Ελληνική παρουσία και στη Ρουάντα

Την Κυριακή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Ειρήνης στην πρωτεύουσα της καταπράσινης Ρουάντας, το Κιγκάλι σε υψόμετρο 1700 μέτρων. Η χώρα βρίσκεται στην Κεντρική Αφρική λίγο νότια από την γραμμή του Ισημερινού. Eκεί βρέθηκαν και 3 Έλληνες δρομείς που αγωνίστηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες στις αποστάσεις του μαραθωνίου και του ημιμαραθωνίου.

Share

Την Κυριακή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Ειρήνης στην πρωτεύουσα της καταπράσινης Ρουάντας, το Κιγκάλι σε υψόμετρο 1700 μέτρων. Η χώρα βρίσκεται στην Κεντρική Αφρική λίγο νότια από την γραμμή του Ισημερινού. Παράλληλα με τον Μαραθώνιο έγιναν και τα αγωνίσματα των 5 και 21 χλμ. Η διαδρομή αποτελείτο απο 4 γύρους των 10,5 χλμ με συνεχείς εναλλαγές υψομέτρου.
Η ζέστη και το υψόμετρο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων με χρόνους αργούς αλλά και με πολλές εγκαταλείψεις. Φυσική και σε αυτό τον αγών η επικράτηση των Κενυατών δρομέων ήταν καθολικοί αφού κατέκτησαν τις πρώτες 18 θέσεις!

Ο αγώνας όμως χαρακτηρίστηκε από σοβαρότατες οργανωτικές ελλείψεις με αποτέλεσμα οι περισσότεροι αθλητές να τρέξουνε στα τελευταία 20 χλμ χωρίς νερό και ανάμεσα από αυτοκίνητα αφού το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είχε δοθεί στην κυκλοφορία. Επίσης σοβαρότατα παράπονα εκφράστηκαν για την απουσία σημείων ελέγχου χρόνου , οπότε ορισμένοι ‘’δρομείς’’ το εκμεταλλεύτηκαν δεόντως.

Από ελληνικής πλευράς στα 21 χλμ συμμετείχε ο Μανώλης Δενδράκης (2.48.55), ενώ στον Μαραθώνιο υπήρχαν 2 ελληνικές συμμετοχές, με τον Μπάμπη Ζαφειράκη (4.49.52) και το Δημήτρη Μπόλη (4.56.29) ο οποίος ήρθε από το Βέλγιο το προηγούμενο βράδυ ειδικά για τον αγώνα αυτό.
Οι χρόνοι δεν είναι αξιόλογοι αλλά δεδομένων των συνθηκών (υψόμετρο-αφυδάτωση-καυσαέριο) ο τερματισμός από μόνος του αποτελεί επιτυχία.

Επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη και στην διοργανώτρια επιτροπή η οποία δεν έδειξε τον απαιτούμενο σεβασμό τους συμμετέχοντες δρομείς παρόλο που το αντίτιμο συμμετοχής $45 τους παρείχε κάθε δυνατότητα(για τα τοπικά δεδομένα) για την διεξαγωγή ενός άρτιου από κάθε πλευρά αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελευταία νέα από το Μονοπάτι Παρνασσού
Οι τελευταίες ενημερώσεις των διοργανωτών από το Μονοπάτι Παρνασσού.
That's positivenergy!
Μια ξεχωριστή βραδιά έζησε η Αθήνα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου! 1.500 δρομείς “οπλισμένοι” με φακούς κεφαλής έτρεξαν στο κέντρο της πόλης φωτίζοντας τους δρόμους της και υποστήριξαν παράλληλα τα Παιδικά Χωριά SOS. Το Energizer Night Run άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσοι έλαβαν μέρος, προκαλώντας αίσθηση για την εξαιρετική του οργάνωση αλλά κυρίως για την καταπληκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε συνδυάζοντας με απόλυτο τρόπο το τρέξιμο με την κοινωνική προσφορά!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο