Στο βουνό του Πηλίου

Στα μονοπάτια του Πηλίου θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν οι συμμετέχοντες του ορεινού αγώνα δρόμου 25 χλμ. “Κένταυρος” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου. Δηλώσεις συμμετοχής έως το όριο των 300 δρομέων ΄μέχρι και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

Share

Ο Αθλητικός σύλλογος Αγριάς “ΑΘΛΟΣ” με την υποστήριξη του Δήμου Αγριάς και του Αθλητικού Οργανισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (ΑΟΝΑΜ) διοργανώνει τον 5ο Κένταυρο Ημιμαραθώνιο την Κυριακή 13 Μαρτίου απόστασης 25 χλμ.

Περιγραφή Διαδρομής
Η διαδρομή ξεκινά από την παραλία της Αγριάς στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Αγριάς, 7 μόλις χιλιόμετρα μετά από τον Βόλο και παραλιακά στον Παγασητικό Κόλπο. Στην αρχή ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο Αγριάς (οδός Τριανταφύλλου) που οδηγεί στο δημοτικό γήπεδο Αγριάς και στη συνέχεια στον οικισμό Ανεμούτσα με το εκκλησάκι του Σταυρού. Από εκεί συνεχίζει στην τοποθεσία «Παναγίτσα» με το ομώνυμο εκκλησάκι πάντα σε αγροτικό δρόμο και κατά μικρά μέρη τσιμεντόδρομο μέχρι τον κεντρικό δρόμο Αγριά – Δράκεια που τον κόβει σχεδόν κάθετα (100 μέτρα δεξιά). Στη συνέχεια κατηφορίζει σε δύσβατο δασικό δρόμο και μονοπάτι μέχρι το μεγάλο ρέμα και το τοξωτό γεφύρι του «Μίχου». Από κει ανηφορίζει σε μονοπάτι και καλντερίμι στο χωριό Δράκεια και αφού περάσει μέσα από την κεντρική πλατεία του χωριού ανηφορίζει με καλντερίμια στην πάνω πλατεία της Δράκειας. Από εκεί σε καλντερίμι και δύσβατο δασικό δρόμο ανεβαίνει στα «Ισώματα» και συνεχίζει νοτιοανατολικά μέχρι την Αλικόπετρα στα 800 μέτρα υψόμετρο. Έπειτα κατηφορίζει σε δασικό και αγροτικό δρόμο μέχρι τη θέση «Παναγίτσα» στο ομώνυμο εκκλησάκι. Από εκεί ακολουθεί (τη διαδροομή ανάβασης) το χωματόδρομο για Ανεμούτσα, περνά από την εκκλησία του «Σταυρού» και κατηφορίζει μέχρι και την Αγριά. Πάνω από το δημοτικό γήπεδο Αγριάς τρέχουμε σε τσιμεντόδρομο και τελειώνουμε σε ασφάλτινο δρόμο μέχρι την παραλία της Αγριάς.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής
Η γραμματεία θα λειτουργεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στην παραλία της Αγριάς μπροστά το μνημείο «Ηρώων» από τις 08:00 έως τις 11:00. Οι αθλητές θα πρέπει να παραλάβουν τα νούμερά τους από την γραμματεία τις καθορισμένες ώρες.

Ώρα εκκίνησης
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από την παραλία στην Αγριά στις 12:00 στις 13 Μαρτίου 2011 και οι απονομές θα γίνουν στον ίδιο χώρο, στην παραλία της Αγριάς το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 16:00.

Σταθμοί τροφοδοσίας
Κατά τη διάρκεια του αγώνα «Κένταυρος 2010» θα υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού ανά 6 χιλιόμετρα περίπου. Στους σταθμούς τροφοδοσίας και ανεφοδιασμού θα παρέχονται σε όλους τους αθλητές/τριες τα πιο κάτω:
• Νερό και ισοτονικά ποτά
• Αλμυρά σνακ και ξηροί καρποί

Κύπελλα, μετάλλια, διπλώματα
Στους τρεις πρώτους νικητές ανδρών και γυναικών θα δοθούν κύπελα. Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν έγκαιρα τον αγώνα μέσα στους προκαθορισμένους χρόνους.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα www.kutp.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ios Adventure 2020
Αγώνες στην Ίο
1ος Αγώνας Δρόμου Κουνόπετρας στην Κεφαλονιά
21-8-2016: Ο ΕΠΣ η «Κουνόπετρα» σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΚΕ και τον ΣΔ Κεφαλληνίας διοργανώνουν την Κυριακή 21 Αυγούστου αγώνα δρόμου 5 χλμ. στην περιοχή της Παλλικής.
19ος Αγώνας Δρόμου "Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου"
25-6-2017: Για μια ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί, ο 19ος Αγώνας Δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου”.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο