Δρόμος μνήμης

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου διοργανώνουν την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. στην Άνω Κερασιά αγώνα δρόμου μνήμης-θυσίας.

Share

Ο  Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου διοργανώνουν την Κυριακή 8 Μαΐου  και ώρα 11.00 π.μ. στην Άνω Κερασιά αγώνα  δρόμου μνήμης-θυσίας.
Οι δρομείς θα  καλύψουν  απόσταση 8 χιλιομέτρων σε υψόμετρο  800 μέτρων και θα περιλαμβάνει τη  χωμάτινη διαδρομή από την Άνω Κερασιά προς την Ιερά Μονή Φλαμουρίου και επιστροφή. Σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του Βορείου Πηλίου, που μαγνητίζει με το φυσικό κάλλος της, όσοι  επιλέξουν να τρέξουν στον  9ο Αγώνα δρόμου Μνήμης-Θυσίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις  ομορφιές του  τόπου.
Πριν τον αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, την εκκλησία που πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς το 1944, που είχαν κάψει τότε  και τους οικισμούς της Άνω  και Κάτω Κερασιάς. 
Ο αγώνας πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά  και δρομείς από κάθε γωνιά της χώρας θα βρεθούν στην αφετηρία του αγώνα που έχει γίνει πλέον θεσμός. Έτσι, συνδυάζοντας το αθλητικό πνεύμα με την απόδοση τιμής  σε όσους θυσιάστηκαν  και έζησαν στον ιστορικό  τόπο, η οργανωτικη επιτροπή καλεί τους αθλητές να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη διοργάνωση ώστε να απολαύσουν όλοι το ξεχασμένο Βόρειο Πήλιο με τη μοναδική φυσική του ομορφιά και να περάσουν μια ευχάριστη μέρα στο βουνό. Όσοι συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να έχουν εξετασθεί πρόσφατα από γιατρό και να τρέξουν με δική τους ευθύνη.
Επίσης για μικρές κατηγορίες έως 13 ετών, θα γίνει και μία  διαδρομή 1.000 μέτρων.
Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα, ενώ στους συμμετέχοντες θα  δοθούν μετάλλια και διπλώματα.
Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής:
Μέχρι 19 ετών, από 20 έως 29 ετών, από 30 έως 39 ετών, από 40 έως 49 ετών, από 50 έως 59 ετών, από 60 έως 69 ετών και από 70 ετών και άνω.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να ζητήσουν πληροφορίες  στο  τηλέφωνο και fax: 24210-71770 κ. Κ. Κυριαζής.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1oς Αγώνας Δρόμου Προυσού - Prousos Run
Αγώνας για πρώτη φορά στον Προυσό
The Toc Merrython 2014
Με μεγάλη επιτυχία το 1ο THE TOC MERRYTHON!
ANAτρέχω στην Αρκαδία
Τo Πολιτιστικό Κέντρο και το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Βαλτεσινίκου, του Δήμου Γορτυνίας, προκηρύσσουν τον 4ο λαϊκό αγώνα ορεινού δρόμου στο μονοπάτι των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 το πρωί στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας με το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία».
Back to Top