6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

6ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος – Προκήρυξη

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ. διοργανώνει τον 6ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 490km, τον μεγαλύτερο Αγώνα επί ανοιχτής οδού στον κόσμο, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ.. του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ε.Ο.Τ., της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ.

Η εκκίνηση του Αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στις 6:00 π.μ.από τον πεζόδρομο της Ερμού 146 και 40 αθλητές από 15χώρες θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς τη Σπάρτη με τελικό προορισμό και τερματισμό τους το σημείο εκκίνησης έως την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 (διάρκεια 104 ώρες).

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Αρχαία Κόρινθο και εκεί θα συνεχίσει προς τον Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. Θ’ ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης. Επιστροφή από την ίδια διαδρομή, αντίστροφα (σύνολο 490χλμ).

Έτσι, θα ζωντανέψει η διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης (πριν την μάχη του Μαραθώνα).

Ο Αγώνας τελεί υπό εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο από την Γ.Γ. Αθλητισμού για την προστασία των αθλητών κι εθελοντών από την Covid-19.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (checkpoints), καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια και αξιόπιστη διεξαγωγή του Αγώνα.Παράλληλα, θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση με συσκευή από την GpsEventsTracking που θα φέρουν οι αθλητές. Το σύστημα θα έχει imaplinkκαι η συσκευή που θα φέρουν οι αθλητές θα έχει κουμπίS.O.S. για την ασφάλειά τους αλλά και τον έλεγχο από το προσωπικό της Διοργάνωσης.

Η τροφοδοσία θα είναι επαρκής με 126 τραπεζάκια συνολικά με νερά, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες και snacks, αλμυρά και γλυκά, καθώς και 13 κεντρικούς σταθμούς (επτά μέχρι Σπάρτη και έξι στην επιστροφή προς Αθήνα), οι οποίοι θα παρέχουν, επιπλέον, στους αθλητές ζεστό φαγητό, ευγενική προσφορά των τοπικών φορέων και εθελοντών – κατοίκων.

Υγειονομική κάλυψη από τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό και ομάδες διασωστών, κατά μήκος της διαδρομής που θα συνδράμουν για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια των αθλητών, ενώ θα υπάρχουν και δύο ιατροί καθ’ όλη τη διάρκεια του Αγώνα.

Η ενημέρωση όλων των αθλητών-παράδοση υλικού (18/11/21, 17:00) καθώς και η τελετή λήξης της Διοργάνωσης με τις βραβεύσεις (23/11/21, 18:00) θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο CRYSTALCITY (Αχιλλέως 4 Αθήνα – Στάση Μετρό Μεταξουργείο).

Για την υλοποίηση του Αγώνα θα ενεργοποιηθούν Φορείς, Κοινότητες, εθελοντικές Ομάδες, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις, η βοήθεια των οποίων είναι, πραγματικά, πολύτιμη για την ομαλή διεξαγωγή του.

Τέλος, ενημερωτικά μέσα (sites, ραδιοφωνικοί σταθμοί Αθήνας και περιοχών της Πελοποννήσου) θα προβάλλουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης με συνεντεύξεις κι αναφορές, ώστε το ευρύ κοινό να ενημερωθεί για το δρομικό αυτό γεγονός, που αναδεικνύει τον Αθλητισμό και Πολιτισμό της Χώρας μας. Προγραμματίζεται και τηλεοπτική κάλυψη από εκπομπές με ποικίλη θεματολογία.Πολύ σημαντική, επίσης, είναι και η συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, για πρώτη φορά, φέτος, στη Σπάρτη, την πόλη που τείνει να γίνει ένα Διεθνές Κέντρο Αγώνων Υπεραποστάσεων.

Ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος για έκτη χρονιά έρχεται να δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο στον χώρο των Υπεραποστάσεων, με σαφές ιστορικό υπόβαθρο και διεθνή εμβέλεια υπό τη Διοργάνωση του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run for the Kids with Disabilities 2024 - “Τρέχουμε για τα Παιδιά με αναπηρία”
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Tyros Run'24 - George Marneris
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Vamvakou Mountain Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο