Δρόμος μνήμης

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου διοργανώνουν την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. στην Άνω Κερασιά αγώνα δρόμου μνήμης-θυσίας.

Share

Ο  Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου διοργανώνουν την Κυριακή 8 Μαΐου  και ώρα 11.00 π.μ. στην Άνω Κερασιά αγώνα  δρόμου μνήμης-θυσίας.
Οι δρομείς θα  καλύψουν  απόσταση 8 χιλιομέτρων σε υψόμετρο  800 μέτρων και θα περιλαμβάνει τη  χωμάτινη διαδρομή από την Άνω Κερασιά προς την Ιερά Μονή Φλαμουρίου και επιστροφή. Σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του Βορείου Πηλίου, που μαγνητίζει με το φυσικό κάλλος της, όσοι  επιλέξουν να τρέξουν στον  9ο Αγώνα δρόμου Μνήμης-Θυσίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις  ομορφιές του  τόπου.
Πριν τον αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, την εκκλησία που πυρπολήθηκε από τους Γερμανούς το 1944, που είχαν κάψει τότε  και τους οικισμούς της Άνω  και Κάτω Κερασιάς. 
Ο αγώνας πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά  και δρομείς από κάθε γωνιά της χώρας θα βρεθούν στην αφετηρία του αγώνα που έχει γίνει πλέον θεσμός. Έτσι, συνδυάζοντας το αθλητικό πνεύμα με την απόδοση τιμής  σε όσους θυσιάστηκαν  και έζησαν στον ιστορικό  τόπο, η οργανωτικη επιτροπή καλεί τους αθλητές να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη διοργάνωση ώστε να απολαύσουν όλοι το ξεχασμένο Βόρειο Πήλιο με τη μοναδική φυσική του ομορφιά και να περάσουν μια ευχάριστη μέρα στο βουνό. Όσοι συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει να έχουν εξετασθεί πρόσφατα από γιατρό και να τρέξουν με δική τους ευθύνη.
Επίσης για μικρές κατηγορίες έως 13 ετών, θα γίνει και μία  διαδρομή 1.000 μέτρων.
Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα, ενώ στους συμμετέχοντες θα  δοθούν μετάλλια και διπλώματα.
Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής:
Μέχρι 19 ετών, από 20 έως 29 ετών, από 30 έως 39 ετών, από 40 έως 49 ετών, από 50 έως 59 ετών, από 60 έως 69 ετών και από 70 ετών και άνω.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να ζητήσουν πληροφορίες  στο  τηλέφωνο και fax: 24210-71770 κ. Κ. Κυριαζής.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mionia Run 2022 - 3oς Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου Φωκίδας
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
6ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου "Μνήμες Λιγνίτη"
Με μεγάλο νικητή τον Μιχάλη Παρμάκη πραγματοποιήθηκε ο 6ος Πανελλήνιος δρόμος “Μνήμες Λιγνίτη” στην Πτολεμαϊδα. Στις γυναίκες επικράτησε η Σόνια Μπουδούρη.
9ος Ημιμαραθώνιος Λίμνης Βεγορίτιδας (ακυρώνεται)
9-3-2019: Αγώνες 21 & 5 χλμ. στη Βεγορίτιδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο