27ος Μαραθώνιος Βιέννης

Με πολύ καλές συμμετοχές, 30.000 δρομείς αλλά και υπό τη λάμψη της φλόγας του μαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί 27ος ο μαραθώνιος της Βιέννης στις 18 του Απρίλη.Με μεγάλη αγωνία αναμένεται ο αγώνας των γυναικών καθώς οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή μερικών εξαιρετικών αθλητριών με την Κενυάτισσα Έλεν Κιμουτάι και τη Ρουμάνα Λουμινίτα Τάλπος να ξεχωρίζουν.

Share

Με πολύ καλές συμμετοχές, 30.000 δρομείς αλλά και υπό τη λάμψη της φλόγας του μαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί 27ος ο μαραθώνιος της Βιέννης στις 18 του Απρίλη. Με μεγάλη αγωνία αναμένεται ο αγώνας των γυναικών καθώς οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή μερικών εξαιρετικών αθλητριών με την Κενυάτισσα Έλεν Κιμουτάι και τη Ρουμάνα Λουμινίτα Τάλπος να ξεχωρίζουν.

Η Τάλπος έχει αφήσει ιστορία στη Βιέννη καθώς είχε στεφθεί νικήτρια στο μαραθώνιο της Αυστριακής πρωτεύουσας τόσο το 2007 όσο και το 2008 με καλύτερη επίδοση το 2:26.43. Η 37χρονη δρομέας που ήταν 18η στους πρόσφατους Ολυμπιακούς και 9η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου το περασμένο φθινόπωρο, θα επιδιώξει να κάνει 3 τις νίκες της και να γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στη Βιέννη.

Από την άλλη, τη νίκη θα κυνηγήσει και η Έλενα Κιμουτάι. Η 32χρονη Κενυάτισσα έχει 2:25.53 από το 2003 που είναι και η καλύτερη επίδοση από τις συμμετέχουσες ενώ έκανε πρόσφατα 2:27.50 στη Φρανκφούρτη κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Η Κιμουτάι έχει ξανατρέξει στο παρελθόν στη Βιέννη χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία αφού είχε τερματίσει στη δέκατη θέση.

Πολύ καλή παρουσία όμως αναμένεται να έχει και η Αυστριακή Αντρέα Μάγιερ που εκτός από τη νίκη θα επιδιώξει ένα χρόνο κάτω από 2:30 ώστε να σημειώσει νέο εθνικό ρεκόρ. Στον αγώνα ακόμη θα συμμετάσχει η Ντερέμπε Γκοντάνα από την Αιθιοπία προσωπικό ρεκόρ 2:31.31.

Με τη λάμψη της φλόγας

Όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα της Βιέννης θα έχουν την τύχη να τρέξουν με τη ζεστασιά της φλόγας του μαραθωνίου που άναψε φέτος στο βωμό του Μαραθώνα μια μέρα πριν τη διεξαγωγή του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας. Οι διοργανωτές που μετέφεραν τη φλόγα στη Βιέννη θα την τοποθετήσουν κοντά στον τερματισμό.

Στη Βιέννη το παρόν θα δώσουν και αρκετοί Έλληνες μαραθωνοδρόμοι με στόχο έναν καλό χρόνο σε μια διαδρομή που ευνοεί τις καλές επιδόσεις. Στον αγώνα που για την ώρα έχει ακόμη ανοιχτές συμμετοχές αναμένεται να αγωνιστούν πάνω από 30.000 δρομείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος του Ταχυδρόμου 2015
18-1-2015: Αγώνας στα Τζουμέρκα
Ένα με τη φύση
Περίπου 100 δρομείς με αγάπη για τη φύση, το βουνό, το υψόμετρο και φυσικά τους ορεινούς αγώνες έδωσαν το παρών στον 7ο Αγώνα Δρόμου Αυγερινού, στις πλαγιές του όρους Βοΐου με σύμμαχο τον καιρό.
7ο Τρίαθλο Πάρου & Mini Aquathlon 2016
24-9-2016: Αγώνες τριάθλου στη Νάουσα της Πάρου για ενήλικες, εφήβους και παιδιά.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο