AlpamayoPRO Trail Race: Μάθετε για τις πόρτες αποκλεισμού και τα καλά νέα για τον καιρό

Σύμμαχο τον καιρό θα έχουν, όπως φαίνεται, οι συμμετέχοντες του 4oυ AlpamayoPRO Trail Race 2010 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη βορειοανατολική πλευρά της Πάρνηθας. Μάθετε τις λεπτομέρειες αλλά και τις πόρτες αποκλεισμού για τις μεγάλες διαδρομές του αγώνα.

Share

Πόρτες Αποκλεισμού
Η τεχνική επιτροπή μαζί με τους υπεύθυνους ασφαλείας αποφάσισαν τα ακριβή σημεία στα οποία θα υπάρξουν οι πόρτες αποκλεισμού για τις δύο μεγάλες διαδρομές φετινού αγώνα. Η 1η Πόρτα θα βρίσκεται στη θέση Σταυρός η οποία αποτελεί το 12ο χλμ. της διαδρομής Marathon ή το 10ο της κλασικής των 21 χλμ. του αγώνα και θα κλείσει 3 ώρες από την εκκίνηση της κάθε διαδρομής. Η 2η πόρτα που αφορά την διαδρομή των 42χλμ βρίσκεται στην θέση Άγιος Μερκούριος στο 36χλμ με όριο αποκλεισμού την συμπλήρωση 7ωρών από την εκκίνηση.

Καιρός
Ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι σύμμαχος μας και φέτος μιας και το αποπνικτικό σύννεφο και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες δίνουν την θέση τους στο αεράκι με μέση θερμοκρασία στην βάση της διοργάνωσης τους 18°C και ψηλά στο βουνό τους 9–15°C.

Marathon Trail Race: Το κερασάκι στην τούρτα των γενεθλίων του AlpamayoPro
Στο πλαίσιο της εορταστικής χρονιάς, αποφασίστηκαν κάποιες αλλαγές για το φετινό αγώνα ώστε να καλύπτει όλα τα επίπεδα των φίλων που ασχολούνται με το ορεινό τρέξιμο. Για το 2010 στις δύο υπάρχουσες διαδρομές των 7 και 21 χιλιομέτρων του αγώνα προστίθεται μια νέα, τρίτη, πιο απαιτητική διαδρομή με μήκος 42 χιλιόμετρα.
Έτσι θα μπορείτε να επιλέξετε διαδρομή ανάλογα με την εμπειρία ή την αγωνιστική σας κατάσταση.

Αναλυτικά τα στοιχεία των αγώνων έχουν ως εξής:

Μικρό Trail Race
Αγώνας μήκους 7 χλμ. και 300 μέτρων θετικής υψομετρικής απευθύνεται σε νέους αθλητές που θέλουν να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του ορεινού τρεξίματος σε μια ασφαλή διαδρομή, χωρίς να ταλαιπωρηθούν και ταυτόχρονα, να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της συμμετοχής στο μεγάλο αυτόν αγώνα.

Μεγάλο Trail Race
Αγώνας μήκους 21 χλμ. και 1200 μέτρων θετικής υψομετρικής, αποτελεί μια απαιτητική διαδρομή που απευθύνεται σε όλους. Θα βοηθήσει τους λιγότερο έμπειρους να βελτιώσουν την τεχνική και την αντοχή τους πριν δοκιμάσουν κάτι δυσκολότερο και τους ήδη έμπειρους, στην συγκεκριμένη διαδρομή, να βελτιώσουν την προσωπική τους επίδοση.

Marathon Trail Race
Αγώνας μήκους 42 χλμ. και 2000 μέτρων θετικής υψομετρικής απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς ορεινών αγώνων. Μια προκλητική διαδρομή, υψηλής τεχνικής δυσκολίας την οποία συνιστούμε μόνο σε όσους διαθέτουν ανάλογη εμπειρία σε αντίστοιχες προκλήσεις.

Η χάραξη των δύο πρώτων διαδρομών παραμένει η ίδια, χωρίς καμία αλλαγή. Η νέα διαδρομή του Marathon Trail Race έχει κάποια κοινά κομμάτια με αυτή των 21 χιλιομέτρων αλλά στην συνέχεια διαφοροποιείται σημαντικά.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία να μην υπάρχουν κριτήρια συμμετοχής στις διαδρομές του alpamayoPRO Trail Race, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε οποιονδήποτε αθλητή το επιθυμεί.Βέβαια θα οριστούν χρονικά όρια (πόρτες) ώστε να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων, ιδίως στις δύο μεγαλύτερες διαδρομές του αγώνα.

Πιστοί σε σχέση με την αυτονομία των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα οι διοργανωτές θα εξοπλίσουν ΜΟΝΟ την μαραθώνια διαδρομή με δύο σταθμούς ανεφοδιασμού και αυτό γιατί η νέα πλευρά που θα κινηθεί ο αγώνας δεν έχει καθόλου πηγές.

Φτιάξε την ομάδα σου
Η δεύτερη αλλαγή για φέτος θα είναι η δημιουργία κατηγορίας Ομάδων. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από τουλάχιστον τρεις αθλητές όπου πρέπει να τερματίσουν όλοι ώστε η ομάδα τους να πάρει κατάταξη. Σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα θα θεωρείται άκυρη. Αν μία ομάδα επιθυμεί να έχει περισσότερους από τρεις αθλητές και τερματίσουν όλοι, θα μετρήσουν οι τρεις καλύτεροι χρόνοι.

Οι κατηγορίες για την μικρή διαδρομή θα είναι ενήλικων Ανδρών και Γυναικών ανεξαρτήτως ηλικίας ενώ για τις δύο μεγάλες θα είναι Ανδρών (18-39), Βετεράνων ανδρών (40+), Γυναικών (18-39) και Βετεράνων γυναικών (40+).

Δώρα για όλους
Τα δώρα στο alpamayoPRO Trail Race είναι πια θεσμός. Αφορούν όχι μόνο τους νικητές των κατηγοριών, σε όλες τις διαδρομές αλλά και τον κάθε συμμετέχοντα μιας και οι κληρώσεις στον χώρο του event μοιράζουν πλούσια δώρα των εταιρειών που χορηγούν την οργάνωση. Ειδικότερα για τη μαραθώνια διαδρομή θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα στους έξι πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες της γενικής κατάταξης.

Το κόστος συμμετοχής για φέτος ορίζεται σε 15 ευρώ για τη μικρή, 20 ευρώ για τη μεγάλη και 30 ευρώ για τη μαραθώνια διαδρομή.

Το όριο συμμετοχών για το σύνολο των διαδρομών είναι 400 αθλητές και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με το χρόνο εγγραφής.

Οι εγγραφές θα γίνονται on-line στην ιστοσελίδα του αγώνα www.trailrace.gr αλλά και στο κατάστημα alpamayoPRO. Η έναρξη των εγγραφών έχει ορισθεί για τις αρχές Μαρτίου και θα κλείσει την Παρασκευή 30 Απριλίου, εκτός αν συμπληρωθεί νωρίτερα ο προβλεπόμενος αριθμός.

Πολύ σύντομα θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του αγώνα, www.trailrace.gr αναλυτικά, όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για την συμμετοχή σας και να οργανώσετε ανάλογα την προετοιμασία σας.

Το alpamayoPRO Trail Race με την προσθήκη του πρώτου ορεινού μαραθωνίου στην Αττική φιλοδοξεί να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι είναι μια διοργάνωση που στήνεται με κέφι και μεράκι. Μία εντυπωσιακή γιορτή την οποία θα απολαύσουν οι φίλοι των ορεινών αγώνων, σε μια περιοχή που αν και τόσο κοντά στην Αθήνα είναι άγνωστη στους περισσότερους και δεν παύει να μας εκπλήσσει με τις ομορφιές της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Αχίλλειος Άθλος & 6ος Αγώνας Δρόμου 5,2χλμ.
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
10ος αγώνας Δυτικής Μάνης Maniac's Race - Ακύρωση
Αγώνας τρεξίματος και κολύμβησης στη Δυτική Μάνη
Τρέχω για την Κατερίνη 2019
13-10-2019: Αγώνας στην Κατερίνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο