Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των συμμετοχών στα Τρίκαλα!

Η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου «Θανάσης Σταμόπουλος» αποτελεί εδώ και 3 χρόνια ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τους λαϊκούς αγώνες δρόμου. Είναι αφιερωμένος στο Θανάση Σταμόπουλο ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και φέτος όλη η πόλη των Τρικάλων ζεί στον ρυθμό του αγώνα περιμένοντας με αγώνία τη μεγάλη γιορτή!

Share

Η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου «Θανάσης Σταμόπουλος» αποτελεί εδώ και 3 χρόνια ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για τους λαϊκούς αγώνες δρόμου. Είναι αφιερωμένος στο Θανάση Σταμόπουλο ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, έναν άνθρωπο ξεχωριστό και αγαπητό όχι μόνο στην Τρικαλινή κοινωνία, αλλά και σε όλους τους φίλους δρομείς που τον είχαν γνωρίσει μέσα από τη μεγάλη αγάπη του για το τρέξιμο.

Ο φετινός 4ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος έχει όμως ξεπεράσει κάθε προσδοκία και τα στενά όρια του αθλητικού γεγονότος. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο πλήθος συμμετοχών, που έχουν αγγίξει πλέον τις 750 (!), νούμερο ασύλληπτο για ένα λαϊκό αγώνα δρόμου της περιφέρειας, ούτε μόνο στη συμμετοχή πρωταθλητών μαραθωνίου στον αγώνα, στοιχεία σίγουρα εντυπωσιακά από μόνα τους.
Αυτό που κάνει αυτόν τον αγώνα ξεχωριστό είναι η συνολική κινητοποίηση μιας πόλης γύρω από αυτό το αθλητικό γεγονός. Μία πόλη ολόκληρη δείχνει να ζει και να αναπνέει στους ρυθμούς πλέον αυτού του αγώνα. Τον περιμένει με αγωνία. Περιμένει να δει και να χειροκροτήσει τους δρομείς, να τους «αγκαλιάσει», να συμμετέχει στη γιορτή, να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη και να το διασκεδάσει.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή κοινότητα Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων, οι σχεδόν 50 χορηγοί (!) του αγώνα, τα Μ.Μ.Ε., η  Σ.Μ.Υ. Τρικάλων, η Τροχαία Τρικάλων, η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το ΤΕΦΦΑ Τρικάλων, οι Ποδηλάτες Τρικάλων, ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, οι απλοί εθελοντές, οι τρικαλινοί δρομείς και οι δρομείς από 60 διαφορετικούς συλλόγους δρομέων απ’ όλη την Ελλάδα κάθε ηλικίας από 14 (!) έως και 75 ετών (!), καθιστούν το φετινό ημιμαραθώνιο μια μεγάλη γιορτή στη οποία όλοι θέλουν να συμμετέχουν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Τι πιο όμορφο απ’ αυτό αλήθεια; Αν ο Θανάσης βλέπει από ‘κει ψηλά σίγουρα θα είναι περήφανος. Γιατί μέσα από τον αγώνα αυτό φαίνεται να περνούν οι ξεχασμένες σημαντικές αξίες του αθλητισμού. Του αθλητισμού, που ενώνει, που βγάζει τα καλύτερα μας ένστικτα, της συνεργασίας, της ομοψυχίας, της διάθεσης να προσφέρεις, της διάθεσης να συμμετέχεις.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων αισθάνεται περήφανος που φέτος ο αγώνας δείχνει να πραγματοποιεί τους κρυφούς του πόθους και να γεννά καινούργιους, επίσης σημαντικούς. Ναι το τρέξιμο είναι ένα χόμπυ, κυρίως,  αλλά μπορεί να γίνει  και κάτι πολύ περισσότερο. Μπορεί να γίνει φορέας αξιών, φορέας συνεργασίας, να περάσει μηνύματα και να γίνει και αφορμή για μία μεγάλη γιορτή. Ας αφεθούμε λοιπόν στον παλμό αυτής της μεγάλης γιορτής, ας συμμετέχουμε όλοι,  ας χειροκροτήσουμε  όλους τους δρομείς, που θα έλθουν από όλη την Ελλάδα, ας βγούμε στους δρόμους κι ας το διασκεδάσουμε. Εξάλλου το έχουμε όλοι τόσο πολύ ανάγκη…

Αυτή η Κυριακή στις 20 του Μάρτη θα είναι μια μέρα μοναδική…

Εκ μέρους του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Ορεινό Μονοπάτι Ανέμου
12-5-2019: Αγώνας 10 χλμ. στην Κεφαλονιά
2ος Ημιορεινός Αγώνας Μνήμης - Πρωτοχώρι Κοζάνης
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο