Ένα half στο Ολυμπιακό Χωριό

Αγώνας ημιμαραθωνίου δρόμου αλλά και ένας μικρότερος απόστασης 5,2 χλμ θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Χωριό. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου θα γίνει στο Αθλητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού στις 9:00.

Share

H Ομάδα Μαραθωνοδρόμων και Δρομέων Αντοχής Αχαρνών με την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αχαρνών και του ΑΣΟΧ «ΦΟΙΒΟΣ» διοργανώνει Ημιμαραθώνιο Αγώνα δρόμου 21,1 χλμ. και Εναλλακτική Μικρή Διαδρομή 5,71 χλμ. στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011.

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ:
1. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ:
21,1 χλμ. για δρομείς (4 γύροι x 5,130 m+ 580m τερματισμός)
2. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ:
5,71 χλμ. για δρομείς και περιπατητές (1 γύρος 5,130 m + 580m τερματισμός )
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 9:00 (ταυτόχρονη εκκίνηση και των δύο δρόμων)
(Προσοχή! Μετάθεση της ώρας εκκίνησης από τις 10:00 που ήταν αρχικά στις 9:00)
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
3 ώρες
   
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Εκκίνηση έξω από το Αθλητικό Κέντρο του Ο.Χ. επί της Οδού Μαραθώνιας Διαδρομής με κατεύθυνση νότια (κατηφορικά), στροφή δεξιά επί της Οδού Κάχι Κακιασβίλη, διέλευση διαδοχικά από τους δύο κυκλικούς κόμβους και έξοδος από την πύλη Α του Ο.Χ. με δεξιά στροφή, κίνηση επί του παράδρομου της Λεωφ. Κύμης και δεξιά στροφή επί της Οδού Αφοπλισμού, κίνηση παράλληλα με τη βόρια περίφραξη του Ο.Χ. επί της οδού Αφοπλισμού μέχρι τον Πυροσβεστικό σταθμό του Ο.Χ., δεξιά στροφή και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης επί της Οδού Μαραθώνιας Διαδρομής.
Οι διαδρομές μετρήθηκαν πολλαπλές φορές με διαφορετικά GPS ώστε να πιστοποιηθεί η ακριβής απόσταση με απόκλιση ±20m (για τον ημιμαραθώνιο).
Δείτε παρακάτω το υψομετρικό γράφημα της κυκλικής διαδρομής στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού, αλλά και το χάρτη της.

ΣΗΜΑΤΟΔΟΣΙΑ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Ο αγώνας διεξάγεται εξολοκλήρου επί ασφαλτοστρωμένης οδού με εξαίρεση τα τελευταία 200μ στο ταρτάν του σταδίου. Η διαδρομή θα είναι ευκρινώς σηματοδοτημένη με βέλη επί του οδοστρώματος και πλαστική ταινία. Επιπλέον, εθελοντές θα βρίσκονται σε καίρια σημεία για την καθοδήγηση των δρομέων, ενώ κριτές θα καταγράφουν τουλάχιστον σε δύο σημεία τη διέλευση (γύρους) των δρομέων του ημιμαραθωνίου.  Οι δρομείς του ημιμαραθωνίου υποχρεούνται με δική τους ευθύνη να συμπληρώσουν τους 4 γύρους: τερματισμός δρομέα που έχει διανύσει λιγότερους γύρους θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση και καταχώρηση στα αποτελέσματα ως εγκαταλείψαντα (DNF).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:
Αναλυτικοί πίνακες των αποτελεσμάτων με τη σειρά κατάταξης και την επίδοση όλων των εντός χρονικού ορίου τερματισάντων  θα δημοσιευτούν στο διαδίκτυο το αργότερο την επομένη του αγώνα, ενώ στη συνέχεια  θα υπάρχει περίοδος δύο (2) ημερών για την υποβολή ένστασης στην οργανωτική επιτροπή πριν την επικύρωση των πινακίων των τελικών αποτελεσμάτων.

ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ:
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού των αθλητών με νερά ανά 2,5 χλμ.  και ισοτονικά μετά το 10,5 χλμ. Στο σημείο τερματισμού θα δοθούν για αποκατάσταση των δρομέων μπανάνες, νερά, ισοτονικά και σάντουιτς.
Επίσης, στον χώρο του τερματισμού εντός του σταδίου του Ο.Χ., θα υπάρχει μπουφές με εδέσματα για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές μετά τον τερματισμό τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:
Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη του αγώνα τόσο από τον Χορηγό Επικοινωνίας όσο και από ανεξάρτητους φωτογράφους κατά μήκος της διαδρομής, καθώς και λήψη VIDEO του τερματισμού. Οι φωτογραφίες και το VIDEO θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο χωρίς κόστος την επόμενη ημέρα του αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:
Κάθε δρομέας συμμετέχει στον αγώνα με δική του ευθύνη και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής, εφόσον έχει συμπληρώσει πλήρως και αποστείλει στη διεύθυνση  e-mail:  [email protected] ή τον αρ. φαξ 210-2468375 ή στο τηλ.: 6947 875040 (Κος Παναγιώτης Γεώργος) αίτηση συμμετοχής στον αγώνα με τα εξής στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης, φύλο, αγώνας (21,1Κ ή 5,71Κ),  διεύθυνση, τηλέφωνο.
Οι εγγραφές παίρνουν παράταση έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 12:00.
Όριο συμμετοχών: 500 άτομα και για τους δύο αγώνες.
Εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις θα υπάρξει η δυνατότητα εγγραφής για περιορισμένο αριθμό δρομέων την ημέρα του αγώνα με σειρά προτεραιότητας, αρκεί να προσέλθουν έγκαιρα στη γραμματεία (τουλ. 2 ώρες πριν την εκκίνηση)
Δρομείς μικρότεροι των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τουΕς.

ΑΡΙΘΜΟΙ (Bib) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Με σκοπό την αποσυμφόρηση της Γραμματείας και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων, η Οργανωτική Επιτροπή παρακαλεί τους δρομείς, που έχουν την δυνατότητα, να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους το Σάββατο (4 Ιουνίου) το απόγευμα, από το χώρο της εκκίνησης (Αθλητικό Κέντρο Ο.Χ.)  από τις 19:00 έως 20:00. Οι εν λόγω δρομείς μπορούν την επομένη να προσέλθουν απευθείας για την εκκίνηση. Διαφορετικάοι συμμετέχοντες δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως (τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση)  στη Γραμματεία του αγώνα για την παραλαβή του Αριθμού Συμμετοχής τους (BIB).

ΕΠΑΘΛΑ ΑΓΩΝΑ:
Θα γίνουν οι εξής τέσσερις απονομές νικητών-τριών και θα απονεμηθούν τα αντίστοιχα συλλεκτικά έπαθλα:
Γενική Κατηγορία Ανδρών (21.1Κ & 5.71Κ)  – Γυναικών (21.1Κ & 5.71Κ) 
1ος – 1η ειδικό έπαθλο
2ος -2η, ειδικό έπαθλο
3ος – 3η, ειδικό έπαθλο
Σε όλους τους επιτυχώς τερματίσαντες δρομείς ανεξαρτήτου κατάταξης (εντός  του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα ) θα δοθεί ειδικό αναμνηστικό μετάλλιο (με χάραξη) καθώς και και δίπλωμα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Για την κάλυψη των εξόδων διεξαγωγής του αγώνα που δεν καλύπτονται από τους χορηγούς είναι απαραίτητη η κατάθεση του ποσού των 5 Ευρώ στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
Εμπορική Τράπεζα: Αριθμός Λογαριασμού 51953622 (Υποκατάστημα 141 ΘΥΡ. Μενιδίου) με IBAN  GR0501201410000000051953622. Δικαιούχος Γεώργος Παναγιώτης. Στην Αιτιολογία κατάθεσης να αναφέρεται το όνομα του καταθέτη δρομέα.
Κατά την παραλαβή του αριθμού θα επιδεικνύεται η καταθετήρια απόδειξη και θα υπογράφεται έντυπο αποδοχής των όρων συμμετοχής.
Για τη διευκόλυνση αυτών που δεν έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης του ανωτέρω ποσού στην τράπεζα, θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού της συμμετοχής την ημέρα του αγώνα, αρκεί να προσέλθουν εγκαίρως στη γραμματεία του αγώνα (1½ ώρα πριν την εκκίνηση).
Ο  ισολογισμός του αγώνα θα είναι διαθέσιμος στη Γραμματεία του αγώνα  για όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί. Το αδιάθετο υπόλοιπο, εφόσον υπάρξει, θα επιστραφεί στους δρομείς (που έχουν καταθέσει το ποσό συμμετοχής τους στην τράπεζα) κατά την παραλαβή του αριθμού τους.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Κατά την προσέλευση στη Γραμματεία του αγώνα για την παραλαβή του αριθμού τους οι δρομείς θα υπογράφουν την αποδοχή των όρων συμμετοχής:
«Ο/H κάτωθι υπογεγραμμένος/η δηλώνω υπεύθυνα ότι, με ατομική μου ευθύνη και κατόπιν των απαραιτήτων ιατρικών εξετάσεων που έκανα πρόσφατα και οι οποίες βεβαιώνουν την καλή μου υγεία και φυσική κατάσταση, επιθυμώ να λάβω μέρος στον Αγώνα Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού στις 5 Ιουνίου 2011.
Αποδέχομαι ότι οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα ή τραυματισμό που μπορεί να υποστώ ως αθλητής κατά τη διάρκεια του αγώνα και δηλώνω ότι παραιτούμαι ατομικά για λογαριασμό των διοργανωτών από κάθε σχετική αποζημίωση ή απαίτηση.
Επίσης, δηλώνω ότι επιτρέπω να χρησιμοποιηθεί το όνομά μου και η φωτογραφία μου ελεύθερα από τους διοργανωτές προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.»

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΓΩΝΑ
Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν κατά την προσέλευσή τους στη Γραμματεία το πρωί του αγώνα να δηλώσουν αλλαγή του αγώνα που θα συμμετάσχουν (21.1χλμ. ή 5.71χλμ.).

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:
Για όσους επιθυμούν να προσέλθουν με ΙΧΕ, η πρόσβαση στο Ο.Χ. είναι εύκολη μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και της Λεωφόρου Κύμης (έξοδος προς Θρακομακεδόνες-Ολυμπιακό Χωριό), ενώ υπάρχει δυνατότητα ελεύθερου PARKING στον χώρο δίπλα στο Αθλητικό Κέντρο του O.X. (όπως σημειώνεται στο Χάρτη της Διαδρομής). Για όσους επιθυμούν να προσέλθουν με  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της Γραμμής Χ40- Χ41 του ΟΑΣΑ (EXPRESS OAKA – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ) στην οποία μπορεί να γίνει επιβίβαση από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ Ειρήνη και Νεραντζιώτισσα. Πληροφορίες για τις ώρες των δρομολογίων στη Ηλεκτρονική Δνση:  http://www.oasa.gr/xmap.php?id=px41

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Παναγιώτης Γεώργος 6947 875040
Γιώργος Γεροντίδης   6978 291592
e-mail: [email protected] (Όλγα Γιανζίνα-Κασσωτάκη)
 
 


  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Karteros Run 2023 - Νέα ημερομηνία
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Kerkini Lake Run 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Psiloritis Race 2021 - Ακύρωση
Ορεινοί αγώνες στον Ψηλορείτη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο