄΄.
Πίνακες χιλιομετρικών αποστάσεων – Σήμανση διαδρομής: Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 3 χιλιόμετρα, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά. Σταθμοί ανεφοδιασμού (υδροδοσίας και τροφοδοσίας): Θα υπάρχουν αρκετοί σταθμοί ανεφοδιασμού όπου θα παρέχονται από εθελοντές σε όλους τους αθλητές(-τριες) διάφορα είδη όπως: Νερό, ισοτονικά ποτά, αλμυρά σνακ, ξηροί καρποί, φρούτα. Πιθανές θέσεις για τους σταθμούς ανεφοδιασμού είναι: 1ος Αφετηρία Λιμανάκι – 2ος Είσοδος Αναχώματος (3800μ) – 3ος Φράγμα Χρυσοχωράφων (9000μ) – 4ος Γέφυρα Λιμνοχωρίου(11900μ) – 5ος Εκκλησάκι Αγίου Στεφάνου (14800) – 6ος Έξοδος Αναχώματος (20200μ) – 7ος Τερματισμός Λιμανάκι (21000μ) Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σημεία εγκατάστασης των σταθμών ανεφοδιασμού αλλά και τα προσφερόμενα είδη θα δοθούν σε επόμενη ενημέρωση και στο blog της διοργάνωσης http://kerkinilakerun.blogspot.com/ )
Σταθμοί ελέγχου: Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε 4 κομβικά σημεία της διαδρομής όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του αθλητή(-τριας). Πιθανές θέσεις για τους σταθμούς ελέγχου είναι: 1ος Είσοδος Αναχώματος(3800μ) – 2ος Φράγμα Χρυσοχωράφων(9000μ) – 3ος Γέφυρα Λιμνοχωρίου(11900μ) – 4ος Έξοδος Αναχώματος(20200μ) Απορρίμματα: Όλοι οι αθλητές(- τριες) που συμμετέχουν στον αγώνα, καθώς και τα στελέχη της διοργάνωσης οφείλουν να διατηρούν τους χώρους και το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Από τη διοργάνωση προβλέπονται σακούλες και καλάθια απορριμμάτων σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού και ελέγχου. Μετά τη λήξη του αγώνα όλες οι σακούλες και καλάθια απορριμμάτων θα απομακρύνονται από τη διοργάνωση.
Φωτογραφικό υλικό: Θα υπάρχει αποκλειστική κάλυψη του αγώνα από εξειδικευμένο συνεργείο φωτογράφων. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε επόμενη ενημέρωση και στο blog της διοργάνωσης http://kerkinilakerun.blogspot.com/ ) Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, άνδρες και γυναίκες κάτοικοι Ελλάδας ή εξωτερικού. Κατηγορίες: Οι κατηγορίες του αγώνα είναι δύο, • Κατηγορία ανδρών : άνω των 18 ετών • Κατηγορία γυναικών: άνω των 18 ετών Παραλαβή ΄΄τσάντας αθλητή΄΄:
Η γραμματεία θα λειτουργεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011 στο ΄΄Λιμανάκι΄΄ Λιθοτόπου, στο σημείο της αφετηρίας και του τερματισμού του αγώνα, από τις 07:30 έως τις 09:00. Οι αθλητές θα πρέπει να παραλάβουν τα νούμερά τους και το αναμνηστικό μπλουζάκι του αγώνα από την γραμματεία τις καθορισμένες ώρες. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το ΄΄Λιμανάκι΄΄ στις 10:00 ακριβώς και οι απονομές θα γίνουν στον ίδιο χώρο, στις 12:30.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους αθλητές(-τριες) που θα βρίσκονται στην περιοχή από την προηγούμενη μέρα καθώς και για το περιεχόμενο της ΄΄τσάντας αθλητή΄΄ θα δοθούν σε επόμενη ενημέρωση και στο blog της διοργάνωσης http://kerkinilakerun.blogspot.com/ )
Συνοπτικό Πρόγραμμα: Σάββατο 29/10/2011 : Λεπτομέρειες για τη λειτουργία της γραμματείας την ημέρα αυτή καθώς και για τη μέριμνα που θα υπάρχει για τους αθλητές που θα βρίσκονται στην περιοχή από την προηγούμενη μέρα θα δοθούν σε επόμενη ενημέρωση και από το blog της διοργάνωσης ( http://kerkinilakerun.blogspot.com/ ) Κυριακή 30/10/2011 07:30 – 09:00 : Παραλαβή ΄΄τσάντας αθλητή΄΄ 10:00 : Έναρξη Αγώνα 12:30 : Απονομές στους νικητές (3 πρώτοι άνδρες & 3 πρώτες γυναίκες) 13:00 : Ελαφρύ γεύμα για τους συμμετέχοντες αθλητές με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, μεταξύ αυτών και λουκάνικα Τζουμαγιάς. 14:00 : Κλείσιμο Αγώνα Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ίδια μέρα στο blog της διοργάνωσης ( http://kerkinilakerun.blogspot.com/ )
Χρονικό όριο αποκλεισμού: Έγκυροι θεωρούνται οι αθλητές οι οποίοι θα τερματίσουν το πολύ σε 4 ώρες.
Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει από ειδικό συνεργείο και θα δοθεί ένας χρόνος (χρόνος τερματισμού) για κάθε αθλητή(-τρια) Αριθμοί αθλητών: Ο κάθε αθλητής και αθλήτρια οφείλει να φέρει το νούμερο του αγώνα της διοργάνωσης σε διακριτή εμφανή θέση στο μπροστινό μέρος. Αθλητής που τρέχει χωρίς νούμερο δεν δικαιούται τροφοδοσία και υδροδοσία από τους σταθμούς υποστήριξης και αποβάλλεται από τη διοργάνωση.
Εξωτερική βοήθεια: Κάθε αθλητής που δέχεται εξωτερική βοήθεια με δόλο και σκοπιμότητα θα ακυρώνεται από τη διοργάνωση.
Εξοπλισμός: Οι αθλητές τρέχουν με τον εξοπλισμό και τα υλικά που επιθυμούν και η διοργάνωση θα φροντίσει για τον πλήρη ανεφοδιασμό τους στα σημεία ανεφοδιασμού. Από τη διοργάνωση συνιστάται ο πιο κάτω εξοπλισμός: • Αθλητικά trail running παπούτσια, • Καπέλο ή μπαντάνα και γυαλιά για τον ήλιο • Ατομικό υδροδοχείο για όσους επιθυμούν επιπλέον ενυδάτωση, • Ενεργειακές μπάρες για όσους επιθυμούν επιπλέον τροφοδοσία
Ενστάσεις: Κάθε αθλητής και αθλήτρια έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση που αφορά τη συμμετοχή του, την πορεία του και το τελικό αποτέλεσμα του στην διοργάνωση.
Τροποποίηση κανονισμών – διαδρομής: Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες και μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους μπορεί να γίνει την εβδομάδα πριν την έναρξη του αγώνα. Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει από το blog της διοργάνωσης http://kerkinilakerun.blogspot.com/ )
Ασφάλεια Αγώνα: Θα υπάρχει κάλυψη από γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευμένους εθελοντές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του αγώνα θα δοθούν σε επόμενη ενημέρωση και στο blog της διοργάνωσης http://kerkinilakerun.blogspot.com/ ) Κύπελλα, μετάλλια, διπλώματα: Στους τρεις πρώτους νικητές ανδρών και γυναικών θα δοθούν κύπελλα. Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν έγκαιρα τον αγώνα μέσα στους προκαθορισμένους χρόνους. Χρηματικά έπαθλα δε θα υπάρχουν.
Λίστα αθλητών 2011: Λίστα με τους συμμετέχοντες αθλητές θα είναι αναρτημένη στο blog της διοργάνωσης http://kerkinilakerun.blogspot.com/ ) και θα ενημερώνεται τακτικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εγγραφές στον αγώνα. Πρώτη ενημέρωση τις πρώτες μέρες του Αυγούστου 2011
Προτεινόμενα Ξενοδοχεία: Πολλά είναι τα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του αγώνα (Λιθότοπος, Χρυσοχώραφα, Κερκίνη). Κάθε αθλητής/τρια αναλαμβάνει μόνος του να “κλείσει” και να πληρώσει το δωμάτιό του. Περισσότερη ενημέρωση και βοήθεια για την περίπτωση που θα χρειαστεί να διανυκτερεύσετε θα βρείτε στο blog της διοργάνωσης http://kerkinilakerun.blogspot.com/ ) ή επικοινωνώντας με τη διοργάνωση στο e-mail : [email protected]
Πως θα έρθετε στη Λίμνη Κερκίνη: Μέσω Θεσσαλονίκης με προορισμό την Ηράκλεια Σερρών στον κόμβο του Στρυμονικού στρίβετε αριστερά και φτάνετε στο Λιθότοπο (75 χλμ περίπου και διάρκεια ταξιδιού λιγότερη από 1 ώρα). Μέσω Σερρών με προορισμό την Ηράκλεια και αμέσως μετά το Λιθότοπο (35 χλμ περίπου και διάρκεια ταξιδιού περίπου μισή ώρα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελικά αποτελέσματα αγώνα 72 ωρών του Διεθνούς Φεστιβάλ Υπεραποστάσεων Αθήνας 2010, Ελληνικό
Τελικά αποτελέσματα και ενδιάμεσες αποστάσεις ανά 6 ώρες του αγώνα 72 ωρών του Athens International Ultramarathon Festival 2010.
13-5-2018: Αγώνες 10, 20, 30 & 50 χλμ.
5ος Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας
Αγώνας στα Χάνια Πηλίου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο