Με τον αέρα πρωταγωνιστη ο μαραθώνιος Μεσσήνης

O Δήμος Μεσσήνης διοργάνωσε με επιτυχία τον ομώνυμο μαραθώνιο δρόμο τη Κυριακή 28 Μαρτίου.Ο δυνατός αέρας εμπόδισε ως ένα σημείο το έργο των δρομεών στον μεσσηνιακό κάμπο και παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διοργανωτές.

Share

O Δήμος Μεσσήνης διοργάνωσε με επιτυχία έναν μαραθώνιο δρόμο που πλέον έχει καθιερωθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα αλλά και στη συνείδηση του Έλληνα δρομέα.Ο δυνατός αέρας εμπόδισε ως ένα σημείο το έργο των δρομεών στον μεσσηνιακό κάμπο και παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι διοργανωτές, αρκετός κόσμος έδωσε το παρόν και χάρηκε ένα κυριακάτικό πρωϊνό στη μεσσηνιακή πόλη.

Φέτος για πρώτη φορά εκτός από τον αγώνα του μαραθωνίου αλλά και των 10 χιλιομέτρων έγινε και μια πρωτότυπη σκυταλοδρομία μαραθωνίου με 4 αθλητές να μοιράζονται τα 42.195 ενός μαραθωνίου και 13 ομάδες συνολικά να δοκιμάζουν την τύχη τους. Παράλληλα έγινε και αγώνας 3 χιλιομέτρων για τους μικρούς φίλους του τρεξίματος με 56 παιδιά από την περιοχή της Μεσσηνίας να τερματίζουν στην κεντρική πλατεία αλλά και το κλασικό 10άρι με συνολικά 199 τερματίσαντες.

Στον μεγάλο αγώνα τώρα της ημέρας, αυτόν του μαραθωνίου τερμάτισαν 185 δρομείς από όλη την Ελλάδα. Καλύτερος από όλους ήταν ο Παντελής Καμπαξής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 2 ώρες 44 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Αντώνης Κατσίκης από το Φειδιππίδη Αχαίας με 2:51.13 ενώ τρίτος ήταν ο «ντόπιος» Ηλίας Νικολόπουλος με 2:54.36. Στις κατηγορίες ανά ηλικία τώρα οι πρώτες θέσεις πήγαν στο Γιώργο Δεμερτζή για τους 30-39, στον Τίμο Κατσούλα του ΣΔΥ Πειραιά για τους 50-59, και στον αειθαλή Παύλο Μπασδέκη του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής για τους 60+. Αξίζει να σημειωθεί πώς στην κατηγορία 40-49 η πρώτη θέση πήγε στο νικητή του αγώνα, Παντελή Καμπαξή.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε μια Μεσσήνια δρομέας, η Γεωργία Πουλοπούλου με 3:18.10. Η Πουλοπούλου μάλιστα ήταν στη 18η θέση της γενικής κατάταξης ενώ άφησε στη δεύτερη θέση στις γυναίκες την Χρυσούλα Κυπρίου του ΣΔΥ Πειραιά με 3:48.32 η οποία μάλιστα ήταν πρώτη στην κατηγορία γυναικών 40-49. Στην τρίτη θέση ακολούθησε η Κάρεν Χιλ του ΣΑΦΑΝΣ με 3:55.03.

Και το 10άρι

Στον αγώνα των 10 χλμ νικητής αναδείχθηκε ο Θεοδόσης Κάλδης που σε αυτό τον αγώνα αγωνίστηκε εκπροσωπόντας τους δρομείς από την Αρκαδία. Ο χρόνος του νεαρού πρωταθλητή που συνηθίζει να τρέχει σε αγώνες ασφάλτου ήταν 34:02.34 ενώ δεύτερος ήταν ο Μαρίνος Τσούκας με 37:36.62 που πρώτευσε στην κατηγορία 30-39 ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γιώργος Ψαρόγιαννης, περυσινός νικητής του αγώνα, με 38:29.73 που και φέτος όμως πήρε την πρωτιά στην «ηλικιακή» κατηγορία του (40-49).

Στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες τώρα οι πρώτες θέσεις πήγαν:

Στον Παναγιώτη Χάρμπη από την Αρκαδία για τους πενηντάρηδες (50-59), στον Παναγιώτη Επιτρόπου για τους 60+ και στον μικρό Γιώργο Στρόφυλα για τους -19.

Στον ίδιο αγώνα των γυναικών η Ευαγγελία Χαράτση του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής έφτασε πρώτη στον τερματισμό σε 48:47.42 με τη Γεωργία Βαλομένου και την Μυρτώ Πιτσιλή να την ακολουθούν. Οι υπόλοιπες νικήτριες ανά κατηγορίες ήταν:

Στην κατηγορία 30-39 πρώτη ήταν η Βασιλική Δελιάκη και αυτή από τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής,

Στην 40-49 η Νάνσυ Παναγιωτοπούλου (ανεξάρτητη), στην κατηγορία από 50 ως 59 η Μαργαρίτα Καντζά του ΣΑΦΑΝΣ

Στη μεγαλύτερη κατηγορία (60-69)η Δέσποινα Βίγκα επίσης από τους ΣΑΦΑΝΣ

Στην σκυταλοδρομία ανάμεσα στις 13 ομάδες που έδωσαν το παρόν καλύτερη ομάδα ήταν αυτή των «Κεκρώπων» που ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 2:56.40. Τους Κέκρωπες αποτελούσαν κατά σειρά οι Παπαπαναγής Διαμαντής (0-10χλμ), Γιάννης Χαμόδρακας (10-25χλμ), Λάζαρος Κρητικόπουλος (25-35χλμ) και Ζήνια Σανούδου (35-τερματισμός). Αυτός ήταν και ένας αγώνας που σπάνια βλέπουμε στη χώρα μας και αυτή τη φορά έγινε δεκτός με ενθουσιασμό. Σίγουρα την επόμενη φορά οι συμμετοχές θα είναι περισσότερες.

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε και το νικητή στα 3 χλμ για τα παιδιά που ήταν ο 16χρονος Δημήτρης Κατσίρης του ΣΔΥ Μεσσηνίας με χρόνο 9:43.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό ξεκίνημα!
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος “Στο Νησί της Μαστίχας”. Στους τρεις αγώνες του προγράμματος συμμετείχαν περισσότεροι από 200 δρομείς κάθε ηλικίας. Νικητής του αγώνα, ο οποίος εξελίχθηκε σε μία καταπληκτικής ομορφιάς διαδρομή, ήταν ο Χιώτης πρωταθλητής Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο 1:10:18 και στις γυναίκες η Άννα Βεσυροπούλου με 1:44.26. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.
7ος Λασκαράτειος Δρόμος
30-7-2017: Αγώνες δρόμου θα πραγματοποιηθούν στην Κεφαλονιά με την ονομασία “7ος Λασκαράτειος Δρόμος”
10ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου 14χλμ.
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο