PROκλητικά ανανεωμένο!

Με αρκετές αλλαγές θα πραγματοποιηθεί ο 5ος αγώνας alpamayoPRO Trail Race στις 15 Μαΐου στην Πάρνηθα. Η χάραξη νέας διαδρομής για τον μαραθώνιο επιτρέπει την ένταξή του στη λίστα των εγκεκριμένων αγώνων του Ultra Trail Du Mont Blanc ενώ και η Μεγάλη διαδρομή γίνεται… μεγαλύτερη! Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Εσείς θα δεχτείτε την πρό(σ)κληση;

Share

Όλα είναι έτοιμα και οι εγγραφές για τις τρεις διαδρομές του αγώνα AlpamayoPRO Trail Race του 2011 άνοιξαν από την Παρασκευή 04/03/2011. Όσοι από εσάς έχετε λάβει μέρος στον αγώνα του 2010 σύντομα θα ειδοποιηθείτε μέσω newslleter για την ενεργοποίηση των εγγραφών.  Αν πρόκειται να συμμετάσχετε για πρώτη φορά παρακαλούμε ενημερωθείτε αρχικά από το πεδίο RACE INFO για την έγκυρη διαδικασία εγγραφής μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα www.trailrace.gr

Η πέμπτη επανάληψη του αγώνα θα γίνει όπως κάθε χρόνο στην Πάρνηθα, την Κυριακή 15 Μαΐου. Από φέτος όμως θα υπάρχουν αρκετές και σημαντικές αλλαγές στον αγώνα. Η νέα χάραξη της Μαραθώνιας διαδρομής, χορηγία της Salomon, έχει μήκος 43 χλμ. και 2800 μέτρα θετικής υψομετρικής. Με αρκετές πηγές και δύο μόνο βασικούς σταθμούς ανεφοδιασμού, στα καταφύγια Φλαμπούρι και Μπάφι, δίνει μεγάλη σημασία στην ημι-αυτονομία των αθλητών. Η τεχνική δυσκολία αυξάνεται σημαντικά αφού μόνο για 1,5 χλμ οι αθλητές θα κινηθούν σε δασικό χωματόδρομο ενώ όλη η υπόλοιπη διαδρομή κινείται σε μονοπάτια. 

Οι παραπάνω αλλαγές επιβραβεύτηκαν από την διοργάνωση του Ultra Trail Du Mont Blanc και από φέτος ο αγώνας θα είναι στη λίστα εγκεκριμένων αγώνων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους τερματίσαντες να κερδίσουν 1 βαθμό για την συμμετοχή τους στους αγώνες του 2012. Αυτός ο βαθμός είναι απαραίτητος σε όσους θελήσουν να τρέξουν στο CCC ή στο TDS, μήκους 105 και 110 χλμ αντίστοιχα ή με έναν ακόμη αγώνα που δίνει 4 πόντους να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στη μεγάλη διαδρομή των 166 χλμ. ή οποία απαιτεί 5 πόντους από δύο μόνο αγώνες! 
Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη διαδρομή δε συστήνεται σε αρχάριους δρομείς και απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία για την ολοκλήρωσή της.

Επιπλέον αποφασίστηκε η επιμήκυνση της Μεγάλης διαδρομής από 21 στα 25 χλμ η οποία για φέτος θα έχει μεγάλο χορηγό την Buff. Η νέα χάραξη ανεβάζει τους δρομείς στο ορειβατικό καταφύγιο Φλαμπούρι το οποίο θα αποτελεί κόμβο αφού θα περνούν και οι δύο μεγάλες διαδρομές του αγώνα, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει ένας πλήρης σταθμός ανεφοδιασμού. Με την αλλαγή υπολογίζεται ότι ο χρόνος του πρώτου αθλητή θα αυξηθεί περίπου 20 με 25 λεπτά.

Δηλώσεις εγγραφής από την Παρασκευή 4 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Μαϊου εκτός αν συμπληρωθεί νωρίτερα το όριο συμμετοχών, το οποίο για φέτος είναι τα 400 άτομα για όλες τις διαδρομές.

Aκριβή περιγραφή κάθε διαδρομής, λεπτομέρειες για όλη την εκδήλωση και τη φόρμα εγγραφής μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα www.trailrace.gr

  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος Δρόμος του Γιοφυριού
Δείτε τις πληροφορίες του αγώνα
7ος Μαραθώνιος Ολυμπίας - Olympia Marathon 2023 - Ακύρωση
Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη της διοργάνωσης
Στη μαγευτική Πιερία
Ένα διήμερο γεμάτο δράση στη μοναδική Σφενδάμη στην Πιερία υπόσχεται το γνωστό πια στους δρομείς αλλά και στους ποδηλάτες βουνού, Sfendami Mountain Festival 2011 που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 16 & 17 Απριλίου. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ δράσης που περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος και ορεινού ποδήλατου για όλες τις ηλικίες, σεμινάρια με αθλητικό (ποδηλατικό και τρεξιματικό) περιεχόμενο, αλλά και έκθεση αθλητικών ειδών.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο