Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εγγραφές για τη Ζήρεια!

Συνεχίζεται η περίοδος εγγραφών για τον πρώτο αγώνα της σειράς Skyrunning World Series Trials που ξεκινά και στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Ζήρεια Κορινθίας στις 29 Μαΐου. Η διαδρομή θα είναι πιο δύσκολη από πέρυσι αλλά σίγουρα πιο προκλητική και πιο ενδιαφέρουσα ενώ οι νικητές θα ταξιδέψουν ως τους Δολομίτες για να συμμετάσχουν στο 14ο Dolomites SkyRace τέλος Ιουλίου. Μπείτε τώρα στο www.zccr.gr και δηλώστε και εσείς τώρα συμμετοχή!

Share

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εγγραφές στον φετινό αγώνα της Ζήρειας.
Η διαδρομή θα είναι πιο δύσκολη από πέρυσι αλλά σίγουρα πιο προκλητική και πιο ενδιαφέρουσα μιας και θα περνάει από την κορυφή της Ζήρειας σε υψόμετρο 2.374μ. Το μήκος αγγίζει τα 38χλμ και η θετική υψομετρική διαφορά εκτοξεύεται στα 3050μ!

Για τη συμμετοχή στον αγώνα, δεν θα υπάρχουν κριτήρια ή αγωνιστικές προϋποθέσεις. Παρόλα αυτά, ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας του πρέπει να αποθαρρύνει τον άπειρο ή αρχάριο δρομέα. Για την ασφάλεια των αθλητών και τον έγκαιρο τερματισμό τους θα υπάρχουν 2 χρονικά όρια αποκλεισμού, στο 21ο και 29ο χλμ, στις 5 και 6,5 ώρες αντίστοιχα, μία ώρα λιγότερο δηλαδή από πέρυσι. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8:30, στην πλατεία της Γκούρας Κορινθίας και ο αγώνας θα κλείσει 10 ώρες μετά την έναρξή του.

Θέλοντας να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του αγώνα και την καλύτερη δυνατή οργάνωση σε μια δύσκολη συγκυρία, οι διοργανωτές θα θέσουν ένα ανώτατο όριο συμμετοχών που θεωρούν ότι μπορούν να διαχειριστούν, με βάση την περσινή εμπειρία. Έτσι, στον αγώνα θα συμμετέχουν οι πρώτοι 250 αθλητές και αθλήτριες που θα δηλώσουν συμμετοχή. Το κόστος συμμετοχής θα παραμείνει 20€ και σε επόμενη ενημέρωση θα αναφέρθούν αναλυτικά όλες οι παροχές, τα αναμνηστικά για όλους τους αθλητές και τα μεγάλα δώρα προς τους νικητές.

Και φέτος η μικρή διαδρομή
Εκτός από το μεγάλο αγώνα, θα υπάρχει και μία πολύ μικρότερη διαδρομή, για τους αρχάριους δρομείς που θα έχει όλα τα στοιχεία ενός αυθεντικού trail αγώνα (μονοπάτια, δασικούς δρόμους, υψομετρική διαφορά, σταθμούς τροφοδοσίας) σε πολύ μικρότερη όμως κλίμακα. Ο χειμώνας έπιασε φέτος για τα καλά τη Ζήρεια οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα καταγραφεί με ακρίβεια η διαδρομή και θα υπάρξει άμεση ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας του RUNNER και της ιστοσελίδα του αγώνα

Μεταφορά
Λόγω της ακριβής – πλεόν – μετακίνησης (βενζίνες – διόδια), θα επαναληφθεί, όπως και στο νυχτερινό αγώνα, η λύση του Trail Bus, που ίσως αυτή τη φορά φανεί χρήσιμη. Με ένα συμβατικό αυτοκίνητο 1.400cc υπολογίστε από Αθήνα περίπου 55 ευρώ μετ’επιστροφής, εκ των οποίων τα 14,90€ είναι τα διόδια. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 20€ και το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί με κατεύθυνση τη Γκούρα το απόγευμα του Σαββάτου και προς την Αθήνα αργά το απόγευμα της Κυριακής. Θέση στο Trail Bus μπορούν να έχουν και οι συνοδοί των αθλητών. Η λύση αυτή, εκτός από την οικονομική διευκόλυνση που προσφέρει, βοηθάει τόσο περιβαλλοντικά όσο και χωροταξικά, μη επιβαρύνοντας έτσι το ορεινό γραφικό χωριό της Γκούρας.

Πρόγραμμα μεταφοράς αθλητών από Αθήνα για το ZCCR
Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια των λεωφορείων που θα πάνε τους αθλητές και τους συνοδούς τους από την Αθήνα στη Γκούρα Κορινθίας όπου και θα διεξαχθεί ο ZCCR, πρώτος αγώνας Skyrace στην Ελλάδα.
Σάββατο 28 Μαΐου 2011
Αναχώρηση από το Πεδίο του Άρεως στις 15:00 με ενδιάμεση στάση στο Χαϊδάρι (15:30) και στον Ισθμό (16:15). Προβλεπόμενη ώρα άφιξης 17:30.
Κυριακή 29 Μαΐου 2011
Αναχώρηση από τη Γκούρα Κορινθίας στις 19:30 και με τις αντίστροφες στάσεις, άφιξη στο Πεδίο του Άρεως στις 22:00 περίπου.
Για να πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο, πρέπει να συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός επιβατών ανά λεωφορείο.
Το λεωφορείο δεν απευθύνεται μόνο στους αθλητές αλλά και στους συνοδούς τους. Καταληκτική ημερομηνία κράτησης 10/05/2011.

Δώρα των νικητών
Οι δυνατοί αθλητές όμως έχουν ακόμα ένα λόγο για να βάλουν τα δυνατά τους καθώς ο Μεγάλος Νικητής και η Μεγάλη Νικήτρια της 2ης Αγωνιστικής Διάσχισης Ζήρειας θα ταξιδέψουν ως τους Δολομίτες για να συμμετάσχουν στο 14ο Dolomites SkyRace, στο Vertical Kilometer® και 21km SkyRace® στις 22 και 24 Ιουλίου!
Το ταξίδι του Νικητή είναι μια προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Fairways Adventure Travelling (Μακεδονίας 6 Χαλάνδρι – 2103250067)
Το ταξίδι της Νικήτριας είναι μια προσφορά του αθλητικού καταστήματος Pulse 100 (Τατοΐου 102 Ν.Ερυθραία – 2106203155)

Με σύμμαχο το RUNNER
Χορηγός επικοινωνίας στη νέα αυτή εξέλιξη του αγώνα της Ζήρειας θα είναι το περιοδικό RUNNER καθώς και η ιστοσελίδα www.runnermagazine.gr. Με τακτική και έγκυρη ενημέρωση στον ιστότοπο αλλά και στις σελίδες του περιοδικού θα μπορείτε να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ενημερώσεις σχετικά με το 1st Skyrunning World Series Trials στην Ελλάδα!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισσωρία Άρτεμις 2019
6-10-2019: Αγώνας από το Σκουτάρι στον Κότρωνα
5ος Αγώνας  για την «Καρδιά του Παιδιού»
27-1-2019: Αγώνας 7 χλμ. στο Φόδελε
Run for you
1-6-2014: Την Κυριακή 1 Ιουνίου η Sportevent θα διοργανώσει τον 2ο αγώνα της σειράς “Run for you” στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο