Την ερχόμενη Κυριακή ο ημιμαραθώνιος του Αγρινίου

Την επόμενη Κυριακή διεξάγεται στο Αγρίνιο ο 4ος Ημιμαραθώνιος δρόμος στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση που διοργανώνεται από τον τοπικό δήμο σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς, τα αθλητικά σωματεία ΓΕ Αγρινίου, ΑΟ Αγρινίου, Κόνδωρ ΠΑΣ Ιωνικός 80′, ΑΣ Δόξα Καινουργίου, Πρότυπος Αθλητική Ακαδημία υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δείτε την προκύρηξη.

Share

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
4ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (21,1 ΧΛΜ.)
Στη μνήμη ‘’ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ ‘’
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 – ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, και τα αθλητικά σωματεία ΓΕ Αγρινίου, ΑΟ Αγρινίου ο ΄΄Κόνδωρ΄, ΠΑΣ Ιωνικός 80΄, ΑΣ Δόξα Καινουργίου, Πρότυπος Αθλητική Ακαδημία και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου με την επωνυμία:

«4ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21,1 χλμ.) «Μιχάλης Κούσης»,

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
Α. Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» 21,1 χλμ.
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» – 21,1 χλμ.
2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΑΓΡΙΝΙΟ
Εκκίνηση: ώρα 11:00, χωριό Δογρή
Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο
Διαδρομή:
Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά και περνάει από τις παρακάτω τοποθεσίες:
Αφετηρία: Δογρή – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο – Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική Οδός – Χαριλάου Τρικούπη – Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο. Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 20 χρονών και πάνω (γεν. 1991 και μεγαλύτεροι).

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.

Χρηματικά έπαθλα έχουν προβλεφθεί για τους έξι (6) πρώτους αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης (βλ. παρακάτω)

Στους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα:
1. 18-29 ετών Α & Γ
2. 30-39 ετών Α & Γ
3. 40-49 ετών Α & Γ
4. 50-59 ετών Α & Γ
5. 60-69 ετών Α & Γ
6. 70+ ετών Α & Γ

6. ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά με email ή με fax μέχρι την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση.
Οι Σύλλογοι μπορούν να εγγράψουν τους αθλητές τους με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας τη σχετική επισυναπτόμενη φόρμα.

Fax: 26410 27451
e-Mail: info@ pktsitsimelis.gr

7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές από το Αγρίνιο στο χώρο Αφετηρίας με μέσα της διοργάνωσης.

Ώρα αναχώρησης: 9.30 π.μ.
Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός – σχολικό συγκρότημα Λορέντζου Μαβίλη.

8. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο 4ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» καλύπτεται με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

9. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά σε 4 σταθμούς: 5ο, 10ο, 15ο & 18ο χλμ.
Στην Αφετηρία θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό.
Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά αναψυκτικά.

10. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ / ΝΤΟΥΣ
Μετά τον τερματισμό, δίνεται η δυνατότητα για αποδυτήρια και ντους στους αθλητές που τερματίζουν. Η μεταφορά στο Εθνικό Στάδιο Αγρινίου γίνεται με μέσα της διοργάνωσης.

11. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές: Στις 14:00, λίγα μέτρα από το χώρο του τερματισμού θα παρασχεθεί σε όλους τους αθλητές γεύμα. Για τους αθλητές και Συλλόγους Δρομέων που θα δηλώσουν έγκαιρη ομαδική συμμετοχή, παρέχεται από τους διοργανωτές η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με τον εξής τρόπο:

Α) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Αθήνα (το Σάββατο 19.3.2011, ώρα αναχώρησης 14.30μ.μ., μπροστά από τα γραφεία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λ. Συγγρού 137) μαζί με τους αθλητές-τριες που έχουν επιλεγεί και διαμένουν στη περιοχή της πρωτεύουσας. Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 20/3 αναχώρηση ώρα 15.00.

Β) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Θεσσαλονίκη (το Σάββατο 19.3.2011, ώρα αναχώρησης 9.00π.μ., μπροστά από το Καυτανζόγλειο Στάδιο μαζί με τους αθλητές-τριες που έχουν επιλεγεί και διαμένουν στη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η οριστικοποίηση του δρομολογίου θα γίνει μετά την τελική δήλωση των συμμετοχών της περιοχής. Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 20/3 αναχώρηση ώρα 15.00.

Γ) Επίσης τη μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Πάτρα (την Κυριακή 20.3.2011, ώρα αναχώρησης 8.00 π.μ. μπροστά από τα γραφεία της ΕΑΣ ) για τους αθλητές-τριες που έχουν δηλωθεί από τα σωματεία της Ε.Α.Σ. Βόρειας Πελ/νησου και τους δρομείς της Πάτρας. Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 20/3 αναχώρηση ώρα 15.00.

Δ) Σε όλους τους αθλητές – τριες, που θα αγωνιστούν ο Δήμος ΑΓΡΙΝΊΟΥ – θα παραθέσει γεύμα αμέσως μετά το τέλος των αγώνων.

Παρέχεται φιλοξενία (1 διανυκτέρευση με διατροφή, σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο) των επιλεγμένων αθλητών – τριών, καθώς και ένα μέρος του συνολικού αριθμού δωματίων των Συλλόγων Δρομέων Υγείας.

Ε) Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση των Συλλόγων και διαμονή, για να καλυφθεί οικονομικά πρέπει από πριν να έχει συμφωνηθεί με τους διοργανωτές.

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ – ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά τους όρους της φιλοξενίας και την μετακίνηση Τηλ.: 26410 26468 – 55655 κ. Κατσαρή Ντίνα., 6973435379 Τσώνη Μαρία.
Για οποιαδήποτε πληροφορία τεχνικού ενδιαφέροντος επικοινωνείτε με τον τεχνικό Σύμβουλο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ . Ποσονίδη Χαράλαμπο 6945774785 και τον Υπεύθυνο του αγώνα από το Δήμο Αγρινίου κ. Μπαμπαρούτση Διονύση 6977591714.

12) ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Α- Γ.
1) Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα επιβραβεύεται η αγωνιστική προσπάθεια και επιτυχία των ΕΞΙ (6) πρώτων νικητών – τριών της κατηγορίας Α-Γ, με τα παρακάτω «χρηματικά βραβεία»:

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
1ος – 1η 1.000,00€
2ος – 2η 600,00€
3ος – 3η 400,00€
4ος – 4η 300,00€
5ος – 5η 200,00€
6ος – 6η 100,00€

Μετά την ημερομηνία αυτή, δηλώσεις για μεμονωμένους αθλητές μπορούν να γίνονται μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία.

13) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ.
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
– Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
– Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12/13/5/2018: Αγώνες 10, 20, 30, 50 & 80 χλμ. στο Τείχιο
8ος Επιδαύριος Δρόμος
28-5-2017: Μία ιστορική διαδρομή πολιτισμού και αθλητισμού
TheTOC Merrython 2016
11-12-2016: Για τρίτη φορά θα διεξαχθεί ο TheTOC Merrython που περιλαμβάνει αγώνες 5 & 10 χλμ. στο κέντρο της Αθήνας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο