16ος Ορεινός Αγώνας Μνήμης Άνω Κερασιάς – Νέα ημερομηνία

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Share
16ος Ορεινός Αγώνας Μνήμης Άνω Κερασιάς

Την Κυριακή 25 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Άνω Κερασιά Μαγνησίας ο 16ος Ορεινός Αγώνας Μνήμης Άνω Κερασιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 17 & 6χλμ.

Προσοχή: Ο αγώνας είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 18 Μαΐου, αλλά άλλαξε ημερομηνία λόγω καιρικών συνθηκών. Για όσους έχουν κάνει την εγγραφή τους και δεν μπορούν να συμμετέχουν τη νέα ημερομηνία η διοργάνωση κάνει επιστροφή χρημάτων. Δείτε περισσότερα εδώ.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

16ος Ορεινός Αγώνας Μνήμης Άνω Κερασιάς – Προκήρυξη

Ο ΣΔΥ Βόλου-Κένταυρος συνδιοργανώνει με  τo Δήμο Ρήγα Φεραίου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς, την ΕΠΦΑ Μαγνησίας και το Ultra Pelion Trail,  υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, τον «16ο Ορεινό Αγώνα Μνήνης Άνω Κερασιάς» με διαδρομές 17χλμ. και 6 χλμ. καθώς και παιδικό αγώνα 500μ.  Πολύτιμες υπηρεσίες θα προσφέρει η  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και η  LIFE GUARD VOLOS.

Χρόνος και τόπος διεξαγωγής: Ο αγώνας θα διεξαχθεί  στις 25 Ιουνίου 2023 και περιλαμβάνει διαδρομές 17χλμ. και 6χλμ. Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό την ιστορική πλατεία της Άνω Κερασιάς, 27 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου και 32 χλμ. από την πόλη του Βελεστίνου.

Η εκκίνηση του αγώνα των 17 χλμ. θα δοθεί στις 09:30 της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023 ενώ των 6χλμ. στις 10:00  της ίδιας ημέρας από την Άνω Κερασιά. Ο παιδικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 12:00

Όριο συμμετεχόντων: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν συνολικά 200 δρομείς.

Διαδρομή αγώνα 17 χλμ.: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από την πλατεία της Άνω Κερασιάς. Η διαδρομή  περιλαμβάνει  δασικό δρόμο καθώς και μονοπάτι, μέσα σε δάσος από οξιές, δρυς και καστανιές.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης για την διαδρομή των 17 χλμ. είναι οι 4,5  ώρες.

Διαδρομή αγώνα 6χλμ. : Εκκίνηση από την πλατεία και διαδρομή σε αγροτικό δρόμο και μονοπάτι.  Ο αγώνας των 6χλμ.  δεν έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης.

Κατηγορίες- Απονομές : Περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.

Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες) 

Στον αγώνα των 17χλμ. θα γίνουν απονομές και στις εξής κατηγορίες:

  • Ανδρών :  α) Γενική , β) 18-35 ετών , γ) 36-50 ετών , δ) 51-65 ετών  , ε) 66 + ετών
  • Γυναικών:  α) Γενική , β) 18-35 ετών , γ) 36-50 ετών , δ) 51-65 ετών  , ε) 66 + ετών
    (Με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τρεις τουλάχιστον συμμετοχές).

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 17χλμ  έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους .

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 6χλμ έχουν και όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους με την έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 10 ευρώ για τον αγώνα των 17 χλμ. και 5 ευρώ για τον αγώνα των 6 χλμ. Ο παιδικός αγώνας είναι δωρεάν

Εγγραφές  αθλητών: Οι εγγραφές των αθλητών θα γίνονται έως  10/05/2023 12/06/2023 ή με τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετοχών .

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά εδώ και η πληρωμή με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR58 0172 6100 0056 1009 7836 842

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

  • Προσοχή στην αιτιολογία να αναγράφεται, ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ , ΑΠΟΣΤΑΣΗ
  • Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει εντός 5 ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή αλλά όχι αργότερα από 12/06/2023 που είναι και η καταληκτική ημερομηνία εγγραφών.
  • Σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη Τράπεζα τα έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές και πληρωμές.

Οι εγγραφές για τον παιδικό αγώνα θα γίνονται την ημέρα του αγώνα

Δήλωση  Υγείας:

Δηλώνετε, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιής για να συμμετέχετε στον «16ο Ορεινό αγώνα μνήμης Άνω Κερασιάς 2023 ». Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας.

Αποδοχή φωτογράφισης- βινεοσκόπησης: Δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

Διάβασα την προκήρυξη και αποδέχομαι τους όρους

Παροχές:

  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip χρονομέτρησης) (6χλμ. – 17χλμ)
  • Αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο
  • Αριθμός συμμετοχής
  • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (6χλμ. – 17χλμ)
  • Σνακ, φρούτο, χυμός και μπουκάλι νερό στον τερματισμό.
  • Αναμνηστικό t-shirt (6χλμ. – 17χλμ)

Υποστήριξη αθλητών-υγειονομική κάλυψη

  • Διαδρομή των 6 χλμ: με έναν σταθμό υδροδοσίας.
  • Διαδρομή των 17 χλμ. με τέσσερις σταθμούς υδροδοσίας-τροφοδοσίας.
  • Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς  καθώς και από εθελοντές διασώστες.

Παραλαβή Αριθμών :

  • Παραλαβή αριθμών θα γίνει το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023  και ώρα  18.00 έως 19.00 στο Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς  (Γιάννη Δήμου με Μεταμορφώσεως), για όσους μένουν στο Βόλο.
  • Την Κυριακή το πρωί στην αφετηρία του αγώνα από τις  07:30 έως τις 09:00 για τα 17χλμ και έως τις 9:30 για τα 6χλμ , στην πλατεία της Άνω Κερασιάς.
  • Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

Μέτρα Ασφάλειας  Δρομέων

Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθούν από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό, άμεσα οι εθελοντές & διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή.

  • Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.
  • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής. 
  • Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροποσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών. 
  • Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και να αφήνουν σκουπίδια μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας.

Παρατηρήσεις

  • Η διοργάνωση μπορεί να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
  • Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών.  
  • Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει, που δεν προβλέπεται στην προκήρυξη, αρμόδια να αποφασίσει είναι η οργανωτική  επιτροπή.
  • Τηλ Επικοινωνίας 6994583137 Κώστας Κυριαζής
  • Ηλ. ταχυδρομείο επικοινωνίας : [email protected]

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://sdyvkentavros.com/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ο Koutouki Trail Run
Δείτε περισσότερα
Πεντελικόν Μάραθων 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
3ος Αγώνας Δρόμου Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο