Φθινοπωρινή δράση

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής, διοργανώνουν τον 3ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ώρα 09:30 στη Δ. Πάρνηθα.

Share

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής, διοργανώνουν τον 3ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ώρα 09:30 στη Δ. Πάρνηθα.

Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση για την προστασία του δάσους που απέμεινε. Παράλληλα, επιδιώκεται η προβολή της Δυτικής Πάρνηθας, καθώς η διαδρομή του αγώνα κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που δεν επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Πρόκειται για ορεινή διαδρομή, που κινείται περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα» στη Δυτική Πάρνηθα, που αποτελεί το φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή, όπως το ρέμα της Γιαννούλας, την πηγή Ταμίλθι, το Σπήλαιο του Πάνα, τις Πηγές της Αρχαίας Φυλής.
Ο αγώνας απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, μη αθλητή με καλή φυσική κατάσταση, καθώς και σε αθλητές.

Η διαδρομή, μήκους 17,550 χλμ. (μετρημένη με GPS) κινείται περιμετρικά της χαρακτηριστικής ορθοπλαγιάς «Άρμα» στη Δυτική Πάρνηθα και αποτελεί φυσικό όριο της ονομαστής χαράδρας της Γκούρας. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους, και από σημεία που έχουν φυσική και ιστορική σημασία γα την περιοχή, όπως ο ιστορικός Υδραύλακας της «Γιαννούλας», η πηγή Ταμίλθι, το Σπήλαιο του Πάνα, οι Πηγές Αρχαίας Φυλής όπου η αφετηρία και κατάληξη του αγώνα, σημείο που θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων.

Η διοργάνωση του αγώνα γίνεται σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής, την υποστήριξη του Δασαρχείου Πάρνηθας και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα απονεμηθούν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.eposfilis.gr και αποστολή στο φαξ : 210-2412099 και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-2411148.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθωνίος Δρόμος Ξάνθης - Ματαίωση
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ημιμαραθώνιου της Ξάνθης
Black Rock Mountain Trail
10/11-6-2017: Ένας trail αγώνας στην Κέρκυρα
Ο αγώνας του Πειραιά
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά διοργανώνει τον 27ο Βαρτζάκειο αγώνα δρόμου την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.Δείτε περισσότερα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο