Σημαντικές συμμετοχές στην Πεντέλη

Oλοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον 4ο αγώνα της σειράς “New Balance Mountain Cup 2010” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στην περιοχή της Πεντέλης. Το επίπεδο του αγώνα αναμένεται ιδιαίτερο υψηλό καθώς ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι οι Μ. Γαζέα, Α. Συλαίου, Γ. και Π. Βουτσινάς, όλοι μέλη της ομάδας της New Balance, ο Δ. Θεοδωρακάκος και πολλοί ακόμα κορυφαίοι δρομείς.

Share

Με κύριο στόχο να διαδώσει και να αναπτύξει το ορεινό τρέξιμο και να δώσει την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν την φυσική ομορφιά των βουνών και να ανακαλύψουν την ξεχωριστή εμπειρία, που προσφέρει το τρέξιμο στη φύση το “New Balance Mountain Cup 2010” διοργανώνει τον 4ο του αγώνα στην Πεντέλη. Φαίνεται ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας έκανε αρκετούς ανθρώπους να αγαπήσουν το τρέξιμο είτε στην άσφαλτο είτε στο βουνό, καθώς οι εγγραφές έφτασαν τις 250 δύο ημέρες νωρίτερα από το χρονικό όριο που είχε τεθεί. Επί τόπου εγγραφές θα γίνουν δεκτές μόνο αν υπάρξουν ακυρώσεις και υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν 10-15 διαθέσιμες θέσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι αναμένεται έντονος συναγωνισμός αφού θα συμμετάσχουν αθλητές όπως ο νικητής του πανελληνίου πρωταθλήματος μαραθωνίου πριν από δύο μόλις εβδομάδες Μιχάλης Παρμάκης, οι Μάγδα Γαζέα, Ασημίνα Συλαίου, Γρηγόρης και Παναγιώτης Βουτσινάς, όλοι μέλη της ομάδας της New Balance, καθώς και οι Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Νίκος Κωστόπουλος, Γιάννης Μαρής, Αμαλία Ματθαίου, Andreas Bauer, Georg GanglBauer, Ευγένης Ζακυνθινός, Περικλής Θεοφίλου και Δημήτρης Μπέζας.

Αν και είναι νωρίς ακόμα ο καιρός προβλέπεται καλός, αν και η πίσω πλευρά της Πεντέλης έχει υγρασία, ειδικά τις πρωινές ώρες.

Διαδρομή
Η απόσταση των 12 χλμ. έχει αρκετή ανηφόρα κυρίως στο πρώτο μέρος, ενώ κατηφορίζει έντονα στον δρόμο προς τον τερματισμό. Η βλάστηση είναι ιδιαίτερα πυκνή μέσα στο μονοπάτι που καλύπτει σχεδόν το 50% της διαδρομής. Οι δρομείς θα περάσουν από τα εκκλησάκια του Άγιου Νικήτα και Άγιου Λουκά, ενώ στην κορυφή θα περάσουν περιμετρικά και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Η αθροιστική θετική υψομετρική διαφορά είναι 470μ. Θα υπάρχει ένας σταθμός υδροδοσίας στην κορυφή, τον οποίο θα συναντήσετε δύο φορές. Συγκεκριμένα ισχύουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για την διαδρομή:
– 12 χλμ. – Αθροιστική ανάβαση 470 μ., δασικός δρόμος 38%, μονοπάτι 45%, άσφαλτος 17%, 2 ενδιάμεσοι σταθμοί υδροδοσίας (4ο χλμ. & 8ο χλμ.).
Αν υπάρχει υγρασία η βροχή, το έδαφος γίνεται αρκετά γλιστερό οπότε θεωρούμε απαραίτητη σε κάθε περίπτωση την χρήση trail παπουτσιών με όσο γίνεται καλύτεορ grip – κράτημα. Ο αγώνας ΔΕΝ προσφέρεται για κλασικά δρομικά παπούτσια!

Ο αγώνας έχει συντελεστή δυσκολίας 4 (με συντελεστή 1 ο πιο εύκολος, με 5 ο πιο δύσκολος).
Επίσης με βάση το σύστημα αξιολόγησης του Μαραθωνίου Ολύμπου, ο αγώνας έχει τους ακόλουθους δείκτες:
12χλμ – Αξιολόγηση ΟΜ: 16,7 – Καλύπτει τα κριτήρια του 20% (δείκτης ανάβασης 39).

Επίσης είναι σημαντικό οι δρομείς να έρθουν όσο γίνεται νωρίτερα στην γραμματεία για να παραλάβουν τους αριθμούς τους, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι ουρές και ο συνωστισμός καθώς υπάρχουν 250 δηλώσεις!
Καλό είναι να παραλάβετε τα νούμερά σας πριν τις 8 το πρωί.

Για περισσότερες πληροφορίες και χάρτες σχετικά με τη διαδρομή πατήστε εδώ.

Αρχείο διαδρομών των βουνών της Αθήνας για GPS
Αν θέλετε να βρείτε σε μορφή GPX για GPS συσκευές, όλες τις διαδρομές που έχουν σχεδιαστει τα τελευταία 2 χρόνια, στα βουνά γύρω από την Αθήνα πατήστε εδώ.

Οδηγίες Πρόσβασης στην εκκίνηση του αγώνα στον Διόνυσο
Όσοι προσέλθουν με αυτοκίνητα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις οδηγίες που αφορούν τους χώρους στάθμευσης καθώς οι διαθέσιμοι χώροι στην περιοχή είναι περιορισμένοι και θέλουμε να αποφύγουμε όσο το δυνατό περισσότερο την χρήση δημοσίας οδού από τους δρομείς. Ως εκ τούτου οι επιλογές μας για την εκκίνηση περιορίστηκαν και μαζί με αυτές και οι επιλογές των αθλητών για χώρους στάθμευσης. Δείτε παρακάτω τις σχετικές οδηγίες και τις υποδείξεις για του χώρους parking που προτείνουμε.

Οδηγίες για πρόσβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς
Μέχρι την Κηφισιά ο καλύτερος τρόπος να φτάσει κάποιος με τα μέσα μαζικής μετακίνησης είναι η χρήση του Ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ή των λεωφορείων που οδηγούν στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς. Από εκεί βγαίνοντας στην Κηφισίας στο ύψος του κέντρου της Κηφισιάς, επιβίβαση με το λεωφορείο της γραμμής 536, και με αποβίβαση στην στάση “Αμαδρυάδες” στον Διόνυσο (η αμέσως επόμενη από την στάση Προφήτης Ηλίας) και περπάτημα 700μ θα είστε στην γραμμή εκκίνησης!

Οδηγίες για οδηγούς αυτοκινήτων
Συνεχίζετε επί της Λεωφόρου Κηφισίας και μετά την Κηφισιά. Στην συνέχεια μετονομάζεται σε Λεωφόρου Ελευθ. Βενιζέλου και μετά σε Λεωφ. Θησέως (μετά την Ν. Ερυθραία). Παιρνόντας και την Πολιτεία έχετε το νου σας στο δεξί σας χέρι (πριν φτάσετε Άνοιξη) να δείτε την πινακίδα και τα φανάρια στην διασταύρωση που λέει “Προς Διόνυσο” και “Προς Νέα Μάκρη”. Εκεί στρίβετε δεξιά για να μπείτε στην Λ. Διονύσου (περιοχή “Δροσιά”), την οποία και ακολουθείτε για 2χλμ. 200m πριν περάσετε το βενζινάδικο “Avin” δεξιά σας είναι η οδός “Αμαδρυάδων” που έχει και την σχετική στάση λεωφορείου. Εκεί στρίβεται δεξιά και ανεβαίνεται την ανηφόρα, και παιρνόντας την μεγάλη κυκλική πλατεία (Πλατεία Σεμέλης) παρκάρετε, καθώς είστε μόλις 200μ από την εκκίνηση και μετά δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης. O χώρος της εκκίνησης βρίσκεται αν συνεχίσετε προς τα πάνω την οδό Αμαδρυάδων μέχρι το τέρμα της και στρίψετε για λίγο αριστερά επί της οδού Χλωριδών.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΧΛΩΡΙΔΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ος Αγώνας Δρόμου «Γρηγόρης Λαμπράκης»
19-10-2014: Ο Σ.ΔΡΟ.ΚΟ.ΝΙ.ΚΕΡ και οι επιτροπές Ειρήνης Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, πραγματοποιούν στις 19 Οκτωβρίου 2014, αγώνα δρόμου στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Λιοφίλια 2021 - Η νύχτα των 10.000μ.
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
2o Artemisio Trail Run 21km
25-9-2016: Αγώνας για δρομείς και περιπατητές στην Καρυά Αργολίδας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο